Šta je novo?

Problem sa konifguracijom....

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Konfiguracija: mb.ASUS P4S533-e, CPU [email protected] ghz, maxtor 80gb 8mb cache, 512 ddr (2x256 PQI), 1 x teac citac, 1 x NEC rezac. Rezac je na posebnoj grani.

Desava mi se sledece: teac-ov citac se non stop resetuje, tj. cuje se ono "lupanje" kao pri ukljucivanju kompa.....jos je cudno sto dioada (indikacija za rad hd-a) non stop gori. cak sam uspeo i da podignem xp, cak i koristim komp normalno, ali uz non stop "lupanje" cd citaca teac-a. sada sam iskopco teac sa grane (inace povezan sa hd) ali svetli i dalje dioda za rad hd-a ali hd ne radi, ne cuje se....inace komp radi potpuno normalno....xp je skeniran protiv virusa i cist je....

ovo je pocelo odjednom da se desava....

ima li neko neku ideju?

hvala...

Ako HDD dioda non stop gori (ne trepce) onda je verovatno lose spojena na maticnu plocu. A taj zvuk koji pravi Teac, kako zvuci, kao da se zatvorila fioka ili....?

da...to znam...ali to mi s e nije desavalo do sada + nisam menjao niti cackao plocu....

ako nastavi da se ponasa ovako moracu da jednu po jednu komponentu vadim i testiram komp....sistemom eliminacije do problema....ako je HW uopste u pitanju....

Ako Teac non-stop sam sebe resetuje , promeni molex konektor
od njegovog napajanja , stavi drugi...
Verovatno gubi 5v ili 12v (razglavljen molex) pa se non stop cima ...
Moze da se desi i da je na samoj stampanoj ploci od Teac-a ,
" ladan " lem na nekom od pinova za napajanje CD-a , otvori CD ,
cimni svaki od 4 komada pa ako ima odlemljenih ,naravno :) zalemi ih ...

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno