maric62985
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.07.2008
- Poena
- 360
Moja oprema
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra
- Pametni uređaji
- Xiaomi Mi Robot
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Poslije 3+ godine koriscenja solo7c zvucnika doslo do manjih problema. Naime o cemu se radi. U posljednjih mjesec, mozda i dva sam poceo da tripujem kako mi zvucnici povremeno krce. I u to sam se uvjerio prije 15-ak dana kad sam shvatio odakle dolaze te anomalije, iz lijevog zvucnika. Povremeno se desi da pocne da krci i daje deformisan i znatno slabiji po intenzitetu zvuk. Prvo sam pomislio da se zvucnicki kabl izvukao pa da zbog toga dolazi do anomalija ali sipak. Nakon izvlacenja kablova i ponovnog namjestanja problem ostaje prisutan. Nakon toga sam pokusao jos stosta da bih na kraju shvatio da se problem rijesi tako sto zvucnike ugasim, zatim upalim, i sve radi kako treba. No medjutim poslije nekog vremena opet dodje do istog problema. Ne znam samo koliko vremenski prodje od povratka u normalan rad do ponovnog vracanja na krcanje, dal dan, dva, par sati...stvarno ne znam. Ako je to uopste bitno.
Sad me interesuje kako to da rijesim da duze staze. Dal treba da se zabrinem da ce uskoro skroz da otkazu ili sta vec? Dal je pojacalo pocela da otkazuje? Mada ne vjerujem da je do pojacala posto desni zvucnik radi najnormalnije. Svi savjeti su dobro dosli, i zahvalan sam unaprijed!
Samo jos da dodam da ih nikad nisam silio i odvrtao na max,izuzev mozda u prvih mjesec dana kad sam se jos igrao sa njima. :d Od tada pa do dana danasnjeg 90% vremena rade pojacani na 20,+/-5. Ostalih 10%,ako ne i manje je period kad mi dodje drustvo da se zagrijemo pred grad i u tim varijantama nisam isao dalje od 40-45.
p.s.izvinjavam se moderatorima ako sam prekrsio neko pravilo otvaranjem ove teme posto sam ovaj isti post postavio i u zvanicnoj temi solo zvucnika ali kako je proslo mjesec dana od kako sam postavio post bez da mi je iko ista odgovorio odlucio sam da otvorim temu, ne bi li neko vidio temu a ja ranije dobio neki odgovor i eventualno rjesenje mog problema
Sad me interesuje kako to da rijesim da duze staze. Dal treba da se zabrinem da ce uskoro skroz da otkazu ili sta vec? Dal je pojacalo pocela da otkazuje? Mada ne vjerujem da je do pojacala posto desni zvucnik radi najnormalnije. Svi savjeti su dobro dosli, i zahvalan sam unaprijed!
Samo jos da dodam da ih nikad nisam silio i odvrtao na max,izuzev mozda u prvih mjesec dana kad sam se jos igrao sa njima. :d Od tada pa do dana danasnjeg 90% vremena rade pojacani na 20,+/-5. Ostalih 10%,ako ne i manje je period kad mi dodje drustvo da se zagrijemo pred grad i u tim varijantama nisam isao dalje od 40-45.
p.s.izvinjavam se moderatorima ako sam prekrsio neko pravilo otvaranjem ove teme posto sam ovaj isti post postavio i u zvanicnoj temi solo zvucnika ali kako je proslo mjesec dana od kako sam postavio post bez da mi je iko ista odgovorio odlucio sam da otvorim temu, ne bi li neko vidio temu a ja ranije dobio neki odgovor i eventualno rjesenje mog problema