Šta je novo?

Problem sa Lexmark E232 i WinUpdate

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Мајоr problem sa štampačem. USB povezivanje, međutim ne instalira se, iz nekog razloga, USB port. Štampač je radio OK, međutim bukvalno odjednom prestade.

Iščačkao sam da je problem ustvari u jednom MS update-u: KB896423 koji se bavi sigurnosnim propustima u pogledu print spoolinga.

Nakon instalacije ovog update-a, štampač ne reaguje na USB portu, ili bolje rečeno, nema porta na kome bi mogao da reaguje.

Kao jedino rešenje za sada, predlaže se deinstalacija dotičnog update-a,(forum korisnika, ne zvanični sajtovi, ni MS ni Lexmark) međutim, Win "opominje" da gomila drugih update-ova i još nekog softvera neće readiti u slučaju uninstala tog update-a...

I šta sad? Da li je iko naišao na sličan problem, i kako ga je (eventualno) zaobišao?

Ja sam imao problem sa povezivanjem tog stampaca preko usb-a, ali nisam siguran da li je bio u pitanju ovaj problem koji pominjes, ili mu je crkao usb, posto sam ga odneo na reklamaciju, i tamo su mi rekli da se ovom lexmarku cesto kvare usb portovi, pa su mi dali drugi. Od tada ga drzim povezanog sa kompom preko paralelnog porta - sto je sigurno, sigurno je. Nisam ni probao ponovo preko usb-a.

da... nažalost imam Abit KV8-Max ploču koja nema LPT port...

Nazad
Vrh Dno