Šta je novo?

Problem sa "lsass.exe" :((

Red October

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
301
Urgentna situacija !

Pozdrav svima, ovo je moje prvo obracanje ovde....

Imam veliki problem:
naime, kada god sam na netu, posle nekog vremena mi izleti sistemska poruka koja mi odbrojava 60 sekundi i posle tog vremena mi restartuje masinu....
poruka inace kaze da je doslo do greske u izvesnnom "lsass.exe", sto je Local Authority Security Shell, to mozete videti u Task Manageru, pod karticom "Performances"....
to mi se desilo jednom, ja iscimam ortaka da mi ponovo snimi Windows (da da... 🙂 ) - i evo ****** ponovo...ne znam da li je frka do tog XP diska koji imamo....
ali 'aj sto on restartuje komp, vec sto mi posle par dana opasno utice na brzinu veze koja na kraju postane uzasna....
s vremena na vreme mi izlaze kao sistemske poruke tipa "Registry vam je opasno ugrozen, delujte brzo, skinite ovaj/onaj program", ne znam da li su to pop-apovi ili autenticno sistemsko upozorenje....ja prosli put skinem Repair Registry Pro (na jednu takvu preporuku) i izduvam ga, jer treba da ga platim...

zato molim da mi neko (ko zna o cemu se radi) objasni da li je ovo do registry-a ?...i sta da radim registry-u sada ?!?!....i sta da radim uopste ?
kako da zaustavim ovu agoniju ?!? 🙂))

pozdrav i hvala...

p.s. odgovori mogu i na [email protected]

Poslednja izmena:
ja sam imao identican problem sa tim servisom pod Windows 2003 Datacentar Edition. Cim servis lsass.exe pristupi internetu, puca i restartuje komp.
Problem sam resio tako sto sam kroz firewall zabranio navedenom servisu da pristupa internetu....
Cim bih mu dozvolio odmah bi mi se restartovao komp. Inace korisrim NOD32 koji redovno apdejtujem tako da o virusima nema ni govora. Mislim da je bug negde u tom servisu, a ja jos ne koristim SP1 za win2K3. Inace taj servis mislim da ima veze i sa Active Directory. Kad sam podigao domen prestalo je i restartovanje...
Predlazem da skines firewall koji su ti predlozili (Sygate) i da blokiras taj servis i mislim da ce tvoji problemi biti reseni...

Као прво човек не може ништа да ''скине'' са нета јер га у томе управо спречава поменути Sasser. Решење проблема би било уколико то све што му предлажете може да нађе на неком диску, а било би и пожељно да каже који оперативни ситем у питању. Уколико је WIN XP решење проблема је SP 2.

Poslednja izmena:
Pa ako stavi firewall moze da skida sa neta sta hoce, jer sasser ostaje zarobljen 😉

Да ако га има на диску, мој коментар се односио на ''скини овај заштитни зид са нета па...'' :smash:

Evo ovako:
Idi u control panel pa administration, pa idi services Remonte call procedure (RPC) desni klik i u zadnjem tebu cini mi se umesto RESTART COMPUTER u sve 3 stavke namesti RESTART SERVICE. I imaces pristup internetu.
Mozda sam pogresio u nekim imenima fajlova jer govorim po secanju, sad sam na linuxu, ako ti treba pomoc pogledacu detaljno u winu.

Nemoj se muciti Nitro, secanje ti je poprilicno dobro.
Znaci servis "Remote Procedure Call (RPC)"; properties; pa tab "Recovery"...
dalje je napisano.
Kad vec uspostavis konekciju, moj ti je savet da skines Symantec-ov tool koji eliminise Sasser:
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxSasser.exe
Ako nemas instaliran SP2, instaliraj bar serurity update koji se pominje u linku koji je postovao Vivan (835732) >> ODAVDE
Poz

Poslednja izmena:
Koliko se secam, ja sam moj upucao sa McAfee STINGER-om (skida 20 najpoznatijih-najdosadnijih).

