Šta je novo?

Problem sa kreiranjem klastera

fluxy

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2007
Poena
330
Treba da kreiram klaster od dva noda sa IBM x3950 serverima. S obzirom da nikad do sad to nisam radio sledio sam uputstvo sa http://www.redbooks.ibm.com/redbooks/pdfs/sg247630.pdf. Povezao sam port 1 na nodu 1 sa portom 1 na nodu 2, port 2 na nodu 1 sa portom 2 na nodu 2. ScaleXpander key je verovatno vec bio instaliran jer su serveri nekad vec bili u klasteru a i negde sam video da ne bih imao scalable partitioning opciju da nema tog kljuca. kad pristupim IMM-u i odem na scalable partitioning > manage partition (s) prikazan mi je samo jedan nod a ne dva... Serveri su pritom ugaseni (video sam negde da trebaju biti, a probao sam i sa uplanjenim). Probao sam i da promenim kablove ali nije pomoglo. Ima li iko iskusniji da me uputi da li nesto radim pogresno ili je nesto nesipravno.

Poslednja izmena:
nije isto na 3950 i 3950m2, tj nije isto skaliranje
aj da pojasnimo jel 3950 ili m2 verzija.

i nisi dobro povezao. aj samo napisi part number servera pa da ti dam shemu veze, koje licence tj delovi su potrebni.

inace ovo sto je okaceno u postu iznad je kako dici klaster kao servis za visoku dostupnost. pitanje iz topika je kako hardverski spojiti dva servera kako bi se videli kao jedan sa vise resursa (cpu/ram/io)

nije isto na 3950 i 3950m2, tj nije isto skaliranje
aj da pojasnimo jel 3950 ili m2 verzija.

i nisi dobro povezao. aj samo napisi part number servera pa da ti dam shemu veze, koje licence tj delovi su potrebni.

M2 je verzija :wave:, zaboravio sam u prvom postu da napisem da je 3950m2 al sam dao link sa pdf-om za m2 :). Ono uputstvo je bas za 3950m2 pa stoga verujem da sam dobro povezao... ispravi me ako gresim

1.png

Poslednja izmena:
pa ako si lepo ubo kablove (idu duuuboko) i ako su ti rsa (IMM) kartice na istoj mreži i vide se, onda je sve dobro.

Ako ne radi i dalje ili je nesto neispravno, ili treba da sve obrises pa opet kreiras (ako dozvoljava)

Tj ako :
serveri rade samostalno
Ako su RSA povezani u istu mrežu i " pinguju" se
ako su kablovi dobro ubodeni

a i dalje ne radi onda je neki scalability kabl neispravan

Nazad
Vrh Dno