Šta je novo?

Problem sa maticnom plocom

Udo Brinkman

Slavan
Učlanjen(a)
14.04.2006
Poena
304
Nemam nameru da na ovom mestu polemisem o ljubavi osoba istog pola i slicnim temama, vec o necemu sto mi lici na protivprirodnu blud a tice se maticne ploce.

Naime naisao samu prodaji na 478 plocu sa 945 cipsetom, ddr2 memorijom i pci-e slotom, mozete se i sami uveriti na donjem linku, protagonista ove protivprirodne radnje je Microstar licno.
http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=945GCM478-L&class=mb

Mene interesuje dali je ko od Vas nailazio na ovako nesto i kakva su iskustva.
Plocu novu mogu nabaviti za nekih 40e i cini mi se ygodnim resenjem za likove kojima rikne ploca a imaju dobar 478 cpu pa da im ovo ugradim.

Poslednja izmena:
U sustini, posto Intel nema IMC, moze i Slot1 da stavi na te ploce...

Ja sam se sustratao sa par Dual-VSTA ploca i konkretno su radile svoj posao. kao i sa par MSI koje su imale AGP i PCIe...

U sustini, posto Intel nema IMC, moze i Slot1 da stavi na te ploce...
Pa dobro, nije baš tako... Okidačka logika P1/P2/P3 primopredajnika koristi potpuno drugačiju signalizaciju od P4 i C2D procesora.

Ta ploča koristi 945GC čip set koji je namenjen kako NetBurst tako i Core i Core2 Duo procesorima, pri čemu se proizvođač ploče u ovom slučaju odlučio za P4 podnožije - verovatno zbog cenovne kategorije u koju spada ovaj proizvod.

Ja mislim da se to ne isplati, osim za neki mikro-ruter.

Ovakve ploce ne vrede para najcesce, ali ako nekom rikne stara i treba je menjati, daj sta das.
Ovo me strasno potseti na jednu plocu sto sam imao za am2 procesore. Imala je AGP grafiku i korektno je radila posao, ali opet daleko bolji izbor je bila neka amd integrusa sa pci. Ovo "krpljenje" nema po meni neke logike.

Samo bih morao ovde skrenuti paznju na nazive i sadrzine ovakvih tema. ( koje u 99,99 newcomeri postavljaju). Za mene nema niceg goreg ako tema pocne sa teskim offtopicom koji zna da potraje dosta vise od samo jedne recenice. Koliko sam puta naleteo na neku temu sa uvrnutim nazivom i citao kojekakve da ne kazem gluposti da bih na kraju mozda i skapirao sta je pisac hteo da kaze i da li je to uopste rekao. Cini mi se da je to neki nasilan nacin da se privuce paznja na temu, ili da se unese humora u nju. Ovo prvo je donekle efektivno, ali definitivno nije zanimljivo. Bolje brate lupis totalno transparento sta te interesuje, i najpre ce stici odgovori. Secam se kad sam ja dosao na forum isto sam imao nekoliko ovakvih tema. Sad kad ih citam... tuga.
Al se raspisa :)

Poz

Poslednja izmena:
Ja sam je montirao,radi korektno kao i većina MSI ploča.Što se mene tiče ukoliko ti zadovoljava ostale kriterijume,možeš da je uzmeš bez ikakvih problema.

Nazad
Vrh Dno