Šta je novo?

Problem sa monitorom

gladiac

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
U pitanju je NEC FE750 monitor i odskora imam problem koji iritira. Naime, on u neodredjenom vremenskom intervalu kao da blinkne (zatreperi). Nije mu nafuran refresh, proverio sam vga kabl, karticu i sta sve ne. Ima li iko ideju zasto se to desava?

Ne bih da te plasim,ali izgleda ce ti riknuti VN trafo.
Identicna pojava mog pokojnog Daewoo-a pre mesec i po dana.

Moze biti i eventualno tranzistor u kolu VN trafoa,ali nikad se ne zna...

re

Ma nije trafo vec ti je otislo elektronsko paljenje.
isto tako je kod mene na fici.
ma mislim kakve veze ima Deavu sa Samsungom ili ma bezveze razumes brate....
Majstor kaze da je crkao trafo i da nemoze da se poravi samo kada ne mazna sta je stvarno crklo/(bas smo mi majstori neki ******* soj).
To ne znaci da trafoji ne crkavaju nego da ne treba donositi prerane zakljucke dok se stvar podrobno ne ispita.
Stavi na sto ITD...
Pozdrav Nikola

Re: re

duksa88 je napisao(la):
Majstor kaze da je crkao trafo i da nemoze da se poravi samo kada ne mazna sta je stvarno crklo/(bas smo mi majstori neki ******* soj).
Pozdrav Nikola

Cek,cek,pa ti prozivas mog visegodisnjeg prijaterlja koji ima jedan od najboljih servisa u gradu da je lopovcina ?

A to kakve veze imaju;pa svi kradu istu elektroniku,samo pakuju u drugacija kucista sa drugacijim cevima.
Ako malo bolje pogledas,videces da svuda pise TAIWAN ili CHINA...
Narvno da direktne kompatibilnosti nema,ali je pojava identisna.
Ti si bash ispao pametan kad si rekao "paljenje" i kakve veze tvoj fica ima sa tim ?
I meni je otisao tranzistor ali nakon 3 crknuta u roku od 5 minuta,moze se zakljuciti samo jedno.
Ako ima srece (a to sam naveo) bice da je tranzistor i to je opravka od 500-600 dinara po servisima.

re

Ne prozivam ja tvog prijatelja nego samo kazem da ma bre,
Slusaj govori ti neko ko je popravio preko 100 monitora.
Znas, trenzistor crko ti je isto kao kad ti kazem da nema struje.
Tvoj deawu je verovatno 1427x ako mu je crkao trafo onda je verovano taj model
A ako tebi radi monitor 5 minuta mogu da se kladim u svog samsunga da nije trafo ali nema veze ja sam samo protiv toga da umesto tvog prijatelja servisera ti odgovaras na ovaj thred neka se javi neko ko je J.,,, a ne gledo
Nema ljutis nista licno jednostavno razlika u misljenjima.
Ne kazem ja da sam bog i batina, verovatno spadam u kategoriju majtsora sa manjim iskustvom ali ipak nekim iskustvom u poravci.
Pozdrav Nikola
ps:donesi tog deawua pa da vidimo.
Nikola

Re: re

duksa88 je napisao(la):
Znas, trenzistor crko ti je isto kao kad ti kazem da nema struje.
Tvoj deawu je verovatno 1427xps:donesi tog deawua pa da vidimo.
Nikola
431x.

Da,i on je otrpilike isto toliko otpisao... :mrgreen:

OK,DONOSIM
[nemam bash nista da izgubim] :wave;
P>S> Adresu/tel mi baci na email :D

Vrh Dno