Šta je novo?

Problem sa modemom, veza puca...

PoisonFree

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
619
imam problem sa modemom u poslednje vreme, a problem je sledeci.
nakacim se na internet, veza super, 54,6k. surf, download...sve radi. e problem se javlja kad nema protoka. znaci, ako nema nikakvog protoka posle otprilike pola minuta-minut mi puca veza. modem je neki intel, 56k. e sad, mislio sam da nije do njega, pa sam probao i sa drugim i ista stvar se desavala. onda sam pomislio da nije telefonski kabl (imam jedno 5 metara od kompa do zida) pa sam i njega zamenio novim i situacija je ista.
ako neko ima resenje za ovaj problem, ili neku ideju sta bi moglo da bude nek javi, svaka pomoc je dobrodoshla.

:)

Win sam prekine vezu posle mislim 30 sec ako se nevaram, ako nista neradis. E gde se to iskljucuje nemam pojma. Mozda ti taj prozorcic na kome pise upozorenje nisi primetio, mozda bude u pozadini. Spusti sve prozore pa vidi oce li se pojaviti.

to se i meni desava isto imam intel HARD 56k i posle minut bez protoka pukne veza...
Nisam nasao gde se iskljucuje i ukljucuje ta opcija

Ako neko zna....

U pitanju je Win ME

Conections-properitis-options-idle time before hung up tu stavis Never

To sam iskljucio jos pri instalaciji windowsa i drajvera ali ne vredi ...

Desava se potpuno isto i meni i to na 2 potpuno razlicita racunara. Sve vise mi lici da to posta pravi probleme posebno zbog toga sto nekoliko dana kida vezu uvek pa onda danima radi kako treba.

meni je problem jos gori.Kad krene prtok ona pukne posle 10-30 minuta dok kad miruje traje veze i 2 sata

Ljudi da zakljucimo...nas DIAL UP u Srbiji je ravan nuli u zadnjih par meseci :))

Nemoguce da nam na zverinama i na super modemima puca veza

Jeebees PTT uzas :)

Jeste li na staroj centrali? Ako jeste onda stavite X3 u advanced options. Kod mene to pali.

jeste li probali promenuti provajdera!

Sa ovim nasim telekomom da sve menjamom ostace isto.

ja imam digitalnu centralu prvi u BGu sam dobio i to davne 97
a promenio sam 200 provajdera
Jedino sam zadovoljan u zadnje vreme sa VERAT-om
Jer jedino mi s ekod njih nakaci na 46600 Sezampro je kao ok ali upload je uzasan jedva 2.5 kb/s

a i sad pre par dana su mi opet nesto radili an centrali valjda su stavljali novu zbog ovog aDSL-a sto sad svima sredjuju

Vrh Dno