Šta je novo?

Problem sa Leadtek TV2000XP Deluxe tuner karticom

Chokky

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Imam interesantan problem sa mojom TV karticom Leadtek TV2000XP Deluxe karticom. Dakle, javljaju mi se bele horizontalne linije po ekranu i to samo na kanalima na frekvencijama izmedju 460 i 530 MHz, orijentaciono (da li je slucajnost sto je to otprilike opseg od 3.5 x 133 do 4 x 133 Hz?). Te bele linije su slucajnog karaktera i to uglavnom u gornjoj polovini slike. Te linije se pojacavaju ako mrdam misa ili klikcem na desno dugme ( pa se otvori properties prozorcic! - pri tome i zvuk krci!!). Takodje sam primetio da ako smanjim kvalitet slike ( ima tri nivoa - Normal, Good i Optimal) nema tih linija, ali je sada slika naravno malo slabijeg kvaliteta (dobije "zrnca"). Ove linije su se javljale najvise ako sam stavio Optimal podesavanje, a skoro ih nije bilo na Normal-u. Takodje se javljaju te linije ( i to u ogromnim kolicinama) i ako recimo radi hard disk (npr. kad snimam neki kanal na hard!). Ovo mi se desava i pod W98 i WXP. Da napomenem da nemam nikakvih hardverskih konflikata, tj TV Tuner nesheruje ni sa jednom karticom IRQ! Imam XP 2500+ koji je overklokovan na 175 MHz, 256 MB RAM, 400MHz, Ge Force FX5200. To je pocelo da se desava kad sam stavio novu TV karticu ( pre sam imao neku starudiju sa Bt848 chipom iz 98' godine sa kojom NIJE bilo takvih problema). Znam, znam, najlakse je da smanjim kvalitet slike i da bude sve u redu, ali da li ima neko bolje resenje? Verovatno je to posledica nekih RF interferencija, ali da li ima nacina to da sprecim/smanjim?
Unapred hvala na pomoci.

Ja imam istu tu karticu i radi mi super. Jedino sto mi pada na pamet je konflikt sa nekim programom u kompu. Nemas pojma koliko problema to zna da pravi. Znaci gasi komp, cupaj karticu, vracaj karticu,ponovo instaliraj drajvere i softver, a ako i onda nesto ne valja da resavamo dalje, javi sta si uradio u svakom slucaju..

Napokon da neko imam isti, ali potpuno isti problem kao i ja, te bele linije se i meni javljaju na programima nizih frekvencija, i pojacavaju se kada se bilo sta radi na kompu.
E ovako, ja sam od komponenti sve izmenjao ali nikakav pomak nisam dobio, vratio sam onda Miro PCTV, i ona je radila kako treba, onda sam opet stavio Leadtek-a, i linije su se opet pojavile.
Konfiguracija nam je ista osim sto ti imas DDR400, a ja 2x256 DDR333. Probao sam da menjam slotove i nije pomoglo do pre neki dan kada sam od ortaka uzeo njegovu memoriju i stavio kod mene u komp. Sve je proradilo kako treba. Hteo sam da zadrzim njegovu memoriju kod mene, ali mi nesto nije dalo mira pa sam vratio moju nazad, i za divno cudo sve je opet proradilo kako valja, doduse ne bas kako valja, ali onih belih linija nema kada se samo gleda TV, ali se opet pojavljuju kada se ucitava neki program, ili radi nesto zahtevno sa memoriju, tipa kompresovanje...
Nadam se da sam koliko toliko pomogao posto se vec nekih par meseci cimam oko istog problema.

Meni se na Pinnacle PCTV javljao slican problem, nekakve linije ne mogu se setiti davno je bilo, ali samo kad hard disk nesto radi, a resenje je bilo update BIOS-a. Od tada radi ko bog. Znam da nije ista kartica ali nikad se ne zna!

