Imam interesantan problem sa mojom TV karticom Leadtek TV2000XP Deluxe karticom. Dakle, javljaju mi se bele horizontalne linije po ekranu i to samo na kanalima na frekvencijama izmedju 460 i 530 MHz, orijentaciono (da li je slucajnost sto je to otprilike opseg od 3.5 x 133 do 4 x 133 Hz?). Te bele linije su slucajnog karaktera i to uglavnom u gornjoj polovini slike. Te linije se pojacavaju ako mrdam misa ili klikcem na desno dugme ( pa se otvori properties prozorcic! - pri tome i zvuk krci!!). Takodje sam primetio da ako smanjim kvalitet slike ( ima tri nivoa - Normal, Good i Optimal) nema tih linija, ali je sada slika naravno malo slabijeg kvaliteta (dobije "zrnca"). Ove linije su se javljale najvise ako sam stavio Optimal podesavanje, a skoro ih nije bilo na Normal-u. Takodje se javljaju te linije ( i to u ogromnim kolicinama) i ako recimo radi hard disk (npr. kad snimam neki kanal na hard!). Ovo mi se desava i pod W98 i WXP. Da napomenem da nemam nikakvih hardverskih konflikata, tj TV Tuner nesheruje ni sa jednom karticom IRQ! Imam XP 2500+ koji je overklokovan na 175 MHz, 256 MB RAM, 400MHz, Ge Force FX5200. To je pocelo da se desava kad sam stavio novu TV karticu ( pre sam imao neku starudiju sa Bt848 chipom iz 98' godine sa kojom NIJE bilo takvih problema). Znam, znam, najlakse je da smanjim kvalitet slike i da bude sve u redu, ali da li ima neko bolje resenje? Verovatno je to posledica nekih RF interferencija, ali da li ima nacina to da sprecim/smanjim?
Unapred hvala na pomoci.
Unapred hvala na pomoci.