Šta je novo?

Problem sa monitorom (drhti mi slika)

\Milos\

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2004
Poena
604
Znaci prvo sam mislio da sam se istripovao ali nije tako. Samo odjednom pocne da podrhtava slika, polako, a onda dostigne jedan nivo (koji nije zastrasujuc mogu potpuno neometano da radim) i tako se drma neko vreme. Onda kako je i pocela, odjednom, krene i da se smiruje sve dok se potpuno ne smiri. Inace leva strana ekrana podrhtava vise nego desna:) Posto nisam siguran u cemu je problem napisacu samo da je monitor daewoo 518b (ostao od prosle konfiguracije) a ploca asus a7v8x-mx (novi komp kupljen pre nedelju dana), i da je windows xp. Eto, pa ako neko ima neku ideju bio bih zahvalan:)

Verovatno ima isušenih kondezatora. Odnesi ga u neki servis, opravka je sića. Pod uslovom da je to. ;)

Probaj

Ako imas neki mobilni ili fiksni bezicni telefon,ili punjac neki baterija blizu ekrana ometa sliku.Desavalo se kod mene Panasonic telefon mi je ispod mionitora slika mi je treperila vrlo malo ali dovoljno da se primjeti.
Probaj

Meni se desavalo od zvucnika za komp, koji su bili odmah pored monitora, da treperi slika, i to od onog zvucnika u kome su potenciometri za regulaciju jacine i ostalog.

Pozdrav

Ako si pomerao komp tj monitor u drugi shteker, mozda je struja loshija tipa shteker lose uzemljen ili sl.

daklem pre svega hvala vi na trudu i odgovorima!:)) E sad, dal je kondenzator nemam pojma, jos necu da ga nosim u servis jer mi se ne daje kinta (nosicu ga kad vise ne bude mogao da se popravi, a onda necu imati para za novi monitor...:), Telefon ni punjac ne drzim blizu monitora, odnosno nekad su tu ali ona se drma bez razlike a tako je i sa zvucnicima, dok ga jesam ukljucio u drugi steker, pa sam ga sad premestio i drma se ali manje:) Videcu da ga ubacim u treci mozda nece uopste:)

pa refresh r. mi je 60, ali mi uopste nije jasno po cemu se gleda koliki on treba da bude tako da neznam ako bi ga menjao na koliko bi trebao da ga popnem

Do daske :)

Meni se najcesce desavalloo kadd mi je antena bila poredd televizora

Mene ovo malo podseca na pricu mog druga.....
Igrala mu slika na monitoru, on radio ozbiljan posao, iznervirao se, promenio monitor, opet isto... promenio graficku...opet se javlja....... Keva prala ves , pocela da igra slika , a tip ukapira da je od centrifuge na masini za ves :eye: ctp; :mrgreen:

A meni se desavalo da monitor ne prikazuje gornju polovinu ekrana posle par sati rada i to se vreme smanjivalo da bih ga ja na kraju odneo u servis ge su rekli da je crkao kondenzator na ploci sa vertikalnim sinhronizatorom(valjda tako nesto slicno :) A sa zvucnicima mi se desavalo kada su ukljuceni i kad neko upali neonku u WC-u da mi pucketaju ili da :mrgreen: primam :mrgreen: odredjenu radio stanicu na njima samo malo ih pojacam i cujem kao na nekoj staroj trandzi ,)

ljudi meni ne podrhtava slika ali kad monitor okrenem za 90 stepeni u lijevo slika lijevo postane svjetlija a desno tamnija. Nista od gore spomenutog mi nije blizu monitora jedino komp. Mislio sam da komp stvara neko magnetno polje koje smeta monituru ali i posle premjestanja kompa na drugu stranu sve je ostalo isto. Onda sam premjestio citav sto na drugu stranu i nista. Znam da ce neki reci nemoj da okreces monitor ali kad gledam tv ili film sa drugovima moram da okrenem. Interesuje me da li je neko imao slican problem i da li cest Degauss moze da naskodi monitoru? Monitor je Samsung SyncMaster957df i skoro je kupljen. :confused:

hu to ne znaci da je OK, mozda bi trebalo da ga zamenis jer koliko ja znam ima dosta sa njima problema, moj drugar ima neke svetle linije u gornjem i donjem delu ekrana debljine oko 3-4 cm i jos drhtanje slike a kupio ga je pre 2-3 meseca.

Iskreno, ja bih poludeo da mi nesto vijuga na slici, mozda malo preterujem ali ja sam navikao na moju Nokiju 21" 445XiPlus koja je perfektna ali.....vidi ako ti je to veliki problem menjaj to sto pre, moj savet.

MEni je tako podrhtavala slika, a ispostavilo se da je televizor koji je bio sa druge strane zida stvarao polje. Kada sam ugasio tv, sve je bilo ok. Mozda ti je monitor do zida sa komsijom, pa ti njegov TV pravi smetnje ili nesto slicno.

Pozdrav

Ma, podzemni vodeni tokovi - garant!
Dovedi rasljara.
:eye: :beat:

Meni se desava slican problem na Samsung-u 755dfx. Naime, povremeno pocne da treperi slika u donjem desnom uglu i polako se pojacava dok ne zahvati sredinu ekrana e onda pocinje da slabi. Sto je najgore ovo se desava s vremena na vreme tako da stvarno ne mogu da provalim sta mu zapravo smeta (danima nista i onda eto ga... par minuta i opet nista).
Probao sam sa Degauss-om, malo oslabi ali ipak ispuni svoj ciklus treperenja.
Promenim rezoluciju, momentalno nestane ali posle nekog vremena opet...
Obicno mi monitor radi na 1280x1024@75Hz

Kod prijatelja koji drzi igraonicu primetio sam podrhtavanje( slika postaje mutna, i kao da se redovi po horizontali pomeraju jako brzo levo desno,resovi pixela) , reche da je zbog opterecenja - napon,struja sad....? Kada je premestio igraonicu se prestalo je i podrhtavanje (citaj strah), e pa sada ti vidi...

ziveli ljudiiiii (D)

Nazad
Vrh Dno