Šta je novo?

Problem sa kompom

IlijaGM

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poena
304
Imamo problem sa racunarom,radi se o tome shto racunar nece da startuje sistem,znaci kad ka palim pojavi mi se ono welcome stavi na cekanje i dalje nece zakuje.Shta nije u redu.Sumljamo na sistem i na HDD.

Ukoliko imaš neki live sistem, butuj ga, pa ukoliko ga podigne, onda je verovatno do tvog sistema, ako ne onda je problem hardverski. I ako ti podigne live sistem, pogledaj kako i da li vidi hard disk, možeš i checkdisk da pokreneš. I onda ćeš znati na čemu si.

NIje ovde niko vidovit. Probaj malo detaljnije da pojasnish kako je doslo do problema. Da li si nesto instalirao/deinstalirao,menjao neki hardver,itd...

Ovako na nevidjeno,rekao bih da te zeza Windows...ali ko zna...

to se desilo iz cista mira,na racunaru je menjan HDD i radjen je sistem kad je promenjen

to se desilo iz cista mira,na racunaru je menjan HDD i radjen je sistem kad je promenjen

ajde opet procitaj sta si napisao, pa objasni i nama sa jeftinijim ulaznicama sta si hteo da kazes.

a lepo ti je RONIN rekao da ovde nema vidovitih i da budes malo detaljniji.

@IlijaGM

Jesi li bar probao ono što sam ti napisao? Tako ćeš da razgraničiš da li je problem softverski ili hardverski, pa ćemo onda da vidimo šta ćemo dalje.

Ukoliko se iole razumeš u tematiku servisiranja računara, ovo što je R_O_N_I_N napisao biće ti dovoljno, ukoliko ne ja ću objasniti kao nekom ko se manje razume.

Nego pre nego što ti objasnim, setih se da ni ti nisi rekao da li se Win podiže u safe mod-u, a i niko se od nas nije setio da ti to pomene. Znači pri podizanju sistema pritisni F8, i onda biraj safe mod, ukoliko se win tako podigne, uradi system restore. Ukoliko to prođe bolje, ako neće ni u safe mod čitaj dalje.

Live oprativni sistem se ne instalira na hdd, već se pokreće direktno sa cd-a, odnosno učitava se u RAM memoriju računara. Ja lično koristim Mini XP sa hirena, ili Linux Puppy, tebi preporučujem da skineš Hiren's Boot CD na kome pored Mini XP, ima još puno korisnih programa.
Kada skineš Hiren's Boot CD, sa neta dobićeš iso image, koji posle samo narežeš na CD. CD koji si narezao je butabilnan, ubaci ga u računar restartuj, zatim uđi u BIOS, i podesi da računar butuje sa CD-a. Kada se računar pokrene, pitaće te da li da startuješ mini XP, ili Boot CD, ti biraj mini XP. Ukoliko je sa hardverom računara sve u redu, startovaće se sistem, kada ako se to desi, pogledaj da li se i kako vide particije na hard disku, probaj da pristupiš nekom sadržaju sa C particije (eventualno pokreni checkdisk za C), jer za pokretanje Live sistema, hard disk nije potreban, pa će isti raditi i ukoliko sa hdd nije nešto u redu. Ukoliko se sistem podigao, i sa hard diskom je sve ok, onda ti je sistem zreo za preinstalaciju. Ako se live sistem ne podigne ili nešto nije uredu sa hdd, ti javi da vidimo šta ćemo dalje Tako bih ja pristupio rešavanju tvog problema, ukoliko nisam u pravu neka me neko ispravi. Nadam se da sam ti pomogao. Pozdrav.

^Pa kada si vec resio problem,napisi resenje...mozda nekome kasnije pomogne ko bude imao isti ili slican problem...

^Pa kada si vec resio problem,napisi resenje...mozda nekome kasnije pomogne ko bude imao isti ili slican problem...

Znaci,ja ne mogu recima da opisem koliko me iznervira taj "resio sam problem,obrisite temu" fazon...:mad:
Tom logikom bi ja trebao da kazem "ko te.....,meni sve radi OK"....
:smackbum:

virus je rnjao po kompu,instaliran je drugi,mislio sam da nije u pitanj neshto ovako banalno ali kad mi je drurar rekao da je njegov komp imao slicne simptome i da je time reshio problem probao sam i ja tako i reshio

virus je rnjao po kompu,instaliran je drugi,mislio sam da nije u pitanj neshto ovako banalno ali kad mi je drurar rekao da je njegov komp imao slicne simptome i da je time reshio problem probao sam i ja tako i reshio

Brate, izvini ali šta si hteo reći??? Ispade virus je kriv, instalirao si drugi, i rešio kao i tvoj drugar koji je instalirao drugi virus :)

Poslednja izmena:
Predpostavljam i ja da je tako, ali ga je zamrsio da ni baba Vidana ne konta o čem' se radi :D

P.S. Ako nastavimo dešifrovanje poruke, odosmo u težak off topic :)

Nazad
Vrh Dno