Evo informacija posle malo cackanja po kompu - vadjenje kartice, menjanje slota i reinstalacija drajvera i aplikacije nije pomoglo. Ali, sam nesto cacnuo u BIOS-u i to opciju "modulated spread spectrum" ( ili tako nekako) i smanjio sam kolicinu tih belih linija (tj, kao da i dalje postoje neke smetnje na tim kanalima, ali to vise nisu bele linije i slika je sada dosta bolja, tako da nista ne smeta za gledanje) ali i dalje je mnogo belih linija kad sam, recimo, hteo da snimim taj kanal na hard - slika je bila nacisto unakazena a i zvuk je krcao! Znaci, to se desava samo na nekih 10-tak kanala u opsegu od 460 do 560 MHz, na drugim nema tih problema. Nekako imam utisak da hard disk stvara te smetnje, a i kad sam u jednom trenutku bio na internetu i nesto ucitavao, u ukljucio TV, ponovo su se javljale te linije. Takodje sam probao da vratum default podesavanja za memoriju i CPU. Da li nekakve veze ima to sto imam ATX napajenje od 235W ( mada su mi svi izlazni naponi OK)? Da li je mozda greska do same TV kartice? I mrdanje misa stvara te smetnje i krcanje, osim kad stavim TV prozor "always on top". Od aktivnih (neobaveznih) programa imam samo Motherboard Monitor, Cacheman (nikakav antivirusni program nije aktivan!). Takodje sam primetio da ako cackam kabl za napajanje 220V kod napajanja, mogu da smanjim te smetnje. Mednjao sam kabl, otvarao samo napajanje ali nisam primetio nikakve hladne lemove na tom ulaznom napojnom konektoru. Da li mi (ili nama sa tim probelmom) ima spasa?

Samo mali dodatak : imam instalirane najnovije drajvere za graficku, najnovije drajvere za maticnu plocu, DirectX 9c, najnoviji BIOS, najsveziji drajveri za TV karticu......E, da, zamalo da zaboravim - najnovija verzija aplikacije WinFast ima neku novu opciju u Setings-u "Use VMR9" i kad do un-kliknem bude bolja slika (nisam provalio sta ta opcija radi!)

Muke su to, veruj mi, znam iz iskustva :crash: Kazem ti ja sam menjao sve zivo, cak sam nosao TV kartu da isprobam na raznim kompovima, ni na jednom se nisu pojavljivale te lineje osim kod mene :mad: :mad: Isprobavao sam sa najnovijim drajverima za plocu, graficku, za samu TV kartu ali nista nije uspevalo, dok nisam probao onu egzibiciju sa memorijom, i kazem ti sada radi, dokle ce ne znam. Verovatno dok ne zamenim plocu i memoriju, a to ce biti vrlo brzo nadam se.
Pozdrav i bez mnogo nerviranja, uvek mozes prodati karticu i uzeti neku drugu!

Marko, izgleda je i meni jedino preostalo da probam da stavim neku drugu memoriju. Reci mi (posto si imao 2xDDR333) da li si stavio memoriju iste brzine ili DDR400 i da li si stavio 256 ili 512 MB? Danas su me ponovo uvatili pundravci pa sam razbucao moju kantu i ponovo zamenio mesta TV tuneru i modemu ( stavio sam tv na skroz donji slot pa jedan prazan pa onda modem) i izgleda da se sada popravila slika - kao da vise nema smetnji za gledanje TV-a na kanalima koji su do sada pravili problema, nema smetnji u tonu kad mrdam misem ili otvaram aplikacije, ( da ne ureknem - PU, PU, PU) ali kad snimam te kanale, i dalje postoje smetnje, ali i to je sada manje! Znaci nesto sam postigao, ali ipak nije to to. I jos jedna napomena - imao sam problema ( jos od pocetka) sa jednim od ona 4 drajvera koja se instaliraju - sa drajverom za TV Tuner ( ali samo na 98-ici)! Kada bi startovao aplikaciju, ona bi se jednostavno zamrzla! Onda sam disebjblovao samo daj drajver u Device manageru ( crveni krstic!) i aplikacija je proradila!!! Onda sam njega zamenio sa jednim starim drajverom od moje bivse kartice (neki drajver iz '98), 98-ca je prijavila da joj on ne odgovara, ali se ipak on uglavio i opet je sve bilo kako treba!!!! Mislim da to ipak nije uzrok mom problemu jer na XP svi drajveri se lepo instaliraju. Jel ima mozda jos neka ideja?

Da ja sam stavio 256Mb DDR400, pa sam posle vratio moju mem (2x256 DDR333), e sad sta se tu izdesavalo, nemam pojma ali radi trenutno. Uskoro kupujem novu plocu, proc i memoriju pa cu ti javnuti sta se dogadja. Trenutno je ploca Gigabyte 7VAX, ako ti nesto znaci.
Probao sam i sa menjanjem slotova, razne kombinacije posto imam pored TV karte uboden i Live!, ali nije bilo drasticnih poboljsanja, ali kazem ti posle ubacivanja te mem, i vracanja moje radi OK.

re:

Ovako nebi reko da smetnje imaju ikakve veze sam ram-om, kartu(Leadtek 2000 XP Deluxe) sam proverio u tri potpuno razlicite konfiguracije jedna sa sdram-om i dve sa ddr-om, identican problem...

- Iscupao radio antenu i linije su bile upola manje vidljive.

- Druga vazna stvar, kada se izvrsi pritisak ili pomera sam (tv)antenski prikljucak pri samom ulazu u kartu, dobijaju se zacudjujuci rezultati, linije nestaju :trust:

Imao sam obe verzije navedene karte(postoji stara i nova :) ova starija ima neke fudbalere na kutiji...)
Kod starije verzije problem je bio vise izrazen.

Poslednja izmena:
Nastavak epopeje:
Danas sam moju TV kartu turio kod komp koji sam uzeo od komsije ( Duron 850 MHz, 256mb PC 133) i nije bilo nikakvih linija!! Kad sam snimao opet nije bilo nikakvih linija ni krcanja, doduse slika je seckala ali to je zbog sporog procesora. E sad, negde sam procitao da je za TV kartu potreban napon od
5V +/- 0.125V ( tj, 4.875 - 5.125V) pa reko da izmerim i taj napon ( voltmetrom na molex konektoru) i kod njega je bilo 5.10V a kod mene oko 4.85. Reko', ajde sad da vratim karticu u moju kantu ali da stavim njegovo napajanje ( i njegovo je bilo 235W kao i moje) kad i to napajanje daje 4.8 V?!?!? Kako sad to??? Kod mene sam povadio modem, pogasio ventilatore, cak i stavio njegovu staru AGP karticu, ne bili probao da malo podignem taj napon, ali nista! Cak mi se cini da je u njegovom kompu, sa mojim tunerom, bila bolja slika. Jel moguce da kartica radi bolje ako je visi napon (kvalitetnija slika, nema krcanja, nema linija)?
Druga stvar koju sam provalio - kod mene se smanjuju ( cak i nestaju) linije ako menjam razne kodeke za video i zvuk!!! Ovo oko napajanje sam se zezao jer sam nasao dve poruke na www.tv-cards.com gde su ljudi imali iste probleme ( znaci bele linije, krcanje kad se pomera mis ali samo na nekim kanalima) i da su to resili sa boljim napajanjem. Jedino sto mi jos preostaje je da pozajmim od nekoga 300, 350W napajanje pa da probam. A ako ni to ne upali,.....jel hoce neko da kupi karticu?..... :)

Jos jedan nastavak u vezi trazenja problema:
Posto sam menja sve zivo po kompu (osim CPU-a i m. ploce), jos sam probao sledece: na mojoj ploci postoji jedan mali prekidas kojim biram magistralu 100MHz ili AUTO (sve ostalo - 133, 166, 200). Kad sam stavio prekidac na 100 MHz, vise nije bilo nikakvih problema!! Ni sa snimanjem, ni linijama po ekranu, ni sa krcanjem zvuka - NISTA!!! Sve je radilo OK!!! Jel ima neko ko zna ovo da protumaci? E, sad meni je glupo da ostavim taj prekidac na 100 ( pa mi CPU umesto 2500+ , bude 1100+), tako da sam se vec pomirio sa sudbinom da necu moci kvalitetno da snimam neke kanale (21-30). Jos mi jedino preostaje da probam da zamenim i plocu, ali o tom po tom...

Epox (8RDA+) ima opciju Spread Spectrum u BIOSu i to FSB i AGP.
A evo sta pise o tome:
This BIOS feature allows you to reduce the EMI of the front side bus (known alternately as the FSB or processor bus) by modulating the signals it generates so that the spikes are reduced to flatter curves. It achieves this by varying the frequency slightly so that the signal does not use any particular frequency for more than a moment.

The BIOS usually offers two levels of modulation - 0.5% or 1.0%. The greater the modulation, the greater the reduction of EMI. Therefore, if you need to significantly reduce the front side bus' EMI, a modulation of 1.0% is recommended.

In most conditions, frequency modulation via this feature should not cause any problems. However, system stability may be compromised if you are overclocking the front side bus. Of course, this depends on the amount of modulation, the extent of overclocking and other factors like temperature, etc. As such, the problem may not readily manifest itself immediately.

Therefore, it is recommended that you disable this feature if you are overclocking the front side bus. The risk of crashing your system is not worth the reduction in EMI. Of course, if EMI reduction is important to you, enable this feature by all means. But you should reduce the clock speed a little to provide a margin of safety.

If you are not overclocking, the decision to enable or disable this feature is really up to you. But unless you have EMI problems or sensitive data that must be safeguarded from electronic eavesdropping, it is best to disable this feature to remove the possibility of stability issues.

Pa mozda moze da pomogne...

P.S. Imam PCTV (ja mislim najstariji model ;)) i ponekad se i kod mene pojave te crte na nekim od kanala, ali ja problem resim tako napravim sto bolji kontakt izmedju antene(kablovske) i kartice...

Poslednja izmena:
Ovo me je podsetilo na moju situaciju sa Kworldom i jednom od prvih svojih postova na Benchu... Kartica je zavrsila na oglasima jer sam konstatovao "poluispravan" tuner sa istim simptomima & problematikom PCI magistrale koje i ti spominjes. Mada, neki useri (ali retki) su slican problem resili promenom drajvera za graficku kartu! Problem je u interferenciji izmedju PCI magistarle i Tunera na kartici. Plocu nikako ne diraj ako je ok model - menjaj komponentu koja je jeftinija :).

Dakle, menjaj karticu ili ostani na "Duronu". ;)

Poslednja izmena:
andjelkoyu je napisao(la):
Ovo me je podsetilo na moju situaciju sa Kworldom i jednom od prvih svojih postova na Benchu... Kartica je zavrsila na oglasima jer sam konstatovao "poluispravan" tuner sa istim simptomima & problematikom PCI magistrale koje i ti spominjes. Mada, neki useri (ali retki) su slican problem resili promenom drajvera za graficku kartu! Problem je u interferenciji izmedju PCI magistarle i Tunera na kartici. Plocu nikako ne diraj ako je ok model - menjaj komponentu koja je jeftinija :).

Dakle, menjaj karticu ili ostani na "Duronu". ;)

Andjelkoyu, mislis da menjam tu karticu zato sto je neispravna ( preosetljiva na te smetnje ili mvec nesto drugo) za istu tu ali ispravan model ili da menjam proizvodjaca kartice? Ja sam stavio sve najnovije drajvere, i za graficku, i za zvucnu, i 4-in-1 za chipset, i najnoviji BIOS, ali nije bilo nekog pomaka. A ploca je Gigabyte 7VT600-1394, i trenutno sam stavio brzinu memorije na 333MHz + ukljucen taj Spread spectrum (ima samo Disable i Enable), tako da sam postigao da nemam problema sa gledanjem, ali sa snimanjem imam, mada se i to smanjilo ( i dalje je ostao problem da ako je TV prozor sakriven "ispod" neke aplikacije, cuje se krcanje!). Probao sam i jace napajanje ( nekima je to pomoglo) ali meni ne! Kako to da nisam imao problema sa prethodnom starudijom sa bt848 chipom???...Nije valjda da su i TV kartice kao vino - sto su starije to su bolje?.... ;)

Pazi, problem se ne moze generalizovati (prosto, jer znam za dosta slucajeva - prodji search na forumu i videces kakvih je kombinacija & resenja bilo). Software moze imati kljucnu ulogu, isto tako i drajveri za plocu/graficku. Mejdutim, kod 100% ispravne kartice to ne sme da se deshava ni pod razno. Ako imas garanciju, slobodno je reklamiraj. Proizvodjac generalno moze sa tim da ima veze (npr. ako se tvoja plocha bash kolje sa doticnom karticom u vecini slucajeva), ali ja vise tipujem na ostecen/poluispravan tuner. Glavni razlog za stradanje tunera je sto se ta "zatvorena metalna kutija" poprilicno greje, samim tim rizik za otkaz komponenti ili pojavu loseg spoja je prilicno uvecan. Obzirom da su te kartice danas 25-40 €, nisu toliko vredne lupanja glavom o zid. I ja sam svojevremeno promenio plocu, kuciste... i problem je ostao. Ostao sam i sa 150 € plicim dzepom - umesto da sam odmah udario u srce problema. ;)

