Šta je novo?

problem sa klokovanjem 6600(ne GT)

d0minat0r

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2006
Poena
815
imam asus n6600 256td i nece da ide preko 400/560 sve preko dovodi do nestabilnosti jer ima neki naci da se to poboljsa sem menjanja BIOS a
imam te male programe za menjanje BIOS a ali za menja nje biosa mi treba pci graficka u slucaju da ne ispadne sve najbolje
hvala unapred

molim moderatore da obrisu ovu temu iz Video karte ,monitori

subzero r1 je napisao(la):
imam asus n6600 256td i nece da ide preko 400/560 sve preko dovodi do nestabilnosti jer ima neki naci da se to poboljsa sem menjanja BIOS a
imam te male programe za menjanje BIOS a ali za menja nje biosa mi treba pci graficka u slucaju da ne ispadne sve najbolje
hvala unapred

molim moderatore da obrisu ovu temu iz Video karte ,monitori
Pa najadekvatnije bi bilo da se ispolira hladnjak i zameni pasta sa nekom dosta kvalitetnom,ako ne zelis da menjas nista u biosu i to bi resilo problem!

ako oc radic uz pomoc rivatuner-a, pokusaj atitool 0.25 beta 15

Na zalost neces postici nista menjanjem biosa jer su na 256MB verzije stavljane sporije memorije nego na one sa 128MB.Zato su vrlo losi OCeri kad je memorija u pitanju.Sto se tice GPU clocka,tu jedino bolje hladjenje da se uradi ,ali neces nista dobiti ako mem. bandwith ne povecas(sto nisi u mogucnosti zbog "spore" memorije).
O ovome smo dosta pricali kad je Asus 6600 bila bas aktuelna kupovina pre oko godinu dana.Licno sam se zezao sa time i moram priznati da je flesovanje bilo bas gadna zaj**cija :d.Mada ja sam imao 128MB verziju.

Ajde navedi zasto je zaj****cija, jer ja planiram da uguram sparkle bios u moj asus 128mb silencer, uz naravno dodatni ventilator na kartici? I ima li smisla juriti neki voltmod za ovu karticu kao sto je to slucaj sa 6600gt?

probao sa m da je klokujem sa ati tool om i dosao sam do boljih razultata nego sa riva tunerom sada mi radi 411/290 bez ikakvih problema(artefekata i slicno) i ja mislim do toga vise nemoze ovako na suvo .Do duse malo sam joj nabuzio bolje hladjenje ne izgleda lepo ali radi poso

i da se zahvalim emaniacu sto mi je reka za ati tool

Poslednja izmena:
nema na cemu. i ja sam poslusao tudj savet sa bencha, pa imam bolje rezove nego sa rivatunerom.

Nazad
Vrh Dno