Šta je novo?

Problem sa logovanjem, XP Profesional...

Sasa_NS

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Imam velik problem, pomagajte: pokušao sam da povežem dva laptopa preko UTP cross over kabla (svoj i suprugin sa posla) i u mrežnim podešavanjima sam na njenom laptopu promenio sa "domain" koje je bilo ranije na "workgroup", dao isto ime radne grupe za oba laptopa, restartovao i... više ne mogu da se ulogujem u Windows na supruginom laptopu jer sada ne prihvata raniji user name i pass, već samo izbacuje poruku:

"The system could not log you on. Make sure your user name and domain name are correct, then type your password again.."

Supruga se inače loguje na taj laptop kao administrator, ali sada zbog ove izmene više uopšte ne prihvata password... XP Professional na oba laptopa... Problematični laptop je Lenovo R61..

Kako to da rešim? Ako postoji neka ranija tema sa kakvim rešenjem, uputite me na nju jer pretraga ne pomaže... Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Domenski pasvord i pasvord za lokalni kompjuter su ti očigledno različiti. Pokušaj nekako da se setiš pasvorda za lokalni računar. Ja kad god skidam računar sa domena, obavezno mu prvo promenim lokalni pasvord.

xp pro obicno dozvoljava logovanje na domenski user iako nisi u domenu, tako da kucaj zenin admin username/pass i loguj se na domen a ne na lokalnu masinu i promeni lokalni pass ...
ako nece nabavi hiren's boot cd i promeni tj. izbrisi lokalni pass sa programom active password ... snacices se vec .. ;)
poz .. i javi sta si uradio

^Neće... Ni kroz safe mod, probao ranije... :(

Da, pre ove promene sa domena na radnu grupu bez problema se moglo logovati i kada lap nije u domenu, ali sada ne reaguje i samo izbacuje gore napisanu poruku... :(

Probaću Hiren's ako ne nađem neko drugo rešenje u međuvremenu... Hvala svima na pomoći... :)

Poslednja izmena:
A jesi li u screen-u za log izabrao da se loguje u workgroup ili i dalje pokusava da se uloguje na domen..
Options pa log on to..

Poz

Prilozi

• xp_logon_screen.gif
    xp_logon_screen.gif
    27.2 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Ne daje mi uopšte mogućnost biranja na šta da se logujem... Samo user name i pass... :(

Očigledno ima samo jedan account - administratorski, a iz nekog razloga (otkačen je sa domena) sada ne prihvata više stari user name i pass...

Poslednja izmena:
Bez obzira sto je otkacen sa domena on mora da prihvati pass lokalnog administratora. Isto ovako ti izgleda ekran za logovanje a ne mozes da biras Log On to?

Nemam uopšte tu treću opciju da odaberem na šta hoću da se logujem.... Samo user name i password...

Btw, problem je upravo rešen tako što je lap ponovo okačen na mrežu pa je glavni administrator" (mreže, domena) nekako uspeo da pristupi računaru, vrati ga ponovo na domen... ili šta već, uglavnom sve ponovo funkcioniše...

Hteo sam baš to da izbegnem ali smo na kraju morali tako zbog "cajtnota" i posla koji je trebao da se radi na tom lapu... :( Sve se na kraju ipak završilo relativno "bezbolno"... :)

Hvala svima još jednom, možda će sve ovo nekom ipak koristiti... Da ne napravi istu grešku, ako ništa drugo... :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno