Šta je novo?

Problem sa maticnom plocom

Anime_Boy

Cenjen
Učlanjen(a)
30.04.2012
Poena
151
Pozdrav svima imam jedan problemcic sa plocom P5VDC-MX.
Kada pokusam da upalim komp sve krene normalno prikaze ime ploce i onda odjednom pocnu smetnje po ekranu i ugasi se komplet racunar.
Mislio sam da je do kulera za procesor i stavio drugi dodao termalnu pastu ali opet ista stvar pokazuju se male smetlje dok nepocrni cijela skila i komp se neugasi u cemu bi mogao da bude problem?
Hvala!

Novi sam na forumu pa neznam dali je temi mjesto ovde :/

Drugovi moji opet ista stvar neradi zamjenim napojnu(pozajmim od druga)i opet slika bude dobra i pocnu smetnje sta da radim?

Ako je diskretna grafika, pregreva se, i ako je integrisana, isto se pregreva, u oba slučaja zamena/ubacivanje diskretne grafike će rešiti problem.

Problem takođe može da bude do lošeg rama ako je u pitanju integrisana grafika.

meni se to desavalo jer je jedan pin na lezistu procesora bio iskrivljen...radi i samo pocne da brljavi i ugasi se..

Integrisana grafika u većini slučajeva ili procesor mogu da budu da prave problem koji si opisao i to u situaciji kad su pregrejani. Pokušaj da osvežiš novom pastom severni most i obavezno dadaj vent da duva na isti. Tvoja ploča nema hlađen ni južni most, pokušaj sa kupovinom nekog jeftinog kulera da i južni most rashladiš. I ono njabitnije "prašina", ili ti očisti kućište, provetri ga.

P.S
Kad je bal nek je maskenbal 🙂 - skini hladnjak sa CPU-a očisti, izbriši i zameni pastu. Ako to ne resi problem, onda definitivno neka od komponeti je otišla ili ide ka večitim lovištima.

:wave:

Nazad
Vrh Dno