Šta je novo?

Problem sa LAN

pako2020

Poznat
Učlanjen(a)
11.04.2021
Poena
45
Moja oprema  
CPU & Cooler
5600x stock cooler
Matična ploča
B550 Aorus Elite V2
RAM
Crucial Ballistix 3600mhz cl16
GPU
Gtx 1060 6gb
Storage
Samsung 860 pro 256gb, Samsung 980 pro 250gb, Seagate 1tb
PSU
Corsair RM650
Kućište
Corsair 200R Modified
Monitor
Asus vg279q
Miš & tastatura
Bloody P81, Bloody B150n
Ostale periferije
Bloody G520
Laptop
Asus x51rl
Mobilni telefon
iPhone 13 green
Pristup internetu
  1. ADSL
Untitled.jpg
Evo slika da se lakse razume, i sad ova linija gde su ruteri radi normalno neko vreme i prekine da radi, znaci nema lampica na modemu da gori, menjao sam iz LAN1 u LAN4 i obrnuto ista stvar. Dal neko zna u cemu je problem ? Da li mozda nije nesto ako se neko vreme miruje poslednji ruter i ne koristi se, da se ugasi, i ugrasi tu liniju, mada mi je to nelogicno. Mislio sam da je kabal pa sam promenio zabicu, al ista stvar, malo radi i prekine

Mislim da treba da dodaš još jedan ruter na poslednji ruter i da ga vežeš za PC.

Jeste rodjo al 3 dvospratne kuce i podrumi, garaze, 4 terase, celo dvoriste sve sam pokrio i bilo gde da se nalazim u garazu, na terasu, ja se samo konektujem na odredjeni ruter i imam super signal, sve mi ekstra radi

Zasto onda ruteri umesto mesh mreze?

Ne razumem se u to povezivanje itd, vec odavno sam kupio ruter i stavio u drugu kucu i tako mi je radilo do zimus, pa kad sam se uselio u drugu kucu ja kupim jos jedan i prikacim na taj drugi i tako radilo, to mi je bilo nekako najjednostavnije pustim kabal ustekam i cao, a za ovo nisam bas gledao kako se sta povezuje i podesava

Obrati paznju da uvek ides iz LAN porta rutera koji je blizi adsl u WAN port rutera koji je dalji. Ruteri i adsl modem moraju imati podesene razlicite opsege.

Npr.

Adsl - 192.168.1.1
Ruter 1 - 192.168.1.2
Ruter 2 - 192.168.1.3
....

Ovo je svakako losa praksa iz vise razloga. Pomenuti mesh bi svakako bolje radio.

Malo bolja varijanta bez trosenja novaca je da na ruterima iskljucis dhcp server i da rade kao access point ali onda sve kablove prikljuciti obavezno u LAN portove.

Nazad
Vrh Dno