Šta je novo?

Problem sa konekcijom.Pomoc!

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Sta se desava? Od juce mi ne polazi za rukom da i pored ostvarene konekcije, browser-om otvorim stranicu.Naime sve ovo se desava u Windows-u 2000, dok u 98-ici sve radi bez problema.Reinstalirao sam drajvere modema, ponovo konfigurisao naloge ali ne pomaze.Ostvarena internet veza ukazuje na izuzetno slab protok u prijemu internet sadrzaja(mada ne vidim razlog jer u uvodnom screen-u pokazuje valjanu konekciju sa 49.5 Kbs).Sadrzaj filtrira ZoneAlarm a prati ga i Kaspersky.

A da nisi blokirao protok IE-u (ili šta već koristiš) Zone Alarmom?

BeastMaster je napisao(la):
A da nisi blokirao protok IE-u (ili šta već koristiš) Zone Alarmom?
Prvo sam to i pomislio, medjitim nisam.Hvala BeastMaster-u.

Zna ZoneAlarm da poludi i da ga ne diraš uopšte, meni se to desilo, uš?upao sam ga iz sistema i više ga nikada ne?u instalirati.
Elem, kako izgleda ta loša veza kod tebe? Jel ne može ništa da otvori, ili sve ide izuzetno slabo? Probaj ping tvojprovajder -t pa vidi šta ti to kaže?

meni je zone alarm odjednom naprasno poludeo blokirajuci ceo svchost.exe fajl da radi bilo sta pa sam masinu podizao i do 15 minuta zbog usporenja! deinstalacija zone alarma je trajala nekih 20 minuta ali posle toga je sve proradilo

Marko37 je napisao(la):
Zna ZoneAlarm da poludi i da ga ne diraš uopšte, meni se to desilo, uš?upao sam ga iz sistema i više ga nikada ne?u instalirati.
Elem, kako izgleda ta loša veza kod tebe? Jel ne može ništa da otvori, ili sve ide izuzetno slabo? Probaj ping tvojprovajder -t pa vidi šta ti to kaže?
Konekciju uspostavi bez problema, ali protok je izuzetno slab. Otvaranjem kartice konekcije ukazuje da je Bytes Sent:323 a Bytes Received: 233 . Negde se zaglupio. Pomislim problem sa provajderom - "podignem" 98-cu probam konekciju iz nje i sve funkcionise. Ne razumem. Deinstalirao sam ZoneAlarm ali avaj sve je ostalo po starom. Hvala Marko.

Miroslav je napisao(la):
meni je zone alarm odjednom naprasno poludeo blokirajuci ceo svchost.exe fajl da radi bilo sta pa sam masinu podizao i do 15 minuta zbog usporenja! deinstalacija zone alarma je trajala nekih 20 minuta ali posle toga je sve proradilo
Mile, verovatno si iz sistema iscupao sve ostatke ZoneAlarma s obzirom da si se petljao 20-ak minuta. Moja deinstalacija je bila klasicna. Prosledi mi uputstva za detaljno ciscenje sistema mozda ce tada proraditi moja konekcija. Hvala Mile.

Zone Alarm se NE MOŽE o?istiti klasi?nom deinstalacijom. Ima uputstava na netu o "?upanju" ZA iz sistema. U svakom slu?aju mora?e da se radi iz safe režima.

ZA pravi problem kada ga instalirate postavite pravila, a onda ga ne koristite tj. ne startujete ga sa kompom ili uopste kada koristite net, izgleda da po def. tada blokira svaku komunikaciju ... Samo nadjete sa nekim proces view-erom koji je exe u pitanju i kill ....

Ali ovo ocigledno nije resenje tvog problema... Koji je modem u pitanju, da li je pre radilo OK sa istim drajverima, da nii nesto menjao sa settingsima modema, da nemas jos neku aktivnu konekciju kada se logujes na net ... proveri iz command prompta sa netstat -a ....

Nazad
Vrh Dno