Šta je novo?

Problem sa Kerberusom iz pakoma pomoc ?!?

• Začetnik teme Začetnik teme ralos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ralos

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2007
Poena
319
Mom bratu sam kupio racunar i imam problem sto prilikom igranja igara,posle nekih 5-10 minuta igre iskacu na desktop.To mi se desilo sa pesom i sa crysisom s tim da moram da napomenem da su igre imale malo bolji fps nego ja na mojoj konfiguraciji iz potpisa do momenta kad se desi crash,a meni te iste igre ne prave takve probleme.3d mark odradi uredno,probao sam nekoliko puta.E sad,kartica je asus eax 4850 sa 512 mb ddr3,sto uredno prijavi everest i to sam i kupio,kao i masa ljudi ovde sa foruma,samo win xp mi prikazuje 1024Mb i to sa razlicitim verzijama drivera.Vista uredno prepozna kolicinu memorije i u njoj sam igrao crysis nekih 10 ak min bez problema.Uradicu jos neka testiranja staviti zadnji autopacher na xp,trenutno imam standardni xp sa sp2 sto sam kontao da ce biti stabilnija varijanta od viste sp1.Jos mi je palo na pamet da stavim driver za amd procesor phenom 8450 mada ne znam kolko to moze da utice.Napravio sam dual boot,svako os ima svoju particiju,ali opet deluje mi nemoguce da pod xp om imam takve probleme a nista mi ne garantuje da se nece pojaviti i u visti ako budem nesto duze igrao s obzirom da sam kratko testirao.Znam da je nekolicina ljudi ovde uzela bas isti taj racunar u pakomu pa ako bilo ko moze da mi pomogne bio bi mu jako zahvalan !!!

Poslednja izmena:
Eno ti, podforum sa grafickim karticama je zatrpan ATi 48** problemima, dosta ljudi je imalo slicne simptome.Verovatno problem prave drajveri za grafiku, i onaj cuveni VPU recovery.Mozda se grafa i pregreva...
Iscitaj sticky sa mogucim resenjima za ATi probleme, pa mozda dobijes par ideja sta i kako.Mada je bzvz kad si kupio ceo racunar u firmi i da sad ti lomis glavu zasto ne radi kako treba umesto njih.

Poslednja izmena:
Dve igre sam probao i kod obe se desava isto,znaci da je problem sistemski,ili driver maticne ili grafe ili nesto kod xp a,kontao sam da je neko imao slican problem pa da mi odma izbaci konkretno resenje iz rukava,ili bar neku smernicu,probacu jos nesto pa ako sredim javicu sta je bilo,dotle sve sugestije su dobrodosle !

Dve igre sam probao i kod obe se desava isto,znaci da je problem sistemski,ili driver maticne ili grafe ili nesto kod xp a,kontao sam da je neko imao slican problem pa da mi odma izbaci konkretno resenje iz rukava,ili bar neku smernicu,probacu jos nesto pa ako sredim javicu sta je bilo,dotle sve sugestije su dobrodosle !

Za takve stvari obicno (nazalost) ne postoje resenja "iz rukava".
Procitaj ovu temu, povecaj broj obrtaja ventilatora na grafickoj, instaliraj najnovije drajvere,...

operativni sistem

U visti sam igrao crysis i fc2 i radi bez problema sa stabilnoscu,jedino mi brlja boje na licu protivnika,a ostale stvari cak izgledaju bolje nego kod mene na 8800GT,a igre rade stabilno,ubedjen sam da mi u xp iskace na desktop jer ne prepozna pravilno kolicinu memorije na grafickoj i kad je napuni dolazi do iskakanja iz igre,ne znam koji driver da stavim da bi win xp pravilno prepoznao da kartica ima 512 MB a ne 1GB vrama ?

Nazad
Vrh Dno