Šta je novo?

problem sa monitorom (oslepecu)!

Kolence

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2005
Poena
319
imam malko poveci problem sa monitor u pitanju je Samsung 753s kad ga upalim slika je kristalna 10sec. i onda pocinje da se muti sve vise i vise...imate li neki predlog kucne popravke,cackanja,ako ne da teram kod majstora,ako se kvar moze otkloniti!!!!

Jedino što kod kuće možeš da uradiš je da probaš da prčkaš po drajverima ali ovo ne izgleda da je do njih tako da mislim da je servis jedino rješenje.
A možeš i da :crash: ;)

Drugi predlog je za mene najprihvatljiviji kao razuman.

Najpametnije da kupis polovnu sedamnaesticu tipa: HP, Dell, FujitsuSiemens, Eizo, Mitsubishi, Digital, Sony... za pedesetak evrica.

PS: "proizvodjaci" su nabrojani bez nekog reda.

a sta da radim sa ovim? mozda je neka glupost u pitnaju? mozda da se obrise,sto sam uradio!!! :D

Ja mislim da NIJE glupost u pitanju, vec da je do VN trafoa.
A to ti je bar pola od toga "polovnog" monitora.

Problem je najverovatnije kod (u) VN trafou. Znaci, probaj da prelemis izvode od trafoa sa donje strane stampe, zna vrlo cesto da se napravi 'ladan lem.

ma teram ja to na ser. ne znam i ne zelim da petljam!!!

jel mozete da mi kazete koliko bi me izasla popravka,ako ste upoznati sa greskom koliko vidim znate o cemu se radi,da ne ispadne da je skuplja popravka od kupovine drugog monitora!?!? :D hvala svima!

Ma odnesi monitor u servis i neka dijagnostifikuju kvar. Ako je ozbiljniji kvar u pitanju javiće ti cenu pre popravke pa ti vidi da li ti se isplati popravka ili ne. Ako odustaneš, platićeš im dijagnostiku kvara (ili čak ni to) i kraj... Možda je neka glupost u pitanju npr. potenciometar za regulaciju fokusa zeza, nikad se ne zna.
Niko ti na forumu ne može rešiti problem na daljinu.

A ako budeš menjao monitor, pridružujem se predlozima da uzmeš polovan Sony, HP, Dell... bolji su od novih Samsunga. Ipak proveri ga pre kupovine i gledaj da monitor bude bar 2000. godište.

true true imas pravo,thx!

Mislim da nije veliki posao da otvoris monitor i pogledas potenciometar za fokus. Probaj malo da ga okrenes na jednu i drugu stranu. Ako to daje neko poboljsanje slike, ocisti potenciometar stapicem sa vatom i alkoholom.
Pozdrav

a shto prvo ne pokushash da oborish rezolucilju i/ili refresh rate ? :) mozhda jeste banalno ali opshte je poznato da monitori te kategorije mogu da se poteraju na vishem refresh rateu nego shto je optimalno za njih i onda mozhe doci do problema koje opisujesh.

Ortaku je krenula da se muti slika na tom monitoru i posle mesec-dva :crash:

Ortak je imao isti problem sa istim monitorom.Otisao mu je visokonaponskiu trafo.Mislim da ti se ne isplati da ga popravljas jer ce da ti uzmu negde oko 30 evra.Tako su njemu rekli u nekom servisu.Bolje kupi neki bolji monitor i zavrsi posao_On je lepo uzeo novi i zavrsio posao_Od ovog 753s ionako nema neke vajde.

Tebi je najverovatnije problem kod napajachkog stepena.Ne preporuchujem ti da chachkash trimere-kao shto neko reche.Ono shto mozes je : da proverish dali je hladan lem u pitanju tj.da lemilicom osnazis kontakte kod visokonaponskog trafoa.Ako i tada vidish mutnu sliku onda je najverovatnije VT pocheo da odlazi u PM.Problem je shto na nashe trzishte 80% dolazi trecerazredna roba za socijalu.A najcesce na sajtu tih proizvodjacha neces ni naci model tvog monitora.Stide ga se :D ili ga ne priznaju-sve jedno je :D.U svakom slucaju,kupi neki polovan monitor koji je dosao preko grane iz razvijenijih zemalja Evrope a tog se ratosiljaj.Moja preporuka a ti kako hoces....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno