Šta je novo?

Problem sa Kingston flash-om

Munja

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
620
Slucajno sam ubacio sa pogresne strane flash u usb port (onaj mini kao plocica flash) i posle toga kad sam ubacio sa prave strane Win ga je prepoznao ali nije hteo da pristupi flashu dok ga ne formatiram.A u Total Commander-u prijavljuje da ne moze da procita drajv.

E sad pretpostavljam da nije crko flash i da bi proradio ako ga formatiram,ali posto imam neke bitne podatke na njemu bilo bi lepo kada bih mogao da povratim te podatke ako je ikako moguce.

Da li je to nekako izvodljivo?

probaj sa USB Flash Data Recovery

Ok, probacu,samo je l treba prvo da formatiram flash drajv pa onda da pokrenem taj program? Jer ovako dok ne formatiram flash ne mogu da pristupim drajvu!?

Nemoj da ga formatiras - trazi prvo program sa kojim ces "izvuci" podatke

Nasao sam i isprobao nekoliko programcica, konkretno USB Drive Data Recovery pronadje dosta fajlova ali neke prijavi kao izgubljene i kada ih povratim na disk (nece da pronadje foldere) nisu citljivi. Znaci flash je ispravan i podaci su i dalje na njemu.E sad mozda je narusena FAT tabela ili tako nesto sto uzrokuje da Explorer ne moze da otvori flash vec zahteva da ga prvo formatiram.

Znaci fajlovi nisuobrisani samo ne mogu da pristupim flashu. Da li mogu nekako da "nateram" flash da ponovo proradi a da ga ne formatiram (imam bas bitne fajlove na njemu)?

nemoj ga ni otvarati u exploreru nego direktno pokusaj da povratis podatke iz nekog data recovery programa

Ne mogu ni da ga otvorim osim da pokrenem neki recovery program.Samo problem je sto ove fajlove na flashu nisam obrisao vec ne mogu da pristupim flashu.Tako da recovery program ne moze ni da iih pronadje.On pronadje samo neke koje sam obrisao ranije,a to nisu fajlovi koje trazim.

Izgleda da je flash zakucao skroz. Ne mogu ni da ga formatiram iz Explorera.Prijavljuje ili da je disk write protected ili da nije u stanju da ga formatira.

Probaj da ga formatiras programom HP USB Disk Storage Format Tool. Budi uporan, probaj mnogo puta, ako treba. Ja sam uz pomoc tog programa spasio jedan mp3 plejer.

Pazi ovo instalirao sam dve verzije prvo stariju 2.6x i tu mi nudi da formatiram kao FAT,FAT32,NTFS, a onda u verziji 2.8x mi nudi samo FAT32,NTFS! Problem je sto mi ne znam iz kog razloga prepozna Kingston flash koji je inace kapaciteta 1GB kao 8GB i kaze prilikom FAT formata da je volume previse veliki,a kao FAT32 format nece da odradi!

izgleda da je - nazalost - "zviznuo" redovno.... i to hardver...zato ne moze da mu pristupi
tako mi je jednom doneo drugar jedan "koji mozda moze da se popravi" - na kraju mi je ubio Win, pa sam moju masinu morao da instaliram....jos sam imao srece pa mi nije zviznuo USB ili nedajboze ploca...pu-pu-pu !

Vidis nisam znao da flash moze da sprzi usb magistralu ili cak plocu! Pogotovo sto ovaj mini "sim card" kingmax flash je bas go*ance nikad nisam siguran s koje strane da ga ubodem.Je l to problem samo sa prednjim usb prikljucima ili vazi uopsteno?

Vidis nisam znao da flash moze da sprzi usb magistralu ili cak plocu! Pogotovo sto ovaj mini "sim card" kingmax flash je bas go*ance nikad nisam siguran s koje strane da ga ubodem.Je l to problem samo sa prednjim usb prikljucima ili vazi uopsteno?

Problem je sa svim usb prikljucima. Obelezi nekako stranu na flashu da znas kako ga uvlacis, unesrecices sebe ili nekog drugog ako opet kontra zavuces.

Ma obelezio sam ga za sva vremena! Spalio sam ga ko tata Djenku, nema mu spasa. Nema zime, od sada kupujem neki normalan sa oklopom pa i da ocu ne mogu da ga ubodem pogresno!

Hvala na pomoci,
Pozz

Vrh Dno