Šta je novo?

Problem sa maticnom...

sinkesub

Cenjen
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poena
151
e ovako, maticna je MSI 865PE socket 478, procesor je proveren na drugom kompu i radi bez problema, memorija i napojna takodje... problem nastaje prilikom boot-ovanja, slika se zamrzne a tastatura blokira, u bios ulazi normalno, pokusao sam preko biosa da podesim boot-ovanje opet nista, isto tako posle clear CMOS. na maticnoj nema naduvanih kondenzatora. dali neko ima neki predlog sta bi moglo biti u pitanju i dali postoji mogucnost da se maticna vrati u zivot? :)

IZvadi iz racunara sve uredjaje i kartice koji nisu neophodni za rad (optiku, sve kartice sem graficke ako postoje, naravno). Kazes proverio si procesor, memoriju i napajanje. Znaci ostaje jos graficka da se proveri. Probaj neku drugu ili odnesi svoju na drugi racunar.

i graficku sam menjao, sad sam stavio pci, nisam napomenuo da u boot meni nece uopste da udje, dobijam opciju da izaberem preko cega cu je bootovati ali tu dolazi do zamrzavanja i posle toga je samo restart moguc..., sa komponentama sam probao vise varijanti ubacivanja i menjanja tako da sam ubedjen da je maticna, samo sta!?

Oće nekad i hard disk tako da zeza. Probaj bez harda da menjaš boot options. Ako se tad ne zamrzne u biosu onda ti je do harda a ako se zamrzne i tad, ostaje ti jedino da flashuješ bios kao poslednja opcija.

bez harda sam i probao ista situacija, skinuo sam drugi bios, ali je stvar u tome sto je maticna malo starija pa nema opciju flesovanja sa usb-a a posto ne moze da bootuje ne ostaje mi neka druga mogucnost za fleshovanje...

probaj malo podignuti napon memoriji.
meni ovo smrdi ipak na napajanje/ram.

a bios mozes flesovati preko CD-a, a i flopija...
ako nemas fdd, dodji da ti pozajmim na dan-dva.

Kad se tacno zamrzne slika? Kad upalis komp, prikaze koliko memorije ima pa sad treba da lista hardove i opticke uredjaje ili pre toga?

prikaze memoriju, prikaze listu hdd , optickih uredjaja i sledeci ekran je zamrznuta slika... tj. crn ekran, mogu da udjem u opciju meni za bootovanje ali prilikom odabira boota, ne bitno dali je cd-rom, flopi, hdd uvek isti slucaj, crn ekran i dalje ni makac..

Vrh Dno