Šta je novo?

Problem sa Merlinom

MurDock

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Odlucio sam da zamenim originalni bios nekom modovanom verziom i probao Merlinov koji sam preuzeo sa ove adrese:
http://members.lycos.co.uk/hallampg/BIOS/!!New%20BIOS!!/-=Merlin=-/
Posle zamene krecu problemi... Max FSB mi je sada ispod 210 za razliku od prethodne verzije na kojoj je Prime95 prolazio bez greske na 220... Setovanja memorije su po default-u zategnutija pa sam pomislio da je to problem ali ni sa labavijim nism uspeo da poteram sistem preko 210...
Zatim sam probao da vratim stariju veziju (koju sam pre upisa novog sacuvao) na kojoj je sve radilo ok ali ni to nije pomoglo...
Inace rec je o Abit NF7 V2.0 sa T-Bread 2000+
Da nije problem nastao zbog toga sto sam novi bios flash-ovao iz windows-a pomocu FlashMeni aplikacije preuzete sa Abit-ovog site-a a ne pomocu boot diskete...

Update...
😡 😡 😡
Sada nece ni na 200 sa najlabavijim setovanjima memorije 3.0-4-4-8 (PQI 3200) Prime95 Torture test puca posle 30 sec. i ispisuje:
FATAL ERORR:Resulting sum 1.860613380902147e+017, expected: 1.860613380903458e+017
Hardware failure detected, consult stress.txt file
Vidim ja da ce biti :crash: :crash: :crash:

Poslednja izmena:
Sredjeno...
Hvala sto ste mi dozvolili da se sam sa sobom ispricam... 😀

Pa ako si vec sredio problem, podeli resenje i sa drugima.

Meni konkretno ne treba, ali nekome moze da pomogne. 😉

Bootovao sam sa diskete i ufleshovao najnoviji bios sa Abit-ovog site-a (27) i povecao napon memoriji i svemu ostalom...
:wave:

Pih, ja mislio da je nesto zanimljivo. :d

Da sam kojim slucajem imao motornu testeru pri ruci mozda bi i bilo zanimnjivije... :smoke:

Nije :hair: Petak 13 jos, sacekaj do Maja! :d

cudo ... merlinovi biosi dobro rade kada pronadjes prvi put max podesavanja i onda posle toga ne diras ... ali posto ja nemam mira ... uvek pokusavam jos malo da izvucem promenim podesavanja i kasnije nece ni ta da rade koja su bila ... valjda prsne bios ili sta vec ... ne znam za taj 27 sa abitovog sajta ... meni se nije dobro pokazao ... koristim 26 i radi dosta dobro ... drzim ga na 227 fsbu dok mi je max izgleda nekih 237 ili 234 ... mislim da me proc koci ... ali sta se moze ... poz 😉

Znam da bi Merlin trebao najbolje da radi ali meni se nesto bilo *****alo gadno... Posle njegovog ubacivanja ni stari originalni bios nije hteo da radi lepo (pre toga je radio ok). Jedino 27 radi kako treba na 210, mislim da memorija ne moze vise mada nisam probao sa 2.9V...
Da li je moguce da sve zavisi od ploce do ploce?

sa kompovima se nikad ne zna ... samo ako te ukenja da pronadjes resenje inace non stop pravi probleme ...

kome kazes ? jel` ja da probam ? ajde probacu ! mada koliko vidim ti i nisi nesto mnogo izvukao iz kompa ! poz 😉

Pa mozes ga i ti probati 🙂

nisam ***** imao vremena ... probacu ovih dana ! poz 😉

nemam pojma sta se istripovao forum pa je stavio ove zvezdice ! umesto toga trebala je da stoji rec ***** ! poz 😉

kako gadne tripove ima forum ! haha 😀

Pa ima cenzuru na ruzne reci, ali samo sTranjske. :d

ali ja nisam nista lose napisao ! pa mi nije jasno zasto nece !

Nazad
Vrh Dno