Imam 512 DDR Sdram memorije, medjutim nakon zamene hard diska i reinstalacije windows-a sistem mi prepoznaje samo 256 ram-a. Nisam odmah ni primetio shto je najgore, jer nisam veliki struchnjaka za kompove a ono odbrojavanje na pochetku sam uvek prekidao poshto radi memory testing svaki put ( takodje ne znam kako to da ugasim)
Reinstalaciju mi je radio prijatelj, ne znam da nije on neshto zeznuo poshto nije neki struchnjak takodje.
Na koji nachin mogu da reshim ovaj problem?
P.S. Ja sam razmishljao da mozhda ischupam memoriju iz slotova i ochistim to, to mi je jednom prilikom pomoglo sa zvuchnom karticom kada nije radila, mada ne znam gde se tachno nalazi memorija na plochi, pa ako bi neko mogao da mi to pojasni
Hvala
Slike iz cpu-z

Reinstalaciju mi je radio prijatelj, ne znam da nije on neshto zeznuo poshto nije neki struchnjak takodje.
Na koji nachin mogu da reshim ovaj problem?
P.S. Ja sam razmishljao da mozhda ischupam memoriju iz slotova i ochistim to, to mi je jednom prilikom pomoglo sa zvuchnom karticom kada nije radila, mada ne znam gde se tachno nalazi memorija na plochi, pa ako bi neko mogao da mi to pojasni
Hvala
Slike iz cpu-z