Šta je novo?

Problem sa MISEVIMA

wwwaske

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
304
Pozdrav svima

Pisem ovde jer vise nemam ideja. Naime, prethonog misa Logitech MX400 sam ''sklonio'' u stranu jer je poceo tako isto da se ponasa. Onda sam kupio nekakav A4tech Oscar F4. Ok, jeftiniji od logitecha, ali ipak zgodan za ruku..i precizan. Ne igram igrice i miš mi služi za Photoshop, Dreamweaver, Delphi....

I evo vec par nedelja ludim jer i ovaj počinje da se ponaša isto: dok skrolujem duže stranice u browseru (nebitno koji browser ...svaki) dok ja vrtim tockic na dole...on skroluje malo dole...pa malo trzne u suprotnom pravcu....pa nastavi....pa opet...
Isto je u svakom softveru gde mi treba malo duze skrolovanje tockicem u jednom pravcu.

Otvarao sam...KAO cistio tockic (koji i nije izgledao zaprljano) i sve je kao bilo normalno oko dan dva...ili sam utripovao i to...

Softver za A4tech ima i nesto sto se zove software/key reminder - stoji u tray-u i pokazuje tooltipove sta je u kom trenutku stisnuto na misu. Zakljucio sam da je problem u samom misu jer tooltip usred kotinualnog ''Scrolling down'' izbaci i poneko ''Scrolling UP''..

Originalni drajveri, windows reinstaliran od ove poslednje kupovine misa...jel moguce da je sam hardver toliko los ?

Kako da definisem pitanje.....da li je opet, posle manje od godinu dana vreme za novog misa.....ili za psihijatra? :)

pa dao sam 20 i nesto evrova...racunao sam da nije bas najjeftiniji....
gde je , uostalom, granica cene da ne mislim da cu i sledeci zeleti da zavrtim i pustim u zid? :)

ok, a tacno onda biva...?
moje iskustvo je ovakvo. na istoj masini, bez reinstall-a win-a, skoro mi bese neki mis znj klase(imao decu u gostima, pa da ovaj moj ne zavrsi na smetlistu). skrol redovno radi to. obican mis, bez drajvera.
a i inace vidjah isto.
ako postoji neko drugo objasnjenje, i ja bih voleo da ga cujem.

Pa nismo deca, kamara obicnih miseva mi je prosla kroz ruke i nijedan nije imao navedeni problem. I jos uvek imam cheap A4 TECH X-748K (pre njega 747) koji takodje nemaju tu zaye8anciju. Problem je sto si naveo da svi manje kvalitetni misevi (samim tim jeftiniji) imaju taj problem, a to je, da ponovim, netacno sasvim.

Samo da kažem da mi se na MX400 to nikad nije dogodilo, a koristim ga skoro pet godina.

Zavisi i od upotrebe i odrzavanja. Ja imam A4Tech X-750BF vise od 4 godine. Za to vreme sam ga cistio 2-3 puta (scroll pre svega). I radi kao prvog dana, a koristim ga svakodnevno.

Pa nismo deca, kamara obicnih miseva mi je prosla kroz ruke i nijedan nije imao navedeni problem. I jos uvek imam cheap A4 TECH X-748K (pre njega 747) koji takodje nemaju tu zaye8anciju. Problem je sto si naveo da svi manje kvalitetni misevi (samim tim jeftiniji) imaju taj problem, a to je, da ponovim, netacno sasvim.

ne svi, ali cesta je pojava... poslednja tri(kojih se secam, a4 i logi su mi jos uvek u rezervi): a4tech x5-57d, logitech m100 i mediatech neki.

edit: nadjoh i mediatech. model je mt1091b

Poslednja izmena:
Tockic na mome Roccat Kone + je krsh, isto tako preskace i ostalo. A mish kod nas kosta 100e nov.
Sto se tice svega ostalog mish je super kvalitetan ali eto tacno je da se problemi sa tockicem desavaju i na vrhunskim skupim mishevima.

Nisam se ja zalio ni na sta drugo sem na tockic. Stari MX400 je vise ''ispustao'' stvari prilikom drag&drop-a zbog pohabanih tastera, nego sto je skrolovao ovako slogirano, ali njega sam zamenio jer se jednostavno ''potrosio'' posle nekoliko godina.
Na A4tech-u sve sljaka odlicno, klikovi, osetljivost, tezina, oblik i udobnost....samo prokleti skrol me izbaci iz takta svaki put....a to je sad vec stalno

Trebaju mi dva obična, što jeftinija miša pa sam bacio pogled na itsvet, vidim ima brdo raznih za 2-3 eura :D
E sad pošto ne mogu da proverim pre kupovine, ako neko zna neki konkretno model koji provereno nema taj problem sa skrolom napišite ovde pa da suzim izbor.

Gluposti su neki rekli ovde za jeftine misonje,ja vec dve godine furam A4 x740K 3600dpi misa odlican mis.
Da imao sam problem sa scrolom posle nekog vremena otvorio misa, moj metod ciscenja je sledeci najmanji srafciger moguci oko njega malo konca gurnes u rupu gde se okrece skrol okrenes par krugova i vozi.MIs ko nov posle toga.
A sto se tice jeftinih miseva imam neke genius miseve opticke tek kad je izasla optika za miseve i rade ko novi i vuku se po fiokama pozuteli od stajanja :).Dok npr. Logitech MX400 koji je pomenut sam imao i crkao mi levi mikro prekidac.

ja ne mogu da prezalim mog starog genius misa secam se ko da je juce bilo dao sam 2000 za njega :) radio je super dok mu kabl nisam prikljestio i isekao :s
ako bih birao isao bih na neki logitech najeftiniju varijantu proveren kvalitet ;p

Recimo ovako
Logitech G400. mislim oko 3500, izgleda i oseca se kao MX518/510/G5.

Ja imam 5-6 godina A4TECH x7 710fs,nijednom mi se nije desilo da zabode na bilo koji nacin.Lupam sad,mozda losa verzija windows-a i onako se ne instaliraju dodatni driveri za mis,otkud znam.Cudno mi je to da ti svaki mis baguje na istu foru.

Nazad
Vrh Dno