Šta je novo?

Problem sa Leadtek TV2000 XP Deluxe

John Deere

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
304
Imam jako čudan problem sa tv kartom. Naime moj Leadtek Winfast TV2000 XP Deluxe više ne prepoznaje drajvere.
Karta je radila korektno više od dve godine sve dok ja juče nisam instalirao System Mechanics 6. Posle restarta mi je sistem prijavio novi hardware i tražio drajvere za njega. Kada mu specifiram folder sa drajverima on ih ne prepoznaje. Ploca je Abit NF7-SL, WinXP + SP1, 512 RAM, SATA HDD Maxtor itd.
Kada je prebacim na drugi komp ca Intel procesorom javlja se isti problem. Nisam još formatirao sistem posto sumnjam da bi to nešto pomoglo. Da li je karta bacila bacila kašiku i da li joj ima pomoci?

Uninstaliraj kartu( add remove..). Pa je ponovo instaliraj. System Mechanics ti je obrisao dll fajl u system32 folderu koji je sluzio za kartu(koristi leadtek cd). Ako neces da uninstaliras moras u controlpanel>system>harware>device manager pa da tu za jednu po jednu stavku sa tv karte (bice obelezeno zuto) instaliras drivere iz foldera.
Karta bi trebalo da je sasvim ispravna, samo si je malo zaglupio(meni se to cesto desava)
Javi kako si proso

Hvala na savetu, probao sam ovo što si gore naveo, ali nista ne pomaze. Ne konstatuje drajvere. Na drugom racunaru se isto ovo desava. Evo malopre sam formatirao hard i isti problem. Ima li neko ideju u čemu bi mogao biti problem?

U samoj karti verovatno. Probaj ipak da li radi sa generičkim drajverima za BT878 čip.

F.L.C.X. je napisao(la):
U samoj karti verovatno. Probaj ipak da li radi sa generičkim drajverima za BT878 čip.
To sam i ja pomislio. Uspeo sam prvo nekako da instaliram generičke drajvere za Conexant BT 878. Tada mi Leadtek-ov softver Winfast PVR nije prepoznavao tuner, pa sam instalirao FlyTV. Sa njim je bilo slike ali ne i tona. Onda sam "na silu" update-ovao te drajvere sa orginalnim za moju kartu. Sada radi Winfast PVR (ne vidi tv tuner, dok FM radio radi normalno) i Fly tv (radi sve normalno ima i ton i slika samo ne mogu da namestim daljinski).

Za daljinski, ako taj Fly TV podržava prečice sa tastature skini Girder (besplatno programče) i plugin za Leadtek-ov daljinac i Bog da te vidi. ,)
U principu uz njegovu pomoć možeš preko daljinskog kontrolisati bilo koju aplikaciju.

OK hvala, probaću sa njim ali mi ne odgovara ovaj bas ovaj FlyTV jer daje losiju sliku (crno bela a ponekad dođe i boja) nego Leadtekov Winfast PVR a i svaki put kada ga palim moram da podešavam izvor signala. Probacu da skinem neki drugi pa da vidim kako će da se ponaša. Verovatno je karta na izdisaju. Da li bi to mogao neko da popravi u BG?

re:

mislim da znam u cemu je problem, sada nemam vremena, javi se na pm pa cu ti posaljem postupak.

Poslednja izmena:
Samo da javim da se postupak koji mi je Passenger poslao sastoji u flešovanju biosa tv karte iz DOS-a. Kao što on reče, bios se najverovatnije zaglupeo kada sam instalirao System mechanics. Posle flešovanja je tražio da reinstaliram drajvere i sada sve radi kao i pre.
Operacija uspela, pacijent preziveo!!! :D
Hvala svima na predlozima i komentarima, a posebno Passenger-u koji mi je poslao gore pomenuti postupak. :banana:

Samo da javim da se postupak koji mi je Passenger poslao sastoji u flešovanju biosa tv karte iz DOS-a. Kao što on reče, bios se najverovatnije zaglupeo kada sam instalirao System mechanics. Posle flešovanja je tražio da reinstaliram drajvere i sada sve radi kao i pre.
Operacija uspela, pacijent preziveo!!! :D
Hvala svima na predlozima i komentarima, a posebno Passenger-u koji mi je poslao gore pomenuti postupak. :banana:

Pošto se i meni desio isti problem, da li mi možeš poslati postupak flešovanja.
Hvala unapred
[email protected]

Mislim da bi trebao da postujes resenje problema NA FORUM, posto za to i sluzi...
ne bi imalo mnogo smisla kada bi svi "cetovali" preko PM-a
Hvala

Vrh Dno