Sto se tice zvuka, ne bih znao sta je konkretno uzrok, ali to samo dodatno otezava situaciju. (diplomatski odgovor :d)

A za Bt8xx... pa ima tu necega... mislim neke istine oko tog vina... :D

Poslednja izmena:
1. ako je graficka karta iz nVidia kolekcije obavezno instalirati i WDM drajvere, nebitno da li je ViVo ili ne. U mom slucaju 100 % resen problem horizontalnih linija i smetnji koji se javljaju prilikom rada sa diskom, pomeranjem misa i capture (kvalitetan ton ako je i prijem takav).

2. ako je graficka karta iz ATI kolekcije, desavalo se : ViVO normalno obavezna instalacija WDM drajvera i kvalitet drajvera. Recimo sve je radilo savrseno sa drajverima (i WDM) iz paketa 4.3 nakon instalacije 4.6 pojavile se su se jake smetnje, nakon instalacije 4.8 bilo je nesto bolje ali nikako kao sa nVidiinim kartama. Jednom je pomoglo da se linije izgube ''ciscenje'' biosa. Drugi put je pomoglo kompletno vadjenje svih kartica iz maticne ploce i ciscenje svih PCI slotova (usisivac=prasina). U cemu je problem ? intereferencija ?

3. prilikom instalacije ATI-jevog REMOTE WONDER-a (USB) pojavile su se horizontalne linije, prilikom instalacije optickog misa takodje (USB), doduse u manjem obimu, prilikom zamene drajvera dolazi do pojave linija itd (sve ovo vazi za ATI kartice). Zasto ?

Sve tri stavke vezane su za TV Tuner Leadtek WinFast 2000 De Luxe. Tacno je i to sto su neki naveli, da, vadjenje radio antene izaziva promene, da pomeranje koaksijalnog kabla takodje to radi i cas se pojave i cas nestanu vertikalne linije (kvalitet prijema), tako da antena na krovu ili bilo gde ne garantuje da ce prijem biti ok, sve ovo govorim za antenski vid pracenja TV. Sta se desava sa kablovskim prijemom i doticnim TV Tunerom (ili bilo kojim drugim) bilo bi fino saznati od ljudi koji imaju kablvosku TV.

Trenutno nemam nikakvih problema sa smetnjama (horizontalne linije, rad sa diskom, misem, capture...), sto se vertikalnih tice desava se i tamo gde je jak signal da kabl moram da cimam dok ih neutralisem

Vupete, imam GF FX 5200 i posto sam citao tvoje komentar od ranije na ovu temu, skinuo sam i ja te WDM drajvere (V2.2) sa nVidia sajta ali ni to mi nista nije pomoglo ( i kod mene je bilo zutih uzvicnika na dve stavke u kontrol panelu). Mada nisam ni ocekivao da ce oni da mi pomognu, jer si ti imao problema i ako magistralu spustis na 100MHz, a kod mene onda radi perfektno!!!
A takodje mi se desava da puca PVR kad hocu da je gasim ali to sam resio tako sto sam ( a to sam nasao negde na nekom forumu) da ta ****** pravi Nero 6.3.1.x (!?!?) i kad sam preimenovao folder C:\program files\ahead\...\DSfilter tih problema vise nemam (u stvari to treba preimenovati neka dva fajla u vezi koja se tu nalaze a u vezi su sa QuickTime-om). Potraga se nastavlja! Takodje sam probao tu karticu kod drugara koji ima slicnu konfiguraciju kao i ja ( isti CPU - XP 2500+ ali ABIT plocu) i kod njega nema tih linija!!!!!!......Tako da mi se cini da ipak nije to kartice nego ipak do ploce, ali......istrazujem dalje. Mislim da sam probao sve sto sam do sada nasao na raznim forumima...

tako je (vezano za FSB), nakon (kad sam koristio nVidia kartu) instalacije WDM-a mogao sam da podizem FSB na 150 Mhz nije bilo problema u radu tunera. Pre skoro godinu dana presao sam na ATI (ViVo), i nakon prve instalacije drivera i pored WDM drivera pojavile su se horizontalne linije. Napominjem da sam tad koristio najnovije drajvere za tv tuner i directx 8.1 i catalyst 3.9. Uradio sam format. diska, instalirao drivere za tv tuner koje sam dobio uz karticu, ostao je directx 8.1 i catalyst 4.1 (cini mi se). Sve je radilo ok. Posle 2 sata instalirao sam directx 9b i pojavile su se linije (uzas). Skidam nove drivere sa Leadtek sajta instaliram i opet linije. Formatizujem opet sve. Ispocetka krecem sve isto i ostavljam sve to nekoliko dana. Opet ponavljam istu stvar instaliram nove drajvere sa Leadtek-ovog sajta, instaliram directx9b i najnoviji catalyst. Nema linija !!!. Nakon izvesnog vremena krecem da menjam catalyst drivere i desava se sve ono sto sam opisao u prethodnom thread-u, dok nisam sve povadio iz maticne ploce, cistio, usisavao prasinu (modem, LAN karta, Tv tuner, Audio karta, Graficka karta, skidao kuler,procesor...). Pre desetak dana instaliram SP2 i sve je proteklo bez problema - nema linija (horizontalnih).
Nikada sa PVR-om nisam imao problema, ovaj poslednji je sasvim OK (WinXp, pa sa SP1 i na kraju SP2). Takodje i ja koristim Nero i sve je ok. (trenutno mi je FSB na 145 Mhz, (zbog Command Rate 1T)) a ploca Soltek 75DRV4 PCB 4.2 (1700+ T-bred 12.5x145). Ne znam sta da te savetujem...mozda ti je ploca... mozda nije...

Evo, samo da obavestim gradjanstvo da sam otkrio da su kod mene i TV kartica i maticna ploca generalno ispravni, ali da je to losa kombinacija kad rade zajedno (Gigabyte i Leadtek). Slucajno sam naleteo na kolegu koji ima istu plocu , isti CPU i istu TV karticu kao i ja i on ima isti problem kao i ja!!!!. Posto ne zelim da menjam TV, menjacu majcinu plocu. Maximum kavliteta sto sam izvukao je da bar vise nemam linija na ekranu kad gledamm, jako malo kad snimam ( i kad nema aktivnih drugih zahtevnih programa), jedino je ostao problem sa krcanjem zvuka kad snimam i kad neki program "pokrije" TV ekran. Hvala svima na komentarima i pozdrav...

re:

Chokky je napisao(la):
jedino je ostao problem sa krcanjem zvuka kad snimam i kad neki program "pokrije" TV ekran. Hvala svima na komentarima i pozdrav...

Koju zvucnu imas? Ako je Live! 5.1 to je bio standardan problem u vecini VIA chipset slucajeva:
VIA MVP3,KT-133,266,333(pa mozda i sa kt600) Svojevremeno sam imao mvp3 i ovaj tjuner i naravno zvuk je krcao, skinuo sam patch sa George E Breese-ovog sajta i problem je u playback modu bio totalno eliminisan, dok u toku snimanja jok,sto tebi nije interesantno, ali sada sa Epox 8RDA+ i Live!-om nema aman nikakvih problema...svakako ako budes nabavljao novu plocu ovo je ujedno i topla preporuka.

Znaci ako imas live! 5.1 jer stvarno nisam zametio koja ti je zvucna karta, a ovo mi nije jasno bas: "kad neki program "pokrije" TV ekran"

Koji softver za tjuner koristis?

