Šta je novo?

Problem sa LG1710S...

milosbgd

Čuven
Učlanjen(a)
29.03.2004
Poena
601
Pozdrav,
pre 3 meseca castio sam se LG-jem 1710S.
Sve je sljakalo super do pre par dana kada je ekran poceo da treperi. Tacnije ne treperi pri svim bojama pozadine vec "samo" pri tamnijim nijansama (recimo #808080 me ubija, kao i ova boja Benchmarkovog foruma), dok je bela pozadina perfektna. Rezolucija koju koristim je 1280x1024, osvezavanje je na maximalnih 75Hz. Jednom mi se desilo da kada sam zbog treperenja restartovao komp da je i plavi winXP ekran poceo da treperi, ali u glavnom se to ne desava, vec me samo sive boje zezaju. Kada ugasim komp i na ekranu izadje "power saving mode" - taj ekrancic definitivno ne treperi, pa me to bas buni. Testirao sam monitor na drugom kompu, tamo je sve bilo ok ?!

Moze li mi iko pomoci i reci sta bi moglo da bude u pitanju ? Graficka koju koristim je Eagleov GF MX440, 64mb.

Zahvaljujem :)

Probaj na svom kompu drugu graficku....imao sam nekoliko eaglova (440 i 460...ma sve je to isto samo druga nalepnica :)) i imale su sl problem (sa drhtanjem)....ali nikada nisam probao to na TFT monitoru...

Jel ista stvar i na 60 i na 75 Hz?

Pa to ti je 99,99% budjavi Eagle!

byMaX je napisao(la):
Jel ista stvar i na 60 i na 75 Hz?
Da, skroz ista stvar, treperi li treperi ...

Iako mi garancija uveliko traje, isto mi je draze da cujem da je budjavi Eagle u pitanju, pa da uzmem neku ljudsku graficku, nego da nosim monitor na servis pa da cekam par meseci dok oni ukapiraju sta je ...

Hvala na odgovorima, ako jos neko ima neku teoriju, samo neka me udara :)

milosbgd je napisao(la):
...Rezolucija koju koristim je 1280x1024, osvezavanje je na maximalnih 75Hz...

Koliko ja znam (al' me ne uzmi za ozbilljno) taj monitor ne može da ide u toj rezoluciji na toj freq već samo na 60 Hz... Možda je tu problem.

Gresis Batice (otkini mu m*** baticeeeee:)), postoji max i optimalref. rate. 75 je max a 60 recommended...
@milosbgd, uzmi bre neku drugu karticu, donesi kod tebe i probaj, nemoj da prozivljavas agoniju. Mada, i to sto kod ortaka radi kako treba je dosta indikativno.
Moj glas je i dalje da taj Or`o riknjava.....

Lepo kaze Marshal, stavi nekog radeona, ljudskog :), pa probaj ... Mora da je do toga... Ustvari, navijamo da je to :)

Broz je napisao(la):
Gresis Batice (otkini mu m*** baticeeeee:)), postoji max i optimalref. rate. 75 je max a 60 recommended...
@milosbgd, uzmi bre neku drugu karticu, donesi kod tebe i probaj, nemoj da prozivljavas agoniju. Mada, i to sto kod ortaka radi kako treba je dosta indikativno.
Moj glas je i dalje da taj Or`o riknjava.....

A kako da ja imam L 1710B pa nema na 1280x1024@75 vec samo na 60 Hz. Pa nemoj da mi kazes da je to totalno drugaciji monitor od pomenutog na startu treda?!?

edit: Sa druge strane je GA Radeon 8500LE...

cheers

Poslednja izmena:
Batica je napisao(la):
A kako da ja imam L 1710B pa nema na 1280x1024@75 vec samo na 60 Hz. Pa nemoj da mi kazes da je to totalno drugaciji monitor od pomenutog na startu treda?!?

cheers

?? Na koju foru? :zgran: Imam isti monitor, graf je Abit MX 440, i trenutno radi na 75 Hz, premda nema nikakve razlike izmedju toga i 60 Hz. Nazalost, graficka nema DVI, vec samo analog... Mozda je u tome fazon?

Poslednja izmena:
Ne znam - signal ide preko DVI-ja... :trust:

Batica je napisao(la):
A kako da ja imam L 1710B pa nema na 1280x1024@75 vec samo na 60 Hz.

Imam i ja 1710B, povezan preko DVI-a i ima 1280x1024@75 (ali stvarno nema nikakve razlike).

Batica je napisao(la):

cheers

Problem je kod tebe, mislim na racunaru.
Pogledaj spec. i bice ti jasno o cemu govorim
http://www.aurora.se/lg/lg 1710b.htm

izvod za lenje:)

Available Resolutions 1280 * 1024 @ 75KHz (Max.)
1280 * 1024 @ 60KHz (Rec.)

:wave:

Poslednja izmena:
I ko mene kao i kod Batice monitor siba preko R8500 (ali full) preko DVI ulaza i takodje mi pokazuje samo 60Hz, ali preko standardnog ulaza imam opciju 60 i 75? WTF?; ma mislim boli me uvo - do j... radi i ovako - oporavak za nervni sustav nakon CRT-a :)
Off topic pitanje - a kako ja da roknem doticni monitor na zid preko onog VESA wall mounting sistema - to jest gde da nadjem te nosace kod nas?

Poslednja izmena:
Au bre ljudi:)
Pa preko DVI daje samo 60Hz a preko D-sub daje i maximalni ref. rate. Sve je OK i prestanite da se tripujete;)

Marshale, shvati ih, mladi su ... ;)

Broz je napisao(la):
Pa preko DVI daje samo 60Hz a preko D-sub daje i maximalni ref. rate.

:angel: U pravu si naravno, samo sto gloopi Win XP misli da je refresh 75Hz kad se tako izabere, a monitor i dalje prijavljuje stvarnih 60. :smackbum:

Nazad
Vrh Dno