Dandy je napisao(la):
Ma ok... ali pitati sta je clipboard na ovakvom forumu je meni ipak malo cudno, zar ne? Ja sam dok sam pocinjao jos na Sezamovim konferencijama pazio da ne lupim neku glupost i prvo sam par meseci uglavnom samo citao dok nisam pohvatao stvari, a tek onda sam poceo da postujem.
Pa, mislim da covek ne treba previse da respektuje stvari, tamo gde to i nije previse potrebno, da ne kazem da treba da robuje svojim kompleksima. Ovo ovde nisu akademske rasprave, da bi one trebale da udaljenim drze ljude koji nisu previse upuceni - da pitaju stvari koje ne znaju ili ne razumeju. U ostalom ovo i jeste mesto gde se saznaje nesto sto ne zna od onih koji to znaju. A kako niko ne moze da zna sve, vec svako po nesto, sasvim je ok pitati stvari o kojima nemate pojma - jer, pravo znanje izmedju ostalog podrazumeva i sposobnost da se ono prenese. Uglavnom je istina da sjajni strucnjaci u nekoj oblasti mogu vrlo da budu ogranicenog znanja u nekoj relativno srodnoj oblasti kojom se ne bave. Npr. uopste nije retko da sretnete fantasticne programere, koji ce ispoljiti relativno ograniceno znanje ukoliko npr. imaju probleme sa instalacijom npr. windowsa. Neko ko svakodnevno samo instalira windowse ce imati bolji osecaj za uzroke problema iako je to npr. znatno jednostavnija stvar od pisanja nekog programa. Svako najbolje zna ono sto svakodnevno radi, a ne moze sve da se radi u zivotu.
Sad, ne bih bas da kazem da sam neki strucnjak (pogotovo sto nisam), al` i pored dosta toga procitanog o windowsima, bilo je potrebno da procitam ovaj thread da bih saznao da Print Screen kopira sadrzaj ekrana na clipboard. Poslednji put kada sam to uradio (print screen), a proslo je vise od desetak godina, sedeo sam za 286icom pa mi je matricni stampac odmah stampao tekst koji je pisao na ekranu (grafika i nije mogla da bude prikazana na ekranu).
Sa takvim iskustvom (bez drugih objasnjenja), covek jedino moze da ocekuje slicno ponasanje pod win, pa kada sam video da Print Screen ne izaziva u startu neki vidljiv efekat (npr. pokretanje stampaca) onda sam (pogresno) zakljucio da je iz nekog razloga Print Screen izgubio funkciju pod win. Da mi je neko to adekvatno objasnio onda bih to znao.
Ovo je relativno dobar primer da ukoliko zelite nekom zaista da pomognete - onda bi trebali, ukoliko vec ne mozete da mu nacrtate, da mu onda bar relativno pojednostavljeno objasnite postupak i smisao&sustinu onoga sto treba da uradi, ili zeli da resi.
Sorry za off.