Imam plocu GIgabyte 7VT600 1394 ( znaci, chipset KT600) i koristim integrisanu zvucnu (mislim ALC ili AC'97, tako nekako). Probao sam i ja taj patch za PCI latency, ali mi nije pomogao nista, ( doduse, mislim daje to bio patch samo za stare VIA-ine chipsetove), probao i neke WDM drajvere za nVidia graficku karticu...Kazem da je sadasnji maximum kvaliteta da nemam smetnje kad gledam TV ( ili jako malo), ali zvuk krci na kanalima 21-30 kad ih snimam, imam dosta propustenih frejmova ( tako javlja iuVCR), a pod onim "kad neki program pokrije TV ekran" sam mislio da kad otvorim nekui aplikaciju, pa se vise ne vidi TV ( znaci iskljuceno "always on top") onda se cuje krcanje! To krcanje se cuje cak i kad otvorim setings od Winfast PVR-a i to ono setovanje gde nema malog ekrancica u tom podesavanju ( prvo sa leve strane). ....SKoro sam skroz uvbedjen da je probelm u neslaganju majcine ploce i tunera, e sad samo ne znam da li ovaj chipset ima bug ili do kompletne ploce. Porbao sam i DScaler, nisam zadovoljan njime, losija slika, a i iuVCR, on ima jos jace smetnje kad snimam gorepomenute kanale. Utakao sam cak i slusalice u Audio out iz tunera i tamo se cuju smetnje...Vise namam ideja sta drugo da probam osim da menjam plocu...Mozda bih eventualno mogao da probam da stavim Leadtek expert karticu, ona ima drugi chip na sebi...

Chokky je napisao(la):
Imam interesantan problem sa mojom TV karticom Leadtek TV2000XP Deluxe karticom. Dakle, javljaju mi se bele horizontalne linije po ekranu i to samo na kanalima na frekvencijama izmedju 460 i 530 MHz, orijentaciono (da li je slucajnost sto je to otprilike opseg od 3.5 x 133 do 4 x 133 Hz?). Te bele linije su slucajnog karaktera i to uglavnom u gornjoj polovini slike. Te linije se pojacavaju ako mrdam misa ili klikcem na desno dugme ( pa se otvori properties prozorcic! - pri tome i zvuk krci!!). Takodje sam primetio da ako smanjim kvalitet slike ( ima tri nivoa - Normal, Good i Optimal) nema tih linija, ali je sada slika naravno malo slabijeg kvaliteta (dobije "zrnca"). Ove linije su se javljale najvise ako sam stavio Optimal podesavanje, a skoro ih nije bilo na Normal-u. Takodje se javljaju te linije ( i to u ogromnim kolicinama) i ako recimo radi hard disk (npr. kad snimam neki kanal na hard!). Ovo mi se desava i pod W98 i WXP. Da napomenem da nemam nikakvih hardverskih konflikata, tj TV Tuner nesheruje ni sa jednom karticom IRQ! Imam XP 2500+ koji je overklokovan na 175 MHz, 256 MB RAM, 400MHz, Ge Force FX5200. To je pocelo da se desava kad sam stavio novu TV karticu ( pre sam imao neku starudiju sa Bt848 chipom iz 98' godine sa kojom NIJE bilo takvih problema). Znam, znam, najlakse je da smanjim kvalitet slike i da bude sve u redu, ali da li ima neko bolje resenje? Verovatno je to posledica nekih RF interferencija, ali da li ima nacina to da sprecim/smanjim?
Unapred hvala na pomoci.

I ja posedujem doticnu karticu _Leadtek TV2000XP Deluxe _sa istim problemom znaci linije na ekranu.Kad sam kupio karticu radila je ok sve dok nisam bartona o/c, odjednom sam dobio linije samo na nekim kanalima.Da ne smaram resenje bar kod mene izgleda ovako:(vratio sam napon na normalu od procesora fsb je ostao isti,procesor radi na istom taktu a meni su linije nestale)Posle su mi neki govorili da je to zbog slabog napajanja i da moram da uzmem kvalitetno napajanje i da cu onda moci da dizem voltazu na procesoru.E sad dal je to do napajanja ili ne neznam al sad je sve ok.......

poz

I ja imam Bartona XP 2500+ i nista mi nije overklokovano, sve mi je stavljeno na default. Menjana su 3 razlicita napajanja - i nista! Ma meni je samo cudno zasto se bas na tim frekvencijama javljaju smetnje!!!! Menjao sam i antenski kabl ( kod mene je kablovska, na pravom TV je slika odlicna!). Sp@le, koja je tvoja maticna ( da nije mozda neki Gigabyte, sa KT chipsetom?... :)

Chokky je napisao(la):
I ja imam Bartona XP 2500+ i nista mi nije overklokovano, sve mi je stavljeno na default. Menjana su 3 razlicita napajanja - i nista! Ma meni je samo cudno zasto se bas na tim frekvencijama javljaju smetnje!!!! Menjao sam i antenski kabl ( kod mene je kablovska, na pravom TV je slika odlicna!). Sp@le, koja je tvoja maticna ( da nije mozda neki Gigabyte, sa KT chipsetom?... :)

Asus a7n8x deluxe\gold ,,,DA to je cudno sto se samo na odredjenom kanalima javljaju smetnje, neznam stvarno sta moze da bude kod mene je problem resen.A sta se desava kod tebe????, kazes da procesor nisi ni tako ja stvarno neznam.

