Šta je novo?

Problem sa modemom + netom

mladja04 je napisao(la):
Drug ima problem:
Milenijum windows i modem je uredno instalirao. E sada, konektuje se na provajdera, ali ni jedan program nece da mu radi i da se poveze na internet. Ni Win explorer, ni Outlook express, niti bilo koji drugi. Sta moze da bude problem?

Ili nije dobro podesio firewall ili DNS server u opcijama konekcije (mada koliko ja znam samo se kod EUneta to podesava)

Nema firewall (Nema kao poseban instaliran.Ima li mozda u WIN ME instaliran kao njegov sastavni deo i kako da ga iskljuci?), a DNS servere je lepo podesio, za PTT je 215.62.32.1 i 212.62.32.5.

Kada smo kod dns za verata, mozes li mi reci kako da ih podesim kod mene na mom racunaru?

za ptt je 212.62.32.1 prvi dns , a ne 215....a verat ne morash dns-ove da stavljash...

WinME nema nikakav ugradjen firewall. Nego, jel ima barem malo protoka ili ama bas nista ?

Neka proveri u Technical Support provajdera da li mu se "skida" vreme uopshte...

Susreo sam se nekoliko puta sa ovim problemom, doduše na Win98. Nije pomogla ponovna instalacija drajvera za modem, već je rešenje bilo da se ukloni TCP/IP protokol u Networking-u, a zatim ponovo instalira. Nakon ovoga je konekcija proradila. :happy:

Nazad
Vrh Dno