aTherapist
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.04.2004
- Poena
- 304
Imam LAN mrezu (XP system), i Linux server koji sluzi za izlaz na NET. Naime svi racunari na mrezi izlaze na Internet kroz Linux server. IP adresa mi je staticka, dok ostali racunari imaju samo podesen DNS te su manje/vise nevidljivi sa interneta. Kazem nevidljivi jer sam sa nekoliko LAN Administrator programa pokusao da pristupim svojim racunarima sa posla, od kolege... i nisam mogao. Odnosno moram da imam takav software instaliran na Linuxu, koji ce biti Host i kroz njega cu moci da se konektujem na ostale racunare u lokalnoj mrezi. Takav software nisam instalirao na Linuxu.
Ono sto me zanima je sledece: Posumnjao sam da neko ima konstantan pristup racunarima u mrezi radi koriscenja odredjenih podataka.
1) Da li je moguce/kako proci kroz Linux do lokalne mreze?
2) Da li je moguce da neko ko ulazi u moju LAN mrezu moze videti karaktere koje na tastaturi kucam ja ili bilo ko drugi, ako ovakav upad postoji uopste? Odnosno kada npr pokusam da se logujem na e-mail server sa recimo username-om Therapist i lozinkom 1234, da li neko spolja moze videti moj username i lozinku potpuno ili ce videti Therapist, lozinka **** ?
Puno hvala unapred
Ono sto me zanima je sledece: Posumnjao sam da neko ima konstantan pristup racunarima u mrezi radi koriscenja odredjenih podataka.
1) Da li je moguce/kako proci kroz Linux do lokalne mreze?
2) Da li je moguce da neko ko ulazi u moju LAN mrezu moze videti karaktere koje na tastaturi kucam ja ili bilo ko drugi, ako ovakav upad postoji uopste? Odnosno kada npr pokusam da se logujem na e-mail server sa recimo username-om Therapist i lozinkom 1234, da li neko spolja moze videti moj username i lozinku potpuno ili ce videti Therapist, lozinka **** ?
Puno hvala unapred