Šta je novo?

problem sa kt4v

TeCHNiCS

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
304
problem je sledeci... upalim komp, radi nekih 3 minuta, ugasi se i chuje se zvuk milicije... tu ru tu ru tu ru tu ru i tako u nedogled dok ga ne ugasim iz struje..... promenim graficku isto, promenim memoriju isto.... u cemu je fora????

daj bre nije valjda da niko ne zna sta je u pitanju?!?!?!

Probaj sve onda.. Napajanje drugo?:)

a jel ti loaduje windows?

krene da podize win, ugasi se i chuje se zvuk panduracije tuuu ruuu tuuu ruuu tuuu ruuu i tako u nedogled

prati temperature i rpm hladnjaka u odeljku monitoring u biosu

evo ovako.... komp je odjednom poceo da se gasi sam... i lepo sam uzeo i poglavio komad papira umotanog u rolnu ispod integrisane zvucne da podupre malo graficku i radio je komp normalno par meseci i sad opet isto... sumnjam na agp slot... ploca je koriscena ranije u servisu i stalno su vadjene graficke koje su bile na probi pa me ne chudi ako je to?!?!?!

Ja koristim msi kt4av i nije bas zavijala al kod mene je bila u pitanju prasina kojom je ploca bila prekrivena posle jednog zesceg ciscenja kulera pa se nesto od toga zadesilo ispod memorije

Uzmi cetku i ocisti lepo ceo slot, mozes i alkohol malo da sipas (ne mnogo!) u slot i lepo obrisi i sacekaj da alkohol ispari...
Probaj da nadjes neku bilo kakvu star PCI karticu pa vidi kako se ponasa ploca... Ako nemas tako neku staru kontaktiraj me na PP pa da se dogovorimo da ti pozajmim!

Pozdrav!

dejan: da li bi imas knjizicu od ploce? ako imas da li bi mogao da pogledas samo koji zvuk sta znaci???? pa da ispises ovde. kad izbrojim da vidim sta je....

nid: vidis to sa alkoholom nisam probao.... videcu danas u toku dana nesto....

Kod kt4v je poznato da BIOS pusta taj karakteristican zavijajuci zvuk sirene - kada se neki od ventilatora okrece manjom brzinom (od one koja je namestena u biosu) ali i kada je ukljucena opcija tipa case intrusion (da je otvoreno kuciste). U svakom slucaju, u biosu treba disableovati ove (zastitne) opcije, ali i biti siguran da se neka od komponenti ne pregreva ili da racunaljka nije previse overklokovana.

technics: Potrazicu malo to uputstvo ali moja ploca je kt4av al sta znam mozda su im zvuci isti

Nasao sam uputstvo,o zvucima ni rec isto i o onom dodatku sa cetri diode i dva usb.Sve ukupno 12 strane na engleskom,a zatim resto jezici do kraja knjizice.Srpski normalno nema.
E jako mi i uputstvo moze se bez njega ziveti.

Nazad
Vrh Dno