Šta je novo?

Problem sa kompjuterom

Ne kapiram sta ovo znaci NOTE: nForce2 does not support x4 memory for 1GB but it could support other density of dram chip such as x 8, x16... Objasni molim te...

Gustina cipova na PCB RAM-a, 4/8/16 memorijskih cipova odredjenog pakovanja i kapaciteta. Prema MSI-u, NF2 (Ultra) ne radi sa RAM modulima kapaciteta od 1GB koji na PCB-u imaju 4 cipa od 256MB.
Napisah ranije, pomoglo bi da si odmah napisao specifikaciju hardware-a. Ovako, kruznim tokom oko Beograda...

Poslednja izmena:
Odes kod lekara i kazes boli me. Pita te lekar sta. Ti opet kazes boli me. Uradi rendgen, skener, laboratoriju, preglede... Na kraju se setis da ne mozes da nosis cipele broj 39 na nogu 41. Pri tom, sve te je bolelo, tj. izludjivalo.
Izvukao si se, verovatno neces morati da menjas mainboard.
Mada ti ABIT ili EpOX ne bi skodio. Danas ili juce je neko prodavao Barton-a i AN7, kvalitetna kombinacija, mozes razmisliti. Ako je u pitanju TwinMos SpeedPremium RAM mozemo mozda da se dogovorimo, ako ces menjati memoriju. Naravno, na p.m.

Ne znam koja je. Znam samo da je TwinMOS. Pogledacu sutra, posto mi je u 2. kompu, pa cu ti javiti. Pozdrav...

idavik je napisao(la):
Nemas 160GB podataka, nego 80GB, posto su RAID 0 array.

idavik je napisao(la):
Efektivno, imas 80GB. Uracunaj Windows i aplikacije, redundantne podatke, kapacitet podataka koji moras backup-ovati nije toliko strasan

Srpska tvrdoglavost na delu :wall:
Izvini, bez ljutnje :wave:

Greska

Nema ljutnje, ali, moram li biti Srbin? Ima i tvrdoglavijih nacija. Inace RAID 0 podrazumeva da file bude striped, dakle podeljen. Poenta je u brzini, sto RAID 0 pruza, sto je, bar prema mom misljenju de facto glavni razlog zasto su proizvodjaci maticnih ploca i krenuli sa integrisanim RAID kontrolerima. Gresim jedino ako sam totalno otisao u aut od nespavanja.
@Zveki, pogresio sam. Necu da brisem post, ali da, gresim u pogledu kapaciteta kod RAID 0 array-a. Otisao da pojedem nesto i stao razmisljati o RAID-u. U totalnom out-u sam. Jedna od onih error-a :wall: :wall: :wall: kada si :banana: :banana: :banana: zbog :crash: :crash: :crash:

Poslednja izmena:
Ako moze da pomogne moje licno iskustvo sa tim ravnomernim tripovanjem slike.
Imao sam GF3Ti i desavalo mi se da na svakih, odokativno, 1.5 sekundi slika "zastane" na trenutak, pa nastavi normalno. Kao da se uspori pa opet ubrza. Tako je izgledalo u NFSU2. Takodje se javljao problem u 3DMarku. Problem sam resio reinstalacijom drajvera za graficku.
Probaj/muljaj nekoliko razlicitih varijanti pa vidi koji nece da zezaju.

Na sta mislis kada kazes da muljam? Mislis da menjam verzije drajvera pa da nadjem onu koja mi odgovara? Ok i to mozda bude resilo problem, posto je moj identican tvom. Inace memorija je obicna TwinMOS i radi mi bez 1 greske na 333MHz. Tako da opusteno... Reinstalirao sam windows, instalirao 77.77 forceware i dalje zeza. Nisam se jos otarasio RAID controlera inace..

Menjaj - muljaj :)
Probaj jos neke drajvere. I meni je trebalo nekoliko puta da pokusam dok nisam uspeo.

Ok, probacu i to, pa cu javiti sta je bilo...

Probao sam sve kombinacije koje su mi pale napamet. Izmenjao sam gomilu drajvera ukljucujuci i omega. Isto se desava. Verovatno je zbog RAID kontrolera. Skinucu ga pa cu videti sta ce onda biti.

Vrh Dno