Šta je novo?

Problem sa modemom

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
665
imam sledeci problem: na staroj sam centrali i nedavno sam kupio intel HaM softverski modem na 56k ( za koji su mi rekli da je dobar za stare centrale)
do tada sam imao rockwell sa conexant chipsetom na 56k
kao i ranije puca veza kad joj se cefne ali me sledece puno nervira: kad pritisnem dial modemu treba 5 do 7 sekundi da otvori port, a onda jos toliko da pocne zvati odredjeni broj
imam najnovije drajvere
da li bi neki string to resio?

Probaj da stavis zarez ispred broja telefona. A sto se tice pucanja veze probaj da smanjis brzinu modema za jedan stepen (sa 115200 na 57600).

HAL je napisao(la):
Probaj da stavis zarez ispred broja telefona. A sto se tice pucanja veze probaj da smanjis brzinu modema za jedan stepen (sa 115200 na 57600).
to 115200 i 57600 mu nece mnogo pomoci, jer je to komunikacija izmedju modema i UART-a (interno modem - ploca). Njemu treba u samom inicijalizacionom stringu da se oogranici brzina na recimo 48.000 ili mozda cak i na 33.600.
Treba probati, pa videti na kojoj brzini radi stabilno (krenes od max na nize dok je ne nadjes).
E sad, posto je softverski modem treba mu vremena da otvori port i koliko je meni poznato tu ne moze nista da se uradi :(
Potrazi malo po forumu, bilo je price o tome ranije ili pogledaj ovde:
http://www.56k.com

HAL je napisao(la):
Probaj da stavis zarez ispred broja telefona.

Zarez ce jos vise produziti vreme pre biranja broja. Sto se tice init stringa mozes da probas nesto od ovih kombinacija:

AT+MS=V34,1,0,0
AT+MS=V34,1,300,28800 (probaj da ovde stavis i neku drugu vrednost npr. 33600)

Nemam vise doticni modem pa ne mogu da se setim koja je kombinacija bolje radila.

monstrum je napisao(la):
imam sledeci problem: na staroj sam centrali i nedavno sam kupio intel HaM softverski modem na 56k ( za koji su mi rekli da je dobar za stare centrale)
do tada sam imao rockwell sa conexant chipsetom na 56k
kao i ranije puca veza kad joj se cefne
Probaj da dodas u init string:
s10=n
gde je n broj desetih delova sekunde do prekida veze posle gubitka nosioca. Podrazumevana vrednost je 14, a pokusaj da povecas do 25.

Nazad
Vrh Dno