Šta je novo?

Problem sa monitorom

saigic

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2003
Poena
630
Povezao sam DVR preko HDMI kabla sa monitorom. Posto on nema HDMI ulaz stavio sam HDMI-DVI adapter i problem je sto dobijam crn ekran (iako monitor prepoznaje signal, kad izvucem kabl pise da nema signala). Ovo sam probao sa 2 razlicita 4:3 monitora (jedan 15", drugi 19"). Kada povezem na 16:9 monitor sve normalno radi. Preko VGA kabla takodje radi na svim monitorima. Rezolucija na DVR spustena je na najmanju (1024x768). Ima li neko ideju gde bi bio problem? Adapter je dual link DVI-D.

Posto monitor nema hdmi, najverovatnije nije hdcp kompatibilan, a dvr jeste. Iako je digitalna konverzija putem adaptera ili kabla "hdmi na dvi" uradjena korektno, hdmi dvr-a ne moze da dobije povratnu informaciju od uredjaja koji nije hdcp kompatibilan, da se desi tzv "hdmi handshake". Rezultat - ekran ostaje crn, saopstava da nema video signala, odlazi u neki power saving - stand by mod, itd.

Da dodam jos da to sto monitor nema hdmi ne mora neminovno da znaci da nije hdcp kompatibilan, jer postoje monitori koji imaju dvi za koji je naglaseno da je hdcp kompatibilan, a nemaju hdmi konekciju. Zato sam i napisao na pocetku "najverovatnije". Sa pretpostavkom da su eliminisane neke osnovne stvari kao moguci problemi, proverio bih ovo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno