Šta je novo?

Problem sa kopiranjem na/sa USB

skole

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2007
Poena
309
Ljudi imam sledeći problem: Imam Win7 64 bit i kada hoću da kopiram stvari na ili sa USB-a (probao sam desetak različitih čak i eksterni HDD), kopira normalno do pola, otprilike, nakon čega
transfer rate drastično pada a kopiranje se usporava do minimuma (6-7 MB/s) a kad dođe na 5 sec stoji tako predugo i ako budem dovoljno strpljiv zavši kopiranje.
Pokušao sam da mu u device manager/propreties/policies namestim beter performance, međutim nema razlike. Takođe sam menjao i file format - nema razlike. Tražio sam rešenja i na internetu ali se
uglavnom sve svede na *****ske odgovore tipa jeste li probali da kupite drugi računar, ili jeste li probali da reintalirate win, da odete kod zvaničnog servisera i slično...

Hvala unapred

Kako kopiraš fajlove? Explorer ili neki file manager kao npr. Total Commander?

Najčešće preko explorera a probao sam i preko total comandera, ista muka...

Koristiš usb pozadi sa ploče ili neki napred od kućišta?

Verovatno se kešira upis, pa kada dodje do kraja onda ne prijavljuje ništa dok se sadržaj keša ne snimi na USB.
Da nije kojim slučajem USB prešao na standard 1.2?

Postavi nam SS, da vidimo koji je interfejs tj. kako je povezan. U programu HWInfo (portable) moze uredno da se provjeri kako su povezani uredjaji na USB (1, 2, 3) i jos mnogo toga.

Sta povezujes na USB, externi disk ili flash memoriju ili...

Probaj sa digom boljim usb flashom

Nazad
Vrh Dno