Šta je novo?

problem sa modemom

danilo77

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2004
Poena
604
Na digitalnoj sam centrali, direktna tel. linija i imam intelov modem koji se non stop konektuje na brzinu (max. 36.0 Kbps) internet provajder je Absolutok i oni se hvale sa brzinama od 56 na analognim centralama. U cemu je stos i da li mogu nekako da sve to ubrzam? Pozdrav

56 je nemoguce i na digitalnoj a ne jos analognoj centrali - to je reklama. Danas sam vec jednom ovo pomenuo ali nije naodmet da to ponovim ako nisi naleteo na taj post: Proveri koji su ti sve uredjaji nakaceni na istom kablu. Problem moze da stvori identifikator poziva, telefon, cak i Surge protection kabal... Probaj sve da skines i ostavi samo komp u zidu. Ako se brzina poboljsa vracaj jedan po jedan uredjaj sve dok ne provalis koji od njih usporava vezu.

BTW: Da pogadjam, modem ti je V.92.

shtaps je napisao(la):
56 je nemoguce i na digitalnoj a ne jos analognoj centrali - to je reklama. Danas sam vec jednom ovo pomenuo ali nije naodmet da to ponovim ako nisi naleteo na taj post: Proveri koji su ti sve uredjaji nakaceni na istom kablu. Problem moze da stvori identifikator poziva, telefon, cak i Surge protection kabal... Probaj sve da skines i ostavi samo komp u zidu. Ako se brzina poboljsa vracaj jedan po jedan uredjaj sve dok ne provalis koji od njih usporava vezu.

BTW: Da pogadjam, modem ti je V.92.

Pokusacu!Hvala Modem je V.90 haha. Cao

meni na digitalnoj na 319 u beogradu se stalno kaci na 46.666 ili 48.000, a ranije je i na 50.666..

mozda imas dvojnika
to je kod nas slucaj u sapcu ko ima dvojnika najvise ide na 33.6 a u glavnom 28.8
ja na digitalnoj bez dvojnika max 49.9

ma ljudi, to shto win napishe da je bandwidth konekcije ne mora da bude bash tachno..
probajte neki dload, vidite koji je protok ( to jest, koliko KB/s, ne Kb/s - prvo su bajti, drugo bitovi), pa onda prerachunajte ( 4 newbies: 1 bajt=8 bita) .... naravno, zarachunajte bar 10% gubitaka na to ( loshi kontakti do ISP-a, spore centrale, nestanci struje u mrezzi, itd.)
Danilo, ako je to Intel Ambient sa 2 chipa, imash hardwerski modem i nemash problema, konekcija sa bwidth-om od 36Kb/s bi trebalo da vuche u jednom stream-u oko 3.8KB/s ( ako je moja rachunica tachna - to .. ovaj, to, sinak, necce nikad da.. POLETI!?! ........ Sofronije Leghorn, prim.aut.;))

pozdrav

Ma ti mora da si pogresio thread.

Poslednja izmena:
Pristupni brojevi 3110175 i 3190263 (provajdera absolutok.net) ne omogucavaju vece brzine od 33.6, dakle to je uobicajeno, i poznato za njih - jer se na tim brojevima ide (samo) preko V34 protokola, dakle max. 33.6

Ako se hvale za neke vece brzine - to je zato sto su od skoro uveli jos jedan pristupni broj, 3011365, preko koga idu osim v.34 i v.92 i ISDN sto znaci da (samo) na tom broju mozes da ocekujes vise od 33.6. sa svojim modemom, ako je fino podesen. Ukoliko imas v92 modem, i to ti se desava i na ovom pristupnom broju - ja bih kontaktirao njihovu podrsku, potrazio adekvatan init string za modem, novije drajvere, drugi modem (datim redosledom).

Uzgred, pristupni brojevi u Gornjem Milanovcu i Lazarevcu takodje podrzavaju V90 i ISDN, dok onaj za Obrenovac podrzava samo V90 (osim V34 koga podrzavaju svi pomenuti).

U ostalom, sve ovo i pise na njihovom sajtu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno