Šta je novo?

Problem sa monitorom

Klioo

Cenjen
Učlanjen(a)
13.03.2011
Poena
154
E ovako uzeo nedavno komplet nov racunar sa monitorom, evo u cemu je problem, posle nekog vremena koriscenja slova na monitoru pocinju da trepere nekoliko sekundi, pa potom prestane, isto tako i kad refresujem stranicu. U pitanju je Samsung B2330D, rezcolucija koju koristim je 1920 x 1080 na 60Hz. Racunar je taj koji je napisan tu u profilu. Inace imam dve graficke, trenutno mi radi jedna, mada i kad drugu ukljucim isto treperi. Imam zadnje ATI drivere 12.4. Da li neko zna u cemu je problem, da li je do monitora ili neceg drugog? Hvala unapred svima na pomoci.;):cigar:

I zaboravio sam da napisem da slova trepere samo u pretrazivacu, koristim mozillu 12. Dok ovako ne trepere.

Poslednja izmena:
Pa ako trepere samo u Mozili to onda nije problem sa monitorom... :)

E ovako uzeo nedavno komplet nov racunar sa monitorom, evo u cemu je problem, posle nekog vremena koriscenja slova na monitoru pocinju da trepere nekoliko sekundi, pa potom prestane, isto tako i kad refresujem stranicu. U pitanju je Samsung B2330D, rezcolucija koju koristim je 1920 x 1080 na 60Hz. Racunar je taj koji je napisan tu u profilu. Inace imam dve graficke, trenutno mi radi jedna, mada i kad drugu ukljucim isto treperi. Imam zadnje ATI drivere 12.4. Da li neko zna u cemu je problem, da li je do monitora ili neceg drugog? Hvala unapred svima na pomoci.;):cigar:

I zaboravio sam da napisem da slova trepere samo u pretrazivacu, koristim mozillu 12. Dok ovako ne trepere.
Probaj pojedinacno po jednu grafiku i vidi da li na obe treperi ili samo jedna od njih, zato sto moze da se desi da graficka kartica bude felericna, drugar je prosle godine vratio u radnju na reklamaciju celu novu konfiguraciju i ispostavilo se da je problem bio u PowerColor 6850 grafickoj kartici koja je takodje u pretrazivacu imala nepravilnosti u radu i coveku su zamenili karticu i stavili mu novu i vise od tada nije imao problem, takodje taj problem mu se dodatno izrazavao kad je grafiku testirao FurMark-om ali svi ti problemi su bili reseni zamenom graficke kartice i od tada nikakvih problema nema...

Poslednja izmena:
Sta ti znaci "trenutno mi radi jedna"? Druga je fizicki izvadjena?
Testiraj jednu po jednu, kao sto ti je veteha rekao, cak i ako mozes izvadi fizicki drugu karticu...
Ako treperi na obe, probaj drugi tip konekcije VGA/HDMI/DVI... Meni jedan monitor treperi, gasi se i sl kad je na DVI, na VGA nema problema...

@Klioo
druze nisi nam javio sta si uradio povodom tvog problema da li si ga resio i ako jesi kako, korisno bi bilo za ostale clanove foruma da nam se obratis...

E sorry bio sam zauzet. e ovako testirao sam graficke kartice putem FurMark, nije bilo nikakvih problema, obe su mi graficke u kompu, posto su povezane u crossfire modu, jedna mi je iskljucena preko ati catalyst-a. Racunar mi je bio povezan sa monitorom preko dvi-vga konekcije i danas sam uzeo lepo hdmi kabel marke hama, povezao racunar i monitor i sad nema vise nikakvog treperenja, cak sta vise slika je mnogo bolja, ostrija, zvuk takodje. Izgleda da je problem bio u nacinu povezivanja.cheers

Super što ti sve radi! A onda si prvo trebao da nam napišeš kako ti je sve povezano, odmah bi posumnjali na kablove, lepo ti Kei predložio uzrok.. :wave:

Ma uopste nisam prvo posumnjao na kablove :D, ipak uzeo sam komp nema nepunih mesec dana, reko nisu mi valjda uvali neko srnj :-devil-: kad eto ispostavilo se da je do kablova. Eto ako neko jos bude imao takvih slicnih problema kao ja, nek uzme HDMI kablove, nece se pokajati.:):guitar:

Nije pravilo. Evo kod mene je imao bug da neće da probudi monitor iz sna sa DVI, a sve savršeno radi sa DP za koga upravo svi kukaju kako pravi baš te probleme!! Dakle sve je kombinacija monitora, kabla, grafičke ploče, sistema...
Ali da najčešće je kabal ili izlaz.

Vrh Dno