Šta je novo?

Problem sa Kaspersky-im

djuka007

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
619
Nesto se ovde zbiva sto ja ne razumem...
Koristim Kaspersky AVP 5.x.x.x vec vise godina i do sada nisam imao nikakvih problema...
Ali danas je sistem usled preopterecenja pao, i kada se ponovo podigao, Winsows Security Centar me je obavestio da je Kasperski ugasen...
Probao sam da ga startujem manuelno ali nema efekta...
Ili se u Task Menager-u pojavi da radi i nestane za minut, ili dobijem poruku "Kaspersky is already started by another user"...
kavsvc.exe radi sve vreme i kada pokusam da ga ugasim: "Acces denied!"...
Slicno se desava i sa Windows Firewall-om, radi prvih x sekundi po startovanju i onda se ugasi...
Kada pokusam da dobijem setovanja u Control Panel-u dobijem: "Due to an unindentified problem, Windows cannot display Windows Firewall settings"...
Do sada na ovo nisam obracao paznju, ali moze biti da je povezano...
Pokusao sam i sa System Restore Pointom (kreiran nocas u 3), ali bez uspeha...
Kaspersky je ovih dana pronasao neke Worm-ove, ali juce na On Demand scan-u (podesenom na "Maximum") nije pronasao ikakav sumnjiv fajl...
Malo sam vise nego zbunjen...
Sta bi mogao da bude problem???

Poz

Za pocetak ugasi Security Centar.
Run>services.msc>Security Center <dvkolik> Disable.
Uostalom, ne bi trebao da ti bude problem reinstalacija Kasperskog. Mogao bi cak i da predjes na 6.0 😉.

djuka007 je napisao(la):
Nesto se ovde zbiva sto ja ne razumem...
Koristim Kaspersky AVP 5.x.x.x vec vise godina i do sada nisam imao nikakvih problema...
Ali danas je sistem usled preopterecenja pao, i kada se ponovo podigao, Winsows Security Centar me je obavestio da je Kasperski ugasen...
Probao sam da ga startujem manuelno ali nema efekta...
Ili se u Task Menager-u pojavi da radi i nestane za minut, ili dobijem poruku "Kaspersky is already started by another user"...
kavsvc.exe radi sve vreme i kada pokusam da ga ugasim: "Acces denied!"...
Slicno se desava i sa Windows Firewall-om, radi prvih x sekundi po startovanju i onda se ugasi...
Kada pokusam da dobijem setovanja u Control Panel-u dobijem: "Due to an unindentified problem, Windows cannot display Windows Firewall settings"...
Do sada na ovo nisam obracao paznju, ali moze biti da je povezano...
Pokusao sam i sa System Restore Pointom (kreiran nocas u 3), ali bez uspeha...
Kaspersky je ovih dana pronasao neke Worm-ove, ali juce na On Demand scan-u (podesenom na "Maximum") nije pronasao ikakav sumnjiv fajl...
Malo sam vise nego zbunjen...
Sta bi mogao da bude problem???

Poz

desilo se i meni jednom sa 6-ticom....mrzelo me da se cima, pa sam odradio reinstall

Trebalo je dosta se iscimati da bi uspeo da ga deinstaliram, jerbo to nije bilo moguce "regularno"...
Samim tim sto se "kavsvc.exe" nije mogao iskljuciti, tj. program je i dalje bio aktivan (a ne mozes da ga deinstaliras ako je jos uvek aktivan)...
Medjutim, posle silnih peripetija sam uspeo i vratio stvari na staro...
BTW moracu da nabavim neki normalan firewall program...
Sta bi vi rekli Zone Alarm ili Outpost?

Poz

Ranije sam koristio Anti-Hacker, dok jos nije bio implementiran u KIS, onda me je jednom iznervirao zesce, jer je prokisnjavao, i koristio sam preko godinu dana Outpost. Onda me je on pre mesec dana zesce iznervirao (opet) jer nikako nisam mogao da sredim ogromno opterecenje procesora, i resio da isprobam ovaj "novi" anti-hacker, i zadrzao se na njemu.
U principu, svaka preporuka za Outopst, super je stvar, ali ja ga ne koristim jer mi je zadnjih mesec dana zadao mnogo glavobolja.

