Šta je novo?

Problem sa monitorom

zoran.gajic

Cenjen
Učlanjen(a)
14.02.2010
Poena
151
U pitanju je Samsung SyncMaster 932b, Problem je sledeci : kad pokusam da upalim monitor slika blica i tek posle 1-2 sata se upali i tako svaki dan.

Neki sitni kvar na elektronici (ako iskljucimo da si proverio sve kablove), probaj i na VGA i na DVI mozda ima razlike ako ne u servis..

Ne mogu da verujem :) Naleteo sam na ovu temu kad mi se devoci pocela desavati ista stvar sa monitorom. Sve je bilo ok do 1 sep 2010 :) Ima UPS i pazila je uvek monitor kao oci u glavi. Sta je ovo, odradio samsung da 9 meseca2010 monitori pocrkavaju? :)

Pocinjem zesce da se nerviram sto se random sr**a vezana za komp uvek misteriozno kvare, bez obzira koliko pazis i cuvas.

Ne mogu da verujem :) Naleteo sam na ovu temu kad mi se devoci pocela desavati ista stvar sa monitorom. Sve je bilo ok do 1 sep 2010 :) Ima UPS i pazila je uvek monitor kao oci u glavi. Sta je ovo, odradio samsung da 9 meseca2010 monitori pocrkavaju? :)

Pocinjem zesce da se nerviram sto se random sr**a vezana za komp uvek misteriozno kvare, bez obzira koliko pazis i cuvas.

Uvek postoji rizik otkazivanja hardvera bez obzira kako se korisnik ponasao, u ovom slucaju ova serija monitora 932b i bf ima neku gresku u elektronici pa ako je u garanciji nema problema za par dana gotovo. Inace je ta serija jedna od najboljih sto se tice prikaza i karakteristika slike ali eto verovatno neka usteda u materijalu dovodi do problema..

Ma super, divno, krasno. Ne znam sta drugo da ti kazem na to. Ja sam joj preporucio da uzme taj monitor pre 2 godine. Garancija je istekla i sad mora novi monitor da se uzima. Izgleda da mora sebe da smatra srecnom sto joj je i toliko trajao. Danasnji proizvodjaci rec "kvalitet" ne razumeju isto kao pre.

Uvek se trudim da kupujem i preporucujem stvari za koje ljudi iz iskustva garantuju da se ne kvare puni, niti otkazuju iz cista mira, ali ne vredi i to je to.

Izvini ali ja nisam predstavnik Samsunga za Srbiju samo sam izneo misljenje u vezi otkazivanja hardvera :), garancija bi trebalo da bude 3 godine i ako je i istekla ne vidim razlog zasto bi kupovala nov monitor ako je popravka 10-15 evra.

Izvini ali ja nisam predstavnik Samsunga za Srbiju samo sam izneo misljenje u vezi otkazivanja hardvera :), garancija bi trebalo da bude 3 godine i ako je i istekla ne vidim razlog zasto bi kupovala nov monitor ako je popravka 10-15 evra.

+1

...kad pokusam da upalim monitor slika blica...

Identicno... :crash:

Samsung 206BW

04.09.2010. - Startujem comp, u intervalima na oko 5 sec. u delicu sekunde slika se pojavi i nestane. Po power LED indikatoru bih rekao da se bukvalno monitor sam iskljuci i ponovo startuje, pa sve ispocetka. Nakon restarta compa, normalno se ukljucio i radi...
Danas, prvi put iz prve ukljucio, nakon iskljucivanja compa i ponovnog pokretanja za oko dva-tri sata ista prica...opet nece, al' ni nakon restarta (vise komada) pa bog. Naletim na temu i identican problem @zoran.gajic-a, ostavim ukljucen monitor i gle cuda, evo slike za nekih pola sata...
Ocito da treba da se "zagreje"... :wall:

Elem, setim se da smo u firmi, pre ihaj godina, imali neki goldstar tv sa slicnim problemom i ujutru po dolasku ga stavljali na termo-pec da se malko zagreje, inace nece da se ukljuci... Pa da pitam ove nase elektronicare, jel treba i ovo cudo da grejem na reshou :d, ili je kvar manje komplikovan, ovako napamet, tipa "crko relej, nista strasno, ocas posla popravljeno"...?

Unapred hvala za sve savete i sugestije :party:

Evo i meni isto. Samsung 961BF. Sta je ovo, svima u isto vreme? :S: Mora da ima veze sa ovim zahladjenjem.
Pre neki dan kada sam ga upalio posle 2 sekunde je nestala slika. Ali led je ostao upaljen. Ugasio sam ga i upalio ponovo pa se pojavila slika. Sledecih dana je trebalo sve vise i vise puta gasiti i paliti da bi se dobila slika. A danas je poceo vec da blica (pali-gasi) sam od sebe. I tako jedno 5 minuta, pa se pojavila slika i sad radi normalno.
Garancija od 3 godine je istekla pre oko mesec dana. Sjajno. :S:
Zna li neko u NS gde ima servis gde mogu da ga odnesem? Ranije nisam imao problema sa monitorima pa nemam pojma gde su ti servisi.

To na grejanje sam u TV servisu radio sofisticirano :d Duvaljku na nizoj temperaturi usmerim ka elektrolitu, pa jedan to jedan :p

Elektroliti na invertor board-u, nema veze ako nisu naduveni, zveknuli su i napravice jos vecu stetu, sitno ulaganje :)

@Zhule

Zahvaljujem na odgovoru, laknulo mi, gre'ota bi bila da se baci, slika na njemu je jos uvek fenomenalna...(kad je ima :D )
Evo danas proradio iz prve, al' je i temperatura u stanu sada veca nego juce...
Eto kad ga prave juznokorejci pa voli toplo.... da ga prave severnjaci, palio bi iz prve ko Tatra i na -25 C :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno