Šta je novo?

Problem sa Microlab Solo-7C zvučnicima

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Poslije nekolika mjeseca čekanja stigli su mi Solo 7C zvučnici.

Ali, po običaju, neće ništa da prođe glatko i bez problema kada nešto kupujem.

Problem je u tome što poslije određenog vremena, npr. 10 min. zvučnici se pojačaju i čuje se šuštanje. Jedino što mogu da uradim je da ih ugasim i ponovo upalim, pa onda opet ista stvar nakon 5-10 minuta.

Spojeni su na zvučnu Creative X-Fi gamer.

U čemu može biti problem?

Sami se pojacaju? :trust:

Vidi da nije nesto sa daljinskim, u suprotnom, moguce da je neki kvar, meni niti suste na idle, ni na uobicajenom volume nivou a ni kada bas odvijem, a imam slabiju zvucnu i nisam menjao kablove.

Ne vjerujem da je do daljinskog.

Kao da nadođe struja u zvučnicima pa se pojačaju uz šuštanje.

Probao sam da ih stavim na samostalnu utičnicu, jer sam pomislio da ima veze što su bili prikopčani svi na jednu (ups, monitor i zvučnici), ali ista stvar.

Dalje sam probao na Visti i Windows 7-ci i isto se ponaša.

Pregledao sam i sve je dobro prikopčano.

Ima li neko neku ideju?

Isto se ponašaju na Creative X-Fi, integruši a sada sam ustanovio da je ista stvar i na mp3 plejeru.

Znači nije do računara.

Otišao sam kod rođaka u drugi dio grada i držao ih od 3h pa do maloprije, tj negdje do 7h i radili su normalno.

Znači nešto ne valja napon ovdje kod mene. (prije smo imali većih vidljivih problema sa naponom ovdje, ljudi su mjerili po 150V a sada rekoše da smo na novoj trafostanici i ne znam kakav je napon-niko nije mjerio).

Ali interesantno, nije mi prekidao ups na koji sam priključio računar. A čini mi se da sam čitao u upustvu UPS-a da kada napon padne ispod, čini mi se, 180V automatski se napajanje preusmjerava na bateriju iz UPS-a.

Pretpostavimo da je problem u struju (a jeste sigurno), šta mi preporučujete da riješim problem.

Imam UPS Mustek 1000VA ali ne mogu priključiti zvučnike na njega jer nema standardni ulaz. Da li postoji taj neki kabl da ga prikopčam?
U stvari, da li će pomoći to da ga prikopčam na ovaj ups koji je offline ili ću morati kupovati još neku "spravicu" za peglanje napona?

Pozdrav!

Citat:
Imam UPS Mustek 1000VA ali ne mogu priključiti zvučnike na njega jer nema standardni ulaz. Da li postoji taj neki kabl da ga prikopčam?

Vrlo cesto moram da sam pravim produzne kablove sa 5-6 uticnica za UPS koji nema shuko na sebi. Kupi kabl za povezivanje UPS i PC racunara, znaci nije standardni 220V kabl, vec onaj koji ima muski zenski kraj, a nema shuko, jednostavna je stvar i po meni obavezna, probaj da zastitis zvucnike.

Problem je u zvučnicima jer se isto ponašaju na stabilizatoru a i mjerio sam napon.

Nosim ih u BG na reklamaciju.

Pi, kineska *****!

Došli su zvučnici iz Grappolo servisa. Pošto su zaključili da se i kod njih dešava pojačavanje i šuštanje zamjenili su aktivni zvučnik i za sada je sve ok.

jel si ih kupio pre ili posle bozica ove godine ?

pitam jer im je tada stigla nova serija solo 7c, za koju kazu da je losija .

Čekao sam ih od decembra. To je ova nova serija, kupljena prije cca 25 dana!

Uvjerio sam se da je lošija jer sam dobiio neispravan aktivni zvučnik.

Interesuje me je l' misliš lošija serija što se tiče zvuka ili ovih pojava kao što je kod mene tj. fizički kvar.

Nisam imao prilike prije slušati Solo zvučnike pa ih ne mogu ni uporediti!

Navodno su losije komponente.

mene zanima sledece:

1. Imaju li dovoljno snage, znachi hocu kad mi dodje da chujem malo jache da to bude ok, a ne da se muche...

2. Kvalitet/cistoca zvuka - mogu li se koliko toliko uporediti sa npr. nekom kucnom varijatom, pojachalo + HiFi zvucnici

Ja imam isto Microlab samo 5.1 sistem, A-6662 za koje kazu da su 100W, priblizno ovim vashim solo, samo meni to nije uopshte dovoljno jako. Da li je i kod vas slicna situacija!
Moji zvuchici imaju super zvuk, chist i jasan i tu sam bash zadovoljan, al za neku vecu snagu moraju da se bash dosta pojachaju, shto me malo nervira.

