Šta je novo?

Problem sa laptopom

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Imam HP Pavilion ze2000, ukratko to je Thurion 64 makina na ATI xpress200 ploci sa pratecom kozmetikom. Imam dva problema;
1) komp nikako da se ugasi iz windowsa. Nakon sto se klikne na shut down dolazi do restarta, i tako u krug sve dok se ne ugasi na silu.
2) kad racunar radi na bateriju, izbaguje se nesto (izmedju ostalog i powermeter) i jednostavno zabada komp na samu pomisao kliktanja na "turn off your computer", kao i prilikom bio kakvog instaliranja bilo kakvog drajvera ili ozbiljnijeg softvera, ili prilikom ulaska u power meter opciju u power menagmentu. U ovom slucaju stice se utisak da ceo komp radi kao prebijen - kilavo i nestabilno. Dizanje windowsa traje citavu vecnost.

Sve najnovije drajvere sam poskidao sa neta, jedino sto nisam uradio je update BIOSa jer je HP smuljao info na sajtu i ne mogu da nadjem odgovarajuci BIOS (kad upisem ze2000 izlazi mi Intel-based laptop)

Ako izvadim bateriju, drugog problema nema, ali prvi ostaje. Ima li neko ideju za resenje, ali bez cekica :crash: ?

Hvala :wave:

P.S. OS je Windows XP

Sa tolikim problemima,najbolje resenje na duze staze bi bila totalna reinstalacija!
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Sa tolikim problemima,najbolje resenje na duze staze bi bila totalna reinstalacija!
Pozdrav ,)
Pa reinstalirao sam ga jedno... 5 puta? Isti problem. Ima li nekog resenja osim nosenja laptopa u zvanican servis? Ima li fora u Windowsu XP da se ukljuci opcija "disable fast shutdown" kao sto ima u win 98, pa da se gasi na dugme nakon starog dobrog "it is now safe to turn off your comp"?

Uspeo sam da parcijalno resim problem; naime dovoljno je da iskljucim tj. deaktiviram drajver za microsoft ACPI Batery iz hardware managera. Time sam ukinuo pregled stanja baterije; ali da li postoji elegantnije resenje?

Problem stalnog resetovanja ostaje :(

Edit: Jel moguce da sve ovo potice od neispravne baterije? :trust:

Poslednja izmena:
Darko je napisao(la):
Uspeo sam da parcijalno resim problem; naime dovoljno je da iskljucim tj. deaktiviram drajver za microsoft ACPI Batery iz hardware managera. Time sam ukinuo pregled stanja baterije; ali da li postoji elegantnije resenje?

Problem stalnog resetovanja ostaje :(

Edit: Jel moguce da sve ovo potice od neispravne baterije? :trust:

A jesi li ti instalirao AMD processor driver ?? I one ostale AMD power utility-e za TURION?

alekssBGD je napisao(la):
A jesi li ti instalirao AMD processor driver ?? I one ostale AMD power utility-e za TURION?
Jesam; sve sam bio ganc novo skinuo sa neta i stavio ali opet nista. Ispade da je laptop bio felerican; vracen je HP-u, cekam da se razresi garancija.

Hvala ipak :)

Nazad
Vrh Dno