Šta je novo?

Problem sa mesanjem kablovske

dragancce

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
630
Drugari,
imam problem kada preko tv out-a pustim da gledam film ili bilo sta, kablovska ima prejak signal i slika mi na tv-u treperi i krivi se. Da li postoji neka mogucnost da se izbegne ometanje od strane kablovske osim da izvucem antenu iz tv-a( posto to resava problem ali me mrzi svaki put da izvlacim antenski kabl iz tv-a).
Unapred zahvalan

To ti je najverovatnije neki program kablovske na istom kanalu na kom je i video. Probaj da malo pomeris kanal videa (da li imas pozadi jedan mali trimer, pa srafcigerom, ili je to elegantnije "digitalno" odradjeno, procitaj u manual-u videa).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Kupi kvalitetniji TV-out kabl. Verovatno imaš neku najjeftiniju moguću varijantu, gde ti se pola tv-out signala izgubilo u prenosu. Smetnje nikad neće nestati, ali će znatno jači tv-out signal jednostavno da ih pregazi.

Imaš klasičan problem jeftinijeg televizora i loših kablova.

Ako ti kabel iz kompa ide u video, pa onda iz videa u tv, onda je rešenje kao što ti je napisao KizaTheDeath. Drugo rešenje je da ako ti tv ima scart, uzmes adapter, sa 3 činč ulaza - jedan za video, koji ti i treba i u koji priključiš kabel sa kompa, levi i desni audio; i scart izlazom, koji ubodeš u tv.

tomato je napisao(la):
Drugo rešenje je da ako ti tv ima scart, uzmes adapter, sa 3 činč ulaza - jedan za video, koji ti i treba i u koji priključiš kabel sa kompa, levi i desni audio; i scart izlazom, koji ubodeš u tv.

Ne pomaze ovo bas uvek. Bar u mom slucaju.

Ovo takodje moze biti problem "earth loop" (petlja preko uzemljenja/mase) o kome sam ja vec ovde pisao, potrazi taj thread.

Ukratko, moguce je da su "mase" od kablovske, TV-a i kompa razlicite i da izmedju njih postoji razlika u potencijalu (napon) te da kada su povezane tece odredjena struja po masi i izaziva smetnje. Ovo najcesce mozes izmeriti unimerom ako ga imas kojim slucajem.

Za pocetak mozes da probas da ukljucis TV i komp u istu uticnicu, kao i da utikac od TV-a ili kompa (ili oba) okrenes za 180 stepeni u uticnici. Ako to ne pomogne, pogledaj thread koji sam pomenuo pa vidi mozes li da nabavis nesto za galvansko odvajanje (cak ima i jednostavna samogradnja).

Ne bi bilo lose da napises tacno sta je i kako spojeno.

ja imam isti problem, kad povezujem preko chinceva slika treperi (ponekad cak i na monitoru) sve dok ne izvucem kabal od kablovske, onda je sve normalno. Mislim da je audiofreak upravu. Sad cu da potrazim taj topic.
edit: evo nashao sam :

topic

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno