Šta je novo?

Problem sa menijem na LG 1730B.

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
815
Kupio sam LG 1730B prije par dana i mogu reći da ima odlican prikaz boja i ostrinu.Odziv je odlican. Kada spojim dvi kabel i kada udjem u meni ne mogu podesavati poziciju i tracking, a sa analognim mogu.Dali je to samo kod mene ili jos neko ima slican problem. Jos jedna stvar,geometrija mi je cudna,slika mi je pomjerena prema gornjem desnom uglu tj, crni rub oko slike je siri na lijevoj i dojnoj strani. Mislim da bi slika morala biti na sredini kod lcd-a.

Slika ti je pomerena preko DVI?!

nesto ti tu krupno nije ok...

Da li je normalno to sto mi je slika pomjerena.Kad spojim analogni kabel meni je ok,ali je slika opet pomjerena.Molio bih nekog ko ima isti monitor da mi odgovori,jer me zanima da li lcd smije imati takvu geometriju,i da li je kod drugih koji posjeduju isti monitor rub oko slike sa svih strana jednak.

Ne brini se, evo ja imam 1730s i isto je malcice pomerena slika na desno. Nije to toliko strasno. Da tek vidis kako je iskrivljena slika na jednom laptopu kog sam video pre mesec dana.... 🙂

velkod je napisao(la):
Ne brini se, evo ja imam 1730s i isto je malcice pomerena slika na desno. Nije to toliko strasno. Da tek vidis kako je iskrivljena slika na jednom laptopu kog sam video pre mesec dana.... 🙂

I ja imam 1730s i slika je zakucana kako treba. Proverite vi zasto vam je slika pomerena.

Imam 1730s u firmi i 1730s kod kuće 😀 i na oba mi slika stoji kako treba.
@starac: Panel je isti kao i kod 1730b, tako da mislim da nisi imao sreće sa kupovinom.

Evo upravo gledam u 1730B i sve je ok sto se tice pozicije slike (kuc-kuc u drvo), preko DVI i preko analognog. Idi ganjaj reklamaciju.
Puno srece,
Prole

Slika preko DVI treba da je PERFEKTNO pozicionirana i treba da nema tog menija
slika na analognom moze da se pomera, a trebala bi sama da se namesti kad stisnete set/auto

imam 10 komada 1730s na poslu i 1730b kuci i na svima je slika perfektna
dakle ili imate neispravne primerke ili ih niste podesili...

Jasno mi je da bi slika preko dvi-a trebala biti perfektna,pokusao sam i set/auto i manualno podesavanje ali ne koristi,mislim nisam pocetnik. Kada sam kupovao monitor obracao sam paznju na boje, odziv, i na to da nema mrtvih piksela,ali geometrija mi nije padala na pamet jer se jos niko nije zalio na to. Pokusat cu ga zamijeniti.

Jedan glup predlog, probaj drugu graficku...

Pa nije to toliko strasno. Ja sam primetio tek posle nekih nedelju dana. Panel je pomeren u desnu stranu za 1mm, mozda i manje. E sad da ga nosim na reklamaciju zbog 1mm je smesno. Na par modela koje sam video u ComTrade-u je isto tako. Ne moze da se podesi jer kada pocnem da pomeram sliku u levu stranu pocinje da nestaje.

Nazad
Vrh Dno