Šta je novo?

Problem sa modemom!

PoisonFree

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
619
imam problem sa modemom u poslednje vreme, a problem je sledeci.
nakacim se na internet, veza super, 54,6k. surf, download...sve radi. e problem se javlja kad nema protoka. znaci, ako nema nikakvog protoka posle otprilike pola minuta-minut mi puca veza. modem je neki intel, 56k. e sad, mislio sam da nije do njega, pa sam probao i sa drugim i ista stvar se desavala. onda sam pomislio da nije telefonski kabl (imam jedno 5 metara od kompa do zida) pa sam i njega zamenio novim i situacija je ista.
ako neko ima resenje za ovaj problem, ili neku ideju sta bi moglo da bude nek javi, svaka pomoc je dobrodoshla.

🙂

greskom sam ovu temu postavio ovde umesto na hardver. stavio sam je i tamo, pa moderator moze da brise odavde.
sorry

Nisam poslednjih 5 meseci imao posla sa modemima ali po secanju mi se chini da ti je ukljuceno da prekine vezu posle X minuta ako nema aktivnosti... proveri properties same konekcije i vidi da ti to nije ukljuceno 🙂

hmm ja imam moze se reci slican problem,naime meni ne punke veze ali jednostavno dodje do zagusenja,prkaticno sent i recived se zablokira... i tako stoji i ne moze nista da otvori.. *** znam da to nije do modema,milsim ustvari ne znam do ceka je 🙂

Reinstall ili update driver-a.

@Makavellii to sam pokusavao, ali ne vredi. jer kao sto rekoh probao sam sa vise razlicitih modema.
izgleda da je problem bio u flow control-u. kada je bio ukljucen hardware flowcontrol veza je pucala, sada sam skroz iskljucio i izgleda da radi. ali, videcemo jos...

Ja mogu samo da dodam da su ti Intelovi modemi veliki krš. Mi u firmi smo na većini računara zamenili pomenute upravo zbog toga što su veoma slabo ''dovlačili'' sa neta a i veza je dosta često ''pucala''.

Meni se to pre neki dan desilo, resio sam tako sto sam izvukao kabl iz modema i ponovo ga vratio... takoreci restartovao sam kabl 🙂
poz

Nazad
Vrh Dno