Poslednja izmena:
mene zanima sledece:

1. Imaju li dovoljno snage, znachi hocu kad mi dodje da chujem malo jache da to bude ok, a ne da se muche...

2. Kvalitet/cistoca zvuka - mogu li se koliko toliko uporediti sa npr. nekom kucnom varijatom, pojachalo + HiFi zvucnici

Ja imam isto Microlab samo 5.1 sistem, A-6662 za koje kazu da su 100W, priblizno ovim vashim solo, samo meni to nije uopshte dovoljno jako. Da li je i kod vas slicna situacija!
Moji zvuchici imaju super zvuk, chist i jasan i tu sam bash zadovoljan, al za neku vecu snagu moraju da se bash dosta pojachaju, shto me malo nervira.

99% tvog problema je u zvucnoj za Microlab su obavezne posebne zvucne, znaci minimum SBLive! pa na gore, nista integrisano ne dolazi u obzir, bez zvucne ne gledaj dalje.
Aj pozdrav!
:wave:

Naravno, normalna zvucna je must-have za 7C (kao i za mnoge druge, uostalom).

Kod mene na integruši kada se pojača na 40 čuje se osrednje a na X-Fi gamer isto na 40 grmi, čuje se mnogo glasnije i bolje!

Meni za sobu 3,5x3,5 sasvim dovoljna jačina zvuka. Bolje rečeno ne bih smio jače pojačati radi sluha i da imam nešto jače!

solo 7c imaju 55w . dakle ne 110, vec 55w na dva kanala,
kao sto ispod i pise

http://www.microlab.cn/product/speakers/2.0 SERIES/SOLO-7c.htm

to jeste dosta jako, za toliko para. Zvuk je OK, ali ove zvucnike nije dizajnirao peter larsen
nema neodimskih visokotonaca, niti fine cone tehnologije / kojih ima u serijama pure i fc /

cuo sam staru seriju i bio sam odusevljen. e, sad , kakva je situacija sa ovom novom serijom- ne znam...

Pa ipak je 110W, lepo pise "Power output 55Wx2 RMS", dakle puta dva, a ne podeljeno sa 2 :).

to znaci 55vati stereo, dakle na dva kanala.

pojacalo od 110w je 110w x2 root mean square.

Ok, nisam znao, to bi znacilo da moji Solo-6c zapravo imaju 50w. Svejedno, vrlo su glasni.

nije mi nikako jasna vasha logika sa zvuchnz vs. intergrusha.

karta daje odredjeni nivo signala, a to koliko ce zvucnici da pruze, zavisi samo i iskljucnivo od njih, tj pojachala koje daje izlaz...

ako nadjem neshto kvalitetnije bas cu da probam, ali sumnjam da ce se ishta popraviti po pitanju snage, osim mozda malo kvalitet zvuka, mada je i to manje-vise osetno.

ne znam sta ti tu nije jasno, uporedi jacinu i kvalitet signala na toj jacini pri istim podesavanjima u volume control na integrusi i nekoj normalnoj karti i bice ti vrlo jasno.

djwibe tebi treba karta, ne novi zvucnici. Ako si zadovoljan kvalitetom a ne jacinom onda definitivno karta :)
Ja sam imao Z5500 jedno vreme na integrusi od DFI-a. Na control pod-u ima 20 "kvadratica", pesmu koju sam pustio na pola, znaci 10 crtica se cuje podjednako glasno na 2.5-3 crtice na X-fi kartici. A nije 2x nego sigurno i 3x glasnije sa karticom (bar kod mene).

A shta biste preporuchili od kartica?

Music, Gamer, Titanium sta god od ovoga nadjes, od njih pocinje pravi X-fi. I neces ni osetiti nikakvu razliku izmedju njih tako da komotno uzmi sta god nadjes najpovoljnije od te tri. Ja sam imao Gamer-a i posle sam sticajem okolnosti uzeo Platinum Fatal1ty Champion koja je duplo skuplja i ja ne primecujem ni 1% razlike izmedju njih. Prakticno svaka ima identicne opcije izuzev par stvari tipa digitalne konekcija ili vise prikljucaka za istu.

ti zvucnici su aktivni, tj. imaju pojacalo u sebi, tako da sto se jacine zvuka tice, tu nema vece razlike u integrusa vs iole kvalitetnija karta. Daleko veca razlika je u kvalitetu zvuka, a tu za preporuku npr M-Audio Audiophile 2496 ili E-MU 0404 PCI (ima ih u "Artist Systems"-u)

Ja stvarno neću da se petljam u teoretskom smislu koliko znači zvučna kartica i pojačalo u zvučnicima ali praktično znam da je mnooogo jači zvuk u zvučnicima kada ih prikačim za X-Fi gamer nego na integruši!

I nemojte pričati više ako niste praktično probali i vidjeli razliku!

Poslednja izmena:
Ta karta nema X-Fi cip na sebi i kao takva ne bi trebalo da bude predmet tvog razmatranja.

E posto i ja planiram vec neko vrijeme da uzmeme ove zvucnike(solo 7c)iznestite jos neko misljenje o njima.Citao sam mnogo foruma i skoro svi su saglasni sa tim da su ovo mozda i najbolji zvucnici ako se gleda odnos cijena-kvalitet!Takodje me interesuje ovo o cemu ste prethodno pisali a to je da su novije serije nesto losije od starijih?Nije mi sad najjasnije kako,zbog cega i tako to na tu temu pa ako je neko rad i zna da objasni malo bolje nek ostavi post!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno