Šta je novo?

problem sa modemom ili maticnom?

MACISR

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2007
Poena
304
pozdrav ljudi,imam jedan problem koji glasi: Kupio sam nov kompletan racunar izmedju ostalog i marticnu GIGABYTE GA-870A-UD3 AMD 870+AMD SB850,4xDDR3,E-Sata 3,USB 3.0.
Problem mi je u konektovanju na internet i glasi: kada mi racunar duze vremena neradi ( npr ugasim uvece na shut down i nakon toga iskljucim i na prekidac na produznom gajtanu) ujutro kada ukljucim racunar i hocu da se konektujem na internet izbaci mi poruku da nije konektovano. E sad ja uzmem i restartujem nekad uspe da se konektuje iz prve a nekad ne. Probao sam da kada izvucem mrezni kabal posto imam kablovski internet tad iz prve proradi. Napominjem da na racunaru nista nediram od iskljucenja do ukljucenja samo se odjavim i iskljucim na prekidacu produznog gajtana a na isti produzni je privezano i napajanje za kablovski modem. Sta tu moze biti problem? Dali je mozda kvar u maticnoj tj ulazu za mreznu, mozda modema ili sistema( Windows 7) koji je svez. Puno bi mi pomogao savet ukoliko je modem neispravan i da onda menjam.Nadam se da sam pitanje postavio na pravom mestu.

Zbog cega gasis na prekidac produznog kabla? Probaj da to ne uradis sledeceg puta.

Moj drugar je imao slucaj da mu se napajanje upalilo u bukvalnom smislu iako mu komp nije ni bio ukljucen tj nije radio. Prethodni racunar koji sam imao isto sam iskljucivao i nikakav problem nisam imao, zato se pitam sta moze biti problem. Kazem da mi je komp nov dao sam 82.000 i nebi da mi neki napon ili sta vec namesti stetu pa da se odmah i obesim.

Posto si dao toliki novac za komp verovatno si kupio i dobro napajanje pa su sanse da se nesto tako desi ( upali ) veoma male. Predpostavljam da je neispravno napajanje bilo uzrok paljenja kod tvog druga. Probaj da modem ukljucis u drugu uticnicu, ne u produzni, i da ga ne gasis. Ili probaj modem na drugi komp ako si u mogucnosti, cisto da eleminises njega kao uzrok.

modem je 750 w chiftec tako da to nije sigurno, probacu da ga negasim da vidim sta se desava pa cu javiti

Nazad
Vrh Dno