MyWebSearch

Zasto mi stalno Kaspersky izbacuje da je nasao neke adwere u ovo folderu.
Folder se nalazi u C:\Program Files
Ne bih da brisem sve redom sa Kaspersky-m, jer mi je obrisao file listu za DC++ pa sam morao sve ponovo da trazim
U pitanju je 6.0

Zato sto ni on nije svemocan pa neke stvari ili pogresno protumaci ili jednostavno nije u stanju da resi problem...
Danas se ti programi trude da pronađu konfiguraciju koja bi mogla biti zamka i tu često omanu. Npr. meni AVG prijavljuje kao "virus" reg.exe u startupu. E sad... reg.exe je originalan Microsoftov program, ali ga čak i MS ne drži na izvol'te jer je njime moguće pobrisati bezmalo ceo Registry. Ako AV program otkrije ovakav program u startupu, i to još sa parametrima koji mu kažu da to što radi uradi bez ikakvog obaveštenja, ima logike da ovo prijavi kao ozbiljnu opasnost. Druga je stvar što sam ovo ja namestio i što tačno znam šta i zašto radi to što radi. E, kod ovakvih procena AV programi često omanu i mora se kontrolisati šta i zašto prijavljuju.

Uzgred, najsmešnija stvar koju već godinama AVG prijavljuje kao virus je "joke" (ne navode ga u svojoj bazi na sajtu, ne bih ni znao da nisam imao dotični "virus"). To je program koji odbrojava i onda kaže da vam je počelo formatiranje cele particije. Ovo je obična šala, ali izgleda da je neki rođak nekog iz AVG-a dobio infarkt zbog te šale pa su ga strpali u bazu virusa.

I ja imam problem sa Kaspersky 😀 ovde je rec o verziji 6.0 !Blokira mi XP SP2 pri dizanju ili gasenju u jednom od cetiri puta!Svez XP i samo on od antivirusa!Kada ga sklonim sve OK!
Sta mislite sta bi moglo da bude?
Sto je jos veci smor sve je placeno i XP i Kaspersky 🙂
Drugar se zestoko smorio dok sam mu sredjivao masinu!
HVALA!:wave:

I ja imam problem sa Kaspersky 😀 ovde je rec o verziji 6.0 !Blokira mi XP SP2 pri dizanju ili gasenju u jednom od cetiri puta!Svez XP i samo on od antivirusa!Kada ga sklonim sve OK!
Sta mislite sta bi moglo da bude?
Sto je jos veci smor sve je placeno i XP i Kaspersky 🙂
Drugar se zestoko smorio dok sam mu sredjivao masinu!
HVALA!:wave:

Kao 1. ne mora da znaci da je kaspersky.
U svakom slucaju, proveri detaljno startup sa programom StartupCPL. I pored toga proveri da li je iskljucen Security Center. Idi u Computer Menagment > services > Security Center >disable.
Ugasi Proactive Defense.

Zone alarm i kasperski ne idu zajedno - dovode do konflikta.

Meni je Kaspersky pravio problem i u kombinaciji sa Comodo Firewall-om. Naime, kada se diskonektujem, pa se konektujem ponovo, nema mi uopste protoka, nesto Kaspersky zaglavi, pa ga ne mogu ni "ubiti", jedino resenje je bio restart. Zato je odletio (ista situacija i sa AOL Active Virus Shield-om koji je u stvari "mali Kaspersky").

Zone alarm i kasperski ne idu zajedno - dovode do konflikta.

Da kao sto decko rece ovo je veoma nezahvalna ali i dobra kombinacija,pogotovu ako koristis operu 9-9.01-9.02 :wall:

slicu kombinaciju sam imao i ja 1-1.5 pa sistem stalno i ponovno sve iz pocetka. posto vracanje sistem u nazad ne pomaze meni je licno KAV prijavljivao da CPU socket nije ok kada je ukljucen zone :crash:

da neduzim moja preporuka ti je da instaliras cist sistem

KAV 6
Outpost Firewall Pro
OPERU 9.01 Build 8509 nema gresaka

znaci obisao sam dosta inostranih foruma i po savetima 100-ak ljudi dobio
Outpost Firewall Pro kao idealno resenje sa KAV i zastitu
he,he,he a sta moze da radi 😀 Zone moze samo da sanja :zgran:

probaj pa vidi

pozzzz........:wave:

Poslednja izmena:
Koristim Kaspersky 6.0 u kombinaciji sa Look 'n' Stop-om skoro godinu dana i bez kiksa su.Medjutim,unazad par dana desava se i kod mene vrlo cudan problem.Dakle kada pokrenem Kasperskog oglasava se kratkim pistanjem u kucistu, kao prilikom ukljucivaja komp-a(da hardverski nema problema).
Sta bi to moglo da znasi???

Nazad
Vrh Dno