Moj predlog je da skines Stinger sa http://vil.nai.com/vil/stinger/ koji je velicine 1MB tako da mozes skinuti kod komsije i snimiti na disketu, pre skeniranja OBAVEZNO iskljuci System Restore i iskeniraj komp i iz safe moda i iz normal moda. Zatim stavi nekog Avasta i opet preskeniraj komp. Nije iskljuceno da ces morati da povratis neke izgubljene komponente Win-a bilo reinstalacijom ili Recovery konzolom, i obavezno stavi SP2 ako ga vec nemas. E sad vidi dali ti se vise isplati da se zezas sa ovim bez garantovanog uspeha ili da lepo spicis nov Win na cistu particiju...

Zaboravih da napomenem, obavezno iskljuci System Restore pre ovoga

Thanx Zveki 😉

Poslednja izmena:
Elem, kako removirati Poller.exe. Trojanac, kaže AVG. Obriše ga, više ga nema, ali nekad se javlja pet puta u pet minuta...!

http://www.greatis.com/appdata/d/p/poller.exe_Removal.htm je napisao(la):
poller.exe
Poller.exe is Aurora Spyware/Trojan/Backdoor.
Poller.exe spreads via loadcash.biz or of crackz.ws.
Related files:
Bolger.dll, Poller.exe, Poller.exe, Poller.exe, uacupg.exe, Nail.exe, DrPMon.dll, thnall1ac.html.
Nail.exe generates "exe" files in the System32 folder with random names.
Go to the Windows Safe mode.
Kill the process Poller.exe and remove Poller.exe from Windows startup.
Kill other Poller's components.

Removal: Poller.exe is removed by RegRun.

probaj i sa programcetom HijackThis

Poslednja izmena:
Da li ste Vi sigurni u ovo što pišete. Kako to da mi ni jedan od alata za uklanjanje sasser-a nije nasao isti, a puštao sam stingera, fxsasser, nod32, lavu i spzware doctora. Evo linka:

http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/lsass/

lsass - lsass.exe - Process Information

Process File: lsass or lsass.exe
Process Name: Local Security Authority Service

Description:
lsass.exe is a system process of the Microsoft Windows security mechanisms. It specifically deals with local security and login policies. Note: lsass.exe also relates to the Windang.worm, irc.ratsou.b, Webus.B, MyDoom.L, Randex.AR, Nimos.worm which spread via floppy disk drives, mass-mailing and peer-to-peer sharing. Please review file path for clarification of this.
For More Information About lsass.exe - Get WinTasks 5 Pro Now!

Author: Microsoft Corp.
Part Of: Microsoft Windows Operating System

System Process: Yes
Background Process: Yes
Uses Network: No
Hardware Related: No
Common Errors: N/A
Memory Usage: N/A ( Free Up Memory )

Security Risk (0-5): 0

lsass je regularan win-ov servis. Medjutim i pomenuti virus koristi isto ime. Najverovatnije si se borab zbog toga zbunio.
Poz!

Removal: Poller.exe is removed by RegRun.

Inace jedan od najglupavijih i tupavijih programa koje sam skoro instalirao,ali je uklonio neku VX glupost koji ad-aware nije mogao....
Sve jedno,posle ciscenja je skinut...
Program je krajnje konfuzan (bar meni)....

ja imao isti problema, a posle format c:\ i instalacije TRI antivirusa, problem mi se javljao opet...tek kad sam instalirao AntiVir problem je nestao 🙂))

Od tad koristim AntiVir, Zone Alarm i Ad-Aware, sto je po meni sjajna kombinacija...
Nikad manje problema i nikad manje zahtevna...s tim sto postu kupim preko gmail-a 🙂

P.S. : Red October je zaboravio da napomene da mu se to javlja dva putu po punom formatu za redom, pa teki onda instaliran Win da se ne misli da se islo preko iste instalacije... 🙁

Zabuna nastaje u imenu jer ima Isass.exe (veliko i na pocetku) i lsass.exe (malo L na pocetku). Ovaj prvi je ok 😉

Nazad
Vrh Dno