Šta je novo?

Problem sa lokalnim IP adresama

wolfonix

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poena
309
Poštovani,

imam ADSL HG530 Telekom i ruter TL-WR941ND i na oba su mi uključeni wifi-jevi i podeseni na isti SSID, tako da dok se krećem sa jednog kraja kuće na drugi nemam prekid u netu.

ADSL HG530 - 192.168.1.1
TL-WR941ND - 192.168.1.2

Šta je problem ?

Problem je kad sa nakačen na HG530 ne mogu da pristupim nekim lokalnim IP adresa (TL-WR941ND, video nadzor itd), dok kad sam nakačen na TL-WR941ND bez problema pristupam svim adresama. Takođe zanimljivo kad sam nakačen na lan hg530 imam pristup svim adresama, samo preko wifi-ja nemam.

Radio sam preko cmd-a proveru ping kad sam na wifi-ju HG530 i dobijam sledeće :

C:\Users\Wolf>ping 192.168.1.2

Pinging 192.168.1.2 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.10: Destination host unreachable.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 192.168.1.10: Destination host unreachable.

U čemu je problem ????

ako ti je aktivan dhcp na oba rutera onda verovatno pravi konflik.

Limitiraj DHCP-ove tipa da ADSL HG530 dhcp deli ip adrese od 192.168.1.10 do .50 a da TL-WR941ND dhpc deli od 192.168.1.51 do .250

Sto se tice toga da ti ruteri imaju isti ssd, mislim da ne utice na to da nemas prekid. Jer ako si se sa lap topom kacio na oba ssd-a ( bilo da se zovu isto ili razlicito) cim se ti se lap otkaci sa jednog zbog slabog signala nakaci se na drugi. Nek me ispravi neko ako gresim ali trebalo bi da je tako :)

Da je aktivan dhcp na oba onda bi dolazilo do konflikta, ali dhcp je samo aktivan na glavnom ruteru tj HG530.
Zaboravio sam reci da je na TP-Link ubačen firmware dd-wrt-a.

A sto se tice isto ssid-a nema prekida u radu, jedino ako uletis u prazan prostor gde nema signala ni od jednog rutera. Probao sam sa lap topom i software-om inSSIDer. Vidi si kako jedan signal slabi i odjednom pun signal bez prekida. To sam juce namestio, a danas cu probati da pustim neki download i da vidim da li cega prekinuti ili nece prilikom prelaska sa jednog AP na drugi.

Nisam shvatio kako su ti medjusobno povezani ruteri? Ides sa telekomovog lan porta na wan tp linka ili?

Ako je tako, uradi da TP link radi samo kao AP, u istoj mreži, tako ne bi trebalo da bude problema. Povežeš na LAN TP Linka.

Nazad
Vrh Dno