Šta je novo?

Problem sa monitorom - ASUS VW200D

dždž

Cenjen
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poena
155
Pocele su da mi se pojavljuju pruge po monitoru, i to kada se monitor ugreje. Na pocetku se desavalo kada upalim neku 3D igru, a sada i kada otvorim neke stranice na netu ili kada je upalim TV preko kartice. Kada ga ugasim i ostavim da se ohladi, prestaje, sve dok se opet ne zagreje. Da li je to znak da je monitor pri kraju ili postoji neko resenje?

Hvala unapred.

edit: VW220D a ne 200, greska.

Poslednja izmena:
Pocele su da mi se pojavljuju pruge po monitoru, i to kada se monitor ugreje. Na pocetku se desavalo kada upalim neku 3D igru, a sada i kada otvorim neke stranice na netu ili kada je upalim TV preko kartice. Kada ga ugasim i ostavim da se ohladi, prestaje, sve dok se opet ne zagreje. Da li je to znak da je monitor pri kraju ili postoji neko resenje?

Hvala unapred.

edit: VW220D a ne 200, greska.

dal si siguran da je do monitor-a??meni vise mirise da ti se pregreva grafika...kazi koji ti je racunar i umedjuvremenu probaj da probas sa drugom VGA...a zatim isproveravaj sve komponente dal se vrte ventilatori u kucistu da nije neki zariobao pa ne hladi CPU/PSU/VGA...

Ventilatori vrte normalno, temperatura je ok. Probao sam sa drugim monitorom, doduse CRT-om, i radi normalno.

konfa:

Processor: AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor (2 CPUs), ~3.0GHz
Memory: 2048MB RAM
Card name: NVIDIA GeForce GTS 250
Display Memory: 1266 MB

Poslednja izmena:
Izgleda da je ipak do graficke, posto monitor radi normalno na drugom racunaru. Ne znam da li se pregrejava, jer temperatura ide od 45 pa do 53-4 max.

Onda nije pregrevanje, ali to je losa vest za tebe - to smanjuje nadu da je mozes srediti.

Mada opet, kada krene da blinkuje monitor, ugasim ga, ostavim par minuta, i upalim ga ponovo, onda prestane da zeza na neko vreme... Nemam ideju da li je do monitora ili graficke, jer mi CRT monitor radi bez problema na ovom racunaru.

Moze bit tri stvari: grafika, kabl, monitor! Ja sam imao slican (mozda isti) problem sa kablom. Kreni redom da eliminises stavke menjajuci ih sa nekom drugom. Niko ti ne moze dati resenje to moras sam da ispitas i to redom kojim sam ti naveo!

Uh, ipak je do monitora. Sad sam ga stavio na drugi racunar i opet zeza. Bar sam ustanovio u čemu je problem...

Vrh Dno