Šta je novo?

Problem sa memorijom

theprasnjavi

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poena
151
Pozdrav svima.

Nisam bas ekspert za kompijutere, pa bih u kratkom izneo svoj problem i ocekujem ako mozete da mi pomogneet.

Kupio sam skoro nov kompijuter (ja sam ga sam sklapao). Ugradio sam 8Gb RAM memorije (Kingsotn Hyper X, na 1600 Mhz - plava varijanta). Instalirao sa OS Win7. Problem je taj sto kad kliknem desnim klikom na MyComputer da pogledam karakterstike sistema, lepo pise da mi je 8Gb instalirano, a da mi je iskoristivo (moze da se koristi) 5.45 Gb? Sta se desava, zasto ovo?

Ploca mi je AS Rock A85 Extreme4 (Socket FM2). Memorija je postavljena da radi u dual rezimu (sve je lepo postavljeno). Pogledajte sliku u attachmentu.

Hvala unapred, svaka pomoc je dobro dosla. Pozdravljam Vas sve.

Prilozi

• sistem.jpg
    sistem.jpg
    128.2 KB · Pregleda: 157
Ideš na start, otvoriš run, ukucaš msconfig, ideš na sekciju boot, nađeš levo advanced options, i u toj kartici odštikliraš Maximum Memory. Ili jednostavno upišeš max količinu memorije koju poseduješ (8GB u tvom slučaju), i ostaviš štiklirano Maximum Memory. Probaj tako, ako ne ide, idemo dalje.

Poslednja izmena:
Pošto vidi i toliko memorije onda mora da bude Win 64 bita. Integrisana grafika verovatno vuče ostatak. Pogledaj u BIOSu koliko je dodeljeno grafici.

@ Salecar 87 : Hvala druze na trudu. Uradio sam sve ovo sto si rekao, ali ista prica posle svega toga (kao da nisam nista radio). Jer imas neki drugi predlog? Mislim da je ipak ovo sto kaze CountMike.

@ CountMike : Bih ja da pogledam, ali ne znam kako :) Ako mozes neko objasnjenje kako...:)

Mislim da je dobro što imaš toliko memorije na videu, ipak je to ekvivalentno seriji 7000 video karti a one često dolaze sa toliko memorije. 5 1/2 GB za system je sasvim dovoljno za sve. Ako si baš zapeo za smanjivanje imaš na strani 59 manuala, "Share Memory" stavku pa možeš da promeniš sa Auto našta ti odgovara. Da samo napomenem da nemam baš tu ploču ali sam ovo pročitao u uputstvima za nju. Ako nemaš na papiru možeš da skineš ovde :
http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A85X Extreme4-M/?cat=Manual

Nazad
Vrh Dno