Šta je novo?

Problem sa Media Player Classicom

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Pri svakom ucitavanju reda subtitla, film zatrzne na sekund. Operativni sistem je win2k. Ovo se odnosi na bilo koju verziju. Na win98 nije bilo problema. Masina je
Athlon1333, 384mb,gforcemx460
Sta bi moglo da bude?
Zahvaljujem unapred.

I meni se to desava, ne brini se. WinXP SP2.

Dobro, nije da mi se zabode ceo racunar, vec samo mpc ukoci sliku za 1-2 frejma, verovatno dok ne skapira titl i odakle da ga pusti. Meni ne smeta.

da nije do ovoga?

Prilozi

• PastedImage.webp
    PastedImage.webp
    44.9 KB · Pregleda: 92
@ZoNi: sry, oci su mi crvene, ne od horsa, vec od soli u moru, pa ne vidim dobro 😀

Hvala na brzim odgovorima. Zoni je u pravu sto se tice mog problema, znaci pri ucitavanju skoro svakog novog reda subtitla. Proverio sam, nije do outputa, tj vmr9. Stvarno ne znam sta bi moglo biti.

@Bokaco
da nisi slučajno probao direct vobsub ?
inače je integrisan u mpc, ali možda vredi probati "eksternu" varijantu čisto testa radi.

moja preporuka je da uključiš overlay i zaboraviš na titlove iz mpc-a.

Darth Zool je napisao(la):
@Bokaco
da nisi slučajno probao direct vobsub ?
inače je integrisan u mpc, ali možda vredi probati "eksternu" varijantu čisto testa radi.

moja preporuka je da uključiš overlay i zaboraviš na titlove iz mpc-a.
Probao, ali nesto baguje u smislu da moram da svaki put podesavam visinu titlova i sl. Znaci, ne pamti setovanja.
Opet titlovi iz ffdshow-a su tamniji mnogo nego drugi tako da ni to nije resenje.
Ali...

...resenje izgleda da lezi u opcije/subtitles-number of subpictures to buffer ahead. Kad stavim na 1 izgleda da nema problema.

Poslednja izmena od urednika:
Bokaco je napisao(la):
Probao, ali nesto baguje u smislu da moram da svaki put podesavam visinu titlova i sl. Znaci, ne pamti setovanja.
Opet titlovi iz ffdshow-a su tamniji mnogo nego drugi tako da ni to nije resenje.
Ali...
Koristim samo titlove iz ffdshowa, i jedino sto su malo mutniji jer su ubaceni u sliku i razvuceni, ali kad gledas na tv-u ne primeti se nista, podesi boju titlova, i pogledaj da ti nije negde pomerena vrednost brightness-a za overlay u podesavanjima od ffdshowa, mpca ili u display prop. Inace koristim ffdsh. Jedino u ffdsh. ukljuci u opcijama od titlova process whole image (gore) i titlovi ce ti uvek biti dole u crnom delu ekrana

Tačnije, treba još uključiti i "Letterbox" na istoj kartici i staviti odnos 4:3 kako bi se slika dopunila crnim barovima da bi se to tretiralo kao "whole image".

Nazad
Vrh Dno