Šta je novo?

Problem sa konfom iz potpisa

Todor99

Cenjen
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poena
169
Imam problem sa konfom iz potpisa,racunar zamrzava sliku odjednom,i nece da reaguje na nikakve komande pomaze samo restart,neznam do cega bi moglo da bude,komponente su stare 2 nedelje,ja ciljam na hard disk on je iz 2005 god. ali po hd tune nema bad sectora.Pomoc :D

Proveri hard i sa Sentinelom.

Mada, moguce i da napajanje pravi problem, narocito ako je obicni kinez.

Probaj clear cmos,a mozes da probas da zamenis kabal od harda...

Napajanje je ms 400w sto i nije neko posto konfa nije kompletna(za 10-15 dana treba da kupim kuciste hard i napajanje da bi je kompletirao i mogao da prodam staru konfu) provericu hard sa sentinelom i probacu clear cmos.Javljam sta sam uradio.:)

Ovo sam iskopao u event viewer-u eror.jpg to je eror u trenutku zamrzavanja,i naravno morao sam da ga resetujem,zbog cega imam ovu gresku?Hard je i po sentinelu bez bad sectora.

Jel ti daj win koji koristis neki ''divljak''? Proveri da li ti je win instalirao sve update-ove, moguce je da te on nesto zeza.

Dao sam mu danas da instalira update,instalirao ga je pa sam iskljucio windows update ali mi se sad zamrzao opet i u event vieweru sam nasao istu gresku,neznam zbog cega mi se desava to?Pomoc ljudi vec je pocelo da me izludjuje!

Malo glupo pitanje, ali jesi proverio memoriju?

taj event je za intel driver, intel smart connect software. probaj da reinstaliras ili stavis noviji

Sada sam ga izbrisao pa cu da vidim da li ce da mi se desava i dalje,memoriju nisam proverio ako bude trebalo provericu.

Opet mi se desio isti problem samo sto ovaj put nisam nasao nista sumnjivo u event vieweru.Do cega moze da bude?

Najnoviji Nvidia drajveri 320 znaju da zamrzavaju sliku, ako imaš ovaj probaj da vratiš na neki raniji npr 314

Prvo sto treba da uradis je da izbrises taj Avast i instaliras MSE.

Opet mi se desilo isto 4 puta dok sam igrao ac3 3 puta se desilo ali sacekam 5-6sec i odmrzne se 4. put sam morao da ga resetujem,nisam probao sa drajverima jer ne verujem da je do njih.Pomozite!!

Probaj drugo napajanje...

Treba uskoro da kupim drugo kuciste,napajanje i hard,sada nisam u mogucnosti da probam drugo.Tako kada kupim tek onda mogu da probam :D.

Pa onda se strpi dok ne kupis drugo...po meni najverovatnije krivac za tvoj problem je napajanje....samo ne znam koliko je pametno da koristis racunar jer ako se ispostavi da je napajanje lose moze sa sobom da povuce jos neku komponentu...pozajmi od nekog drugara,prijatelja pa probaj cisto da bi znao da li je do njega....

ovo sam nasao u eventima isti problem se desio 2x u roku od 1h.eror.jpg

Da li je problem odmah poceo da se javlja pri sklapanju i instalaciji ili par dana kasnije ?
Moj savet ti je da ako si uradio backup odmah posle instalacije, uradish restore, ako nisi, uradi format hdd, ( ne quick ), instaliraj sisten, ugasi update. Instaliraj drajvere koje si dobio sa novim delovima. Ne skidaj drajvere sa neta. stavi neki vlc i pusti mkv od 10 gb da vrti. Ako ne prsne posle 10 tak sati, instaliraj neku igru i udri sa njom. Ako i dalje ne prska, uradi backup uz pomoc acronisa il sl. Sad napakuj sve shto pakujes, uradi update i drndaj mashinu pa prati situaciju. Ako prsne vrati backup pa polako instaliraj jedan po jedan program, update, driver dok ne nadjesh shta je u pitanju.
Ako posle instalacije pocne da se zakucava na onom mkv filmu, pochni da menjash delove. redosled: napajanje, memorija, grafika, hdd, procesor, ploca.
Ako te i dalje drnda racunar posle svega navedenog, javi se za sledece sugestije.

Da li je problem odmah poceo da se javlja pri sklapanju i instalaciji ili par dana kasnije ?
Moj savet ti je da ako si uradio backup odmah posle instalacije, uradish restore, ako nisi, uradi format hdd, ( ne quick ), instaliraj sisten, ugasi update. Instaliraj drajvere koje si dobio sa novim delovima. Ne skidaj drajvere sa neta. stavi neki vlc i pusti mkv od 10 gb da vrti. Ako ne prsne posle 10 tak sati, instaliraj neku igru i udri sa njom. Ako i dalje ne prska, uradi backup uz pomoc acronisa il sl. Sad napakuj sve shto pakujes, uradi update i drndaj mashinu pa prati situaciju. Ako prsne vrati backup pa polako instaliraj jedan po jedan program, update, driver dok ne nadjesh shta je u pitanju.
Ako posle instalacije pocne da se zakucava na onom mkv filmu, pochni da menjash delove. redosled: napajanje, memorija, grafika, hdd, procesor, ploca.
Ako te i dalje drnda racunar posle svega navedenog, javi se za sledece sugestije.

Ok.

Nazad
Vrh Dno