Šta je novo?

Problem sa kopiranjem HDD na HDD

evilmc

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 8400 & LC Power LC-CC-120-ARGB-PRO
Matična ploča
Asus z370-A
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z RGB DDR4 3000MHz CL16
GPU
ROG Strix GeForce® GTX 1060 OC edition 6GB GDDR5
Storage
SAMSUNG M.2.1TB 980 PRO & 7TB HDD
Zvuk
LOGITECH Z623 2.1
PSU
Corsair 850
Kućište
DARK BASE PRO 901 Black
Monitor
Dell P2719H x2
Miš & tastatura
Mx Master 2S & Anne Pro 2
Ostale periferije
BeQuiet 140mm x3
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro Max
Pametni uređaji
QNAP TS-253Be-8GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima,

danas sam pazario novi HDD od 2TB WD RED i sve lepo raspodelio particije itd. I sada kada sam počeo da kopiram fajlove sa starog HDD-a WD 640GB Black 32MB cache, on mi izbaca ovu grešku:

ba6a05b1b6b6ed0a4bd124836edcae15.png

Samo da napomenem, bavim se web dizajnom i dosta imam fajlova i foldera sličnih naziva, kao da mi to pravi problem ili ne? Nisam siguran da je prebacilo sve fajlove sa tog starog na ovaj novi kada dobijem ovu grešku, a prodajem ga za par dana.

Hvala

Možda će ti pomoći softver sa linka.
Probaj takođe i kopiranje iz nekog live linuxa, možda pomogne pa onda posle sredjuj stanje sa strukturom potfoldera na svom hardu.
www.deletelongfile.com/
Takodje možeš ići i na kopiranje svega osim tog foldera (i drugih foldera koji imaju takvu strukturu) pa se posle toga pozabavi sa problematičnim folderima.
Aplikacija Unlocker će ti takodje mozda biti od pomoći.

Poslednja izmena:
Imas previse "duboko" neke fajlove, imas u folderu koji je u folderu i koji je ko zna u koliko foldera duboko a i sam naziv je dugacak i na kraju ne ide kopiranje...
Pokusacu da objasnim sta ja u takvim situacijama radim a neko strucniji i tehnicki upucen nek objasni ili da neko drugo i bolje resenje.
Ja povadim one duboke fajlove i foldere pa ih na tu drugu particiju iskopiram ali u njenom "prvom prozoru" bez kopiranja citavog sadrzaja odjednom, vec "rucno" deo po deo i kad zavrsim kopiranje svega onda u toj drugoj particiji sve poslozim kako hocu i ubacim sve dublje i dublje kao na onoj prethodnoj particiji...
Ima neko ogranicenje od ne znam koliko znakova da se "ispise" putanja i kad tako predje nece sa jedne na drugu particiju...
To je moje najprostije laicko nemusto objasnjenje.:d

Mislim da total commander može da kopira te fajlove sa predugačkim imenima.

Evo sada cu da probam sa total commanderom, pa javljam .

++++++++

to je to, uspešno sam sve prebacio preko TC-a. Izbacio je da su nazivi datoteka predugački, i samo čekirao da prekopira sve i sve je prebacilo.

Hvala još jednom svima, a posebno NennadS-u. :)

Poslednja izmena:
Ограничење мора да постоји а ако је ТС копирао, могуће је да је сам скратио неко име. Ако су ти важна баш пуна имена, провери.

Imao sam dosta kupljenih stvari sa themeforest, pa njihovi fajlovi su uvek skoro predugacki. Provericu to sutra, pa javljam da li je nesto izmenjeno, mada tamo mi nije pisalo da ce da budu skracena imena fajlova.

Ограничење мора да постоји а ако је ТС копирао, могуће је да је сам скратио неко име. Ако су ти важна баш пуна имена, провери.

Ne mora, 255 karaktera u putanji je zaostavština od starijih Windowsa, svaki program koji ne koristi windows file api nego neki svoj može bez problema da kopira, procita, obriše fajlove. Čak i sam Windows može da vidi fajlove sa predugačkom putanjom ali ih on sam neće napraviti i kopirati. Total commander samo upozori da fajl neće možda biti vidljiv na nekim sistemima, ali na XP, visti i sedmici nisam imao takvih problema u praksi.

То је лимит фајл система.

How long can a file name be?

It depends on the length of the complete path to the file (such as C:\Program Files\filename.txt). Windows limits a single path to 260 characters. This is why you might occasionally get an error when copying a file with a very long file name to a location that has a longer path than the file's original location.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/file-names-extensions-faq#1TC=windows-7

Ни ext4 није нешто другачији по питању лимита.

Nazad
Vrh Dno