Hteo sam da pomognem......Pozdrav :wall:

re:

...jos jednom bi rek'o, starija verzija kartice Leadtek Deluxe(koju sam zamenio) imala je te i takve probleme, pa sam se mucio na da je namestim, kako sam i naveo.

Noviju reviziju kartice koju sam dobio uopste nema tih problema...u servisu su rekli da je stara kartica neispravna(ja sam im naravno morao demonstrirati kako,jer oni 'jadni' misle da kartica tako treba da radi :) ).

Ukoliko kojom srecom ti je kartica jos u garanciji ja bih ti predlozio da je zamenis :wave:

pozdrav!

Passenger-e, moju karticu sam kupio pre nepunih mesec dana, tako da pretpostavljam da je nova verzija (na ovoj pise da je neka revizija C). Koju ti maticnu imas? Koga god sam pitao sta to moze da bude, niko ne zna tacan odgovor, ili sve sto mi predlazu da probam, ja sam vec probao ( osim zamene majcine ploce!). Stvarno mnogo glup problem! Jos cu da otvorim nagradni konkurs za resavanje problema sa nagradom "koliko piva moze da se popije a da se ne povraca"!!!! Cudno je to sto ta kartica radi dobro na drugom, slicnom racunaru ( samo druga maticna ploca, a sve ostalo isto!!!!)

re:

Chokky je napisao(la):
Passenger-e, moju karticu sam kupio pre nepunih mesec dana, tako da pretpostavljam da je nova verzija (na ovoj pise da je neka revizija C). Koju ti maticnu imas? Koga god sam pitao sta to moze da bude, niko ne zna tacan odgovor, ili sve sto mi predlazu da probam, ja sam vec probao ( osim zamene majcine ploce!). Stvarno mnogo glup problem! Jos cu da otvorim nagradni konkurs za resavanje problema sa nagradom "koliko piva moze da se popije a da se ne povraca"!!!! Cudno je to sto ta kartica radi dobro na drugom, slicnom racunaru ( samo druga maticna ploca, a sve ostalo isto!!!!)

Ja imam Epox 8RDA+.Osnovna vidna razlika izmedju stare i nove revizije kartice jeste radio antenski ulaz koji je kod stare verzije istog precnika kao i tv, dok kod novije je za 50% manji, ali sve na stranu najverovatnije koliko si i sam uvideo je da ti maticna koci stvar...

Passenger je napisao(la):
Ja imam Epox 8RDA+.Osnovna vidna razlika izmedju stare i nove revizije kartice jeste radio antenski ulaz koji je kod stare verzije istog precnika kao i tv, dok kod novije je za 50% manji, ali sve na stranu najverovatnije koliko si i sam uvideo je da ti maticna koci stvar...

Ja izgleda imam novu verizju, jer imam CINC ulaz za radio antenu. A kao drugo, vise uopste nisam siguran da je do ploce!!! Sinoc sam bio do drugara koji ima Athlon XP 2000+ ( magistrala na 133MHz) i stavim u njegov komp moju TV karticu i sve radi besprekorno, idem dalje i stavim u njegov komp moj procesor XP 2500+ (magistrala na 166MHz) i ....opet one smetnje koje imam i na mojoj kanti!!!!!.......inace njegova ploca je ASUS A7V8X-X (VIA 400) a moja ima KT600. Napominjem da sam probao i drugu Leadtek Deluxe karticu i da je problem ostao! I sta sada? Da li je moguce da mi je u stvari procesor neispravan???? Probao sam i sa podizanjem napona na CPU, ali se mislim da su se stvari samo pogorsale! Ovo moje se sve vise komplikuje, vise nisam uopste siguran sta moze da bude. Pricao sam sa par servisera i niko se do sada nije sretao sa tim problemom!!

Nazad
